Zondag 27 januari

Barbaros – Achilles ’12
(competitie)

Sportpark: Veldwijk Hengelo
Aanvang: 14.30 uur

Achilles verliest derby in slotseconde

Achilles’12 heeft zondag nagelaten om aansluiting te houden met nummer 3 Bon Boys in de 2e klasse J. Door de overwinning van Bon Boys op koploper SDC moest Achilles’12 de stadsderby tegen ATC’65 winnen om in het spoor te blijven van de Haaksbergenaren. De roodhemden slaagden niet in deze missie, waardoor de achterstand op de nummer 3 nu zeven punten is met nog 3 wedstrijden. Een schier onmogelijke opgave dus voor dat ploeg van trainer de Visscher om alsnog mee te mogen doen aan het toetje, genaamd de nacompetitie. Een harde maar teleurstellende conclusie gezien het feit dat de ploeg van ’t Wilbert dit seizoen prima voetbal op de mat legde, vele positieve resultaten wist te behalen, veel complimenten kreeg maar op de juiste momenten niet thuis gaf.

ATC’65 uit, een tegenstander die nog speelt om de nacompetitie om te degraderen te ontlopen was op 6 mei de tegenstander. Hoe anders was de temperatuur vergeleken met enkele maanden geleden toen deze wedstrijd afgelast werd. Onder tropische omstandigheden werkten Achilles’12 en ATC’65 op een matig kunstgrasveld de derby af. Achilles’12, de laatste weken geplaagd door blessures en schorsingen, zag afgelopen week doelman Dante Warner, middenvelder/aanvaller Mart Heidemann rechtsbuiten Mike Huiskes in de lappenmand verdwijnen. Tel daarbij de geschorst Baglar erbij, plus de langdurig geblesseerde Kamphuis, Pluijgers, Malaihollo en de op reis zijnde ten Dam zorgden ervoor dat de spoeling dun was.

Achilles’12 begon slecht aan deze derby en keek binnen 20 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan.  Achilles’12 probeerde op te bouwen, zag een verkeerde bal van doelman Bijen onderschept worden waarna de gasten snel een counter uitvoerde. Spits Nuchelmans was het eindstation van deze snelle counter en kon vrij eenvoudig de 1-0 binnenschieten. Achilles’12 kwam er niet aan te pas, was telkens een stap te laat en speelde in een te laag tempo om het jonge ATC pijn te doen. Na iets meer dan 20 minuten kwamen verschillende Achilles’12 spelers te laat in de duels, werden overlopen door de ATC spelers waarna ze een overtalsituatie creëerden voorin. Een voorzet vanaf de rechterkant belandde pardoes op het hoofd/schouder van Alex van Geldrop waarna doelman Bijen kansloos was en Achilles’12 tegen een 2-0 achterstand aankeek. Niet heel veel later liet Casper Ritmeester zich wisselen en kwam de jonge Jikke Damink in het veld. Achilles’12 kwam iets beter in de wedstrijd en kreeg wat mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Een afstandsschot van Assink was een prooi voor doelman Langkamp. Een schot van Wiersma werd van de lijn gehaald en even later zag Wiersma zijn schot geblokt worden door een verdediger. In de tegenstoot moest Achilles’12 oppassen voor de rappe counter van tegenstander. Één van deze uitvallen zorgde er vlak voor rust voor dat een middenvelder van ATC vrij doortocht had richting doelman Bijen. Gelukkig voor Achilles’12 zijnde kwam Bijen hierbij als winnaar uit de strijd. Na iets meer dan 45 minuten floot de scheidsrechter voor het rustsignaal en zochten beide teams de kleedkamer op.

Trainer de Visscher wisselde in de rust Bas Knikhuis voor Frits Wiersma. Nick Harberink ging hierbij in de punt van de aanval spelen. Na rust nam Achilles’12 het heft in handen en drukte het de tegenstander terug op eigen helft. Diezelfde Harberink kreeg een grote kans na een prima aanval maar zag zijn poging uiteen spatten op de deklat. Vlak na dit moment lanceerde Assink diezelfde Harberink. Op het laatste moment zag Harberink zijn poging gepareerd worden door een tackle van een verdediger van ATC’65. De gasten hadden steeds meer moeite om onder de druk vandaag te komen waarbij het wachten was op de aansluitingstreffer. Robert Wilens was het eindstation van een goede aanval maar zag zijn schot over het doel van ATC vliegen. Ongeveer 20 minuten voor tijd kreeg een verdediger van ATC de bal dusdanig op zijn hand dat het arbitrale trio niet heel veel anders kon dan een penalty geven. Echter beslisten zij anders en betitelden het als ‘ geen strafbare handsbal.’ Achilles’12 pompte er in de laatste minuten nog een slotoffensief uit en zag zichzelf beloond worden. Allereerst kopte Jesper te Marvelde zijn ploeg dichterbij ATC. Een goed genomen vrije bal van Knikhuis werd teruggekopt door van Geldrop die de geheel vrijstaande te Marvelde bereikte voor wie het een koud kunstje was om de 2-1 te maken. Nog geen twee minuten later kreeg Achilles’12 een corner, wederom genomen door Knikhuis. Knikhuis mikte de bal precies op de kop van de meegekomen van Geldrop die daarmee de 2-2 aantekende. Achilles’12 had nog 5 minuten om de drie punten mee te nemen naar ’t Wilbert maar moest waken voor de snelle spitsen voorin van de gasten. Toch kreeg Achilles’12 in de blessuretijd nog een enorme kans op de overwinning. Reinier Wilmink kopte een lange bal door, precies in de loop van Robert Wilens. Wilens kwam vanaf de rechterflank oog in oog met doelman Langkamp, koos voor eigen succes maar zag zijn poging gekeerd worden door de doelman. In de counter erop belandde de bal bij de linksbuiten van ATC, die een afgemeten voorzet afleverde op een meegelopen middenvelder. Zijn kopbal belandde echter op de buitenkant van de paal. De uittrap die deze kans opleverde, leverde de 3-2 op voor ATC. Een lange bal van doelman Bijen zorgde voor een luchtduel die gewonnen werd door ATC. Met 2 passes kwam verdediger Jesper te Marvelde in een 2 vs 1 situatie die goed werd uitgespeeld door ATC. De ingevallen Gigengack maakte oog in oog met doelman Bijen geen fout en schoot tot grote vreugde van het ATC publiek zijn elftal naar de broodnodige overwinning.

Achilles’12 speelt nog 3 wedstrijden in deze competitie. Alleen een enorme houdini act kan er voor zorgen dat Achilles’12 zich nog kan plaatsen voor de nacompetitie. Maar dan zal het zelf de laatste 3 wedstrijden moeten winnen waarbij Bon Boys en WSV de laatste wedstrijden moeten verliezen. Volgende week zondag gaat Achilles’12 op bezoek in Enschede bij Vogido. De promovendi uit de 3e klasse is zo goed als veilig en levert in het debuutjaar een prima prestatie. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Tot dan

Loohuis HeftruckserviceHuiskes Kokkeler AutoleasePowerspexBuro Fons NijlandVincent zonweringPopScoolBDOTolettoHobbelink EfficiencyHypotheekcompany HengeloWeserveSickman personenvervoerOZF | AchmeaAannemersbedrijf Steggink BVDr. WeigertGI Business promotorsMK Technology GroupVan Loon beletteringPreviderRiwal HengeloBCapital - Corporate ConsultancyNLG WerkvermogenFysio Centrum KammingaEurosport BorneSigmaxTMS dienstenKlein Poelhuis InstallatietechniekVST verspaningCanisaKey West Bedding BVVerscentrum NederlandSafety Servicebunte kleur en interieurPlegt-VosLegtenberg ElektrotechniekEetcafe De Blauwe EngelBloom PersoneelsdienstenKnoef, specialist voor bouw en industrieEgberink dakbedekkingenValadisNetwerk NederlandBroeders RecruitmentVisionflexArt2CoolDroste BouwgroepBCT Architecten, ingenieurs en adviseurs