Zaterdag 16 juni

Joubert Toernooi

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 12.30 uur

Achilles houdt bizarre traditie in stand

Van de laatste 15 openingswedstrijd in de afgelopen seizoen wisten de roodhemden er maar 2 in een winstpartij om te zetten. De laatste overwinning in een openingswedstrijd dateert in het seizoen 2009/2010 toen Longa’30 met 3-1 werd verslagen.

Afgelopen zondag mocht de ploeg van trainer Jeffrey de Visscher in de openingswedstrijd aantreden in Apeldoorn tegen het gepromoveerde AVV Columbia. Voor velen was dit bezoek aan het mooie complex hun eerste bezoek maar de Hengelo driehoek Kamphuis, Harberink en Assink namen op dit complex HVV Hengelo enkele jaren geleden bij de hand op weg naar de derde klasse.

Op een goed bespeelbaar veld floot de scheidsrechter iets na 14.00 u voor het eerst op zijn fluit. Columbia begon furieus aan de wedstrijd wat resulteerde in de eerste kans binnen de minuut. De kleine bonkige spits ontving de bal op ongeveer 20 meter van het doel en zag zijn kans schoon om doelman Dante Warner onder vuur te nemen. Deze jongen sluitpost had moeite om het harde schot onder controle te brengen waardoor hij een rebound weggaf. De linksbuiten dacht de bal voor het intikken te hebben maar een prima reflex van diezelfde Warner voorkwam een hele vroege achterstand. Achilles’12 probeerde onder de druk uit te voetballen wat maar mondjesmaat lukte. De gastheren waren scherper en feller in de duels waardoor de ploeg van de Visscher niet tot nauwelijks aan het voetballen kwam. Toch leverde dit lichte overwicht van Columbia nauwelijks tot geen kansen op. De eerste de beste echte mogelijkheid resulteerde ook direct bijna in een doelpunt. Buitenspeler Modou Nijang, overgekomen van stadsgenoot WSV Apeldoorn, ontsnapte aan de aandacht van de verdediging maar zag zijn schot via de paal terugbelanden in de veilige armen van doelman Warner.

De keren dat Achilles’12 eruit kwam, was het slordig met het balbezit. Er lagen vele mogelijkheid tot kansen ware het niet dat de laatste pass van een dusdanig niveau was dat de keeper of een verdediger van Columbia de bal vrij eenvoudig kon onderscheppen. Vlak voor rust kwam de bal via via bij aanwinst Robert Wilens terecht, maar deze spits zag zijn schot geblokkeerd worden door een uitstekende tackle van een verdediger van Columbia.

In de tweede helft wisselde de roodhemden niet van spelers maar werd er wel een andere tactiek toegepast om meer grip op de wedstrijd te krijgen. Deze aanpassing leek ook zijn vruchten af te werpen aangezien de eerste 5 minuten na rust Achilles’12 domineerde. Een goede aanval over vele schijven werd door Wilens breed gelegd op zijn instormende collega spits Frits Wiersma maar ook zijn inzet kon nog door een Apeldoorns been geblokkeerd worden. Niet veel later vuurde Wilens een volley af op de goal van Columbia. De keeper stond genageld aan de grond en zag het leer, tot zijn
grote geluk, aan de voor hem goede kant van de kruising vliegen. Achilles’12 rook bloed maar moest waken voor de gevaarlijke counter van de thuisploeg. Een van deze counters leverde ongeveer 10 minuten na rust de 1-0 op. Een goede actie van de behendige nummer 10 van de gastheren deed de bal doen belanden bij de geheel vrijstaande nummer 6, die de bal uit een moeilijk hoek in één keer op de pantoffel nam, en zo zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. Trainer de Visscher greep vlak hierna in door Alex van Geldrop te brengen voor Tim ten Dam en Reinier Wilmink in te brengen voor Mart Heidemann.

Achilles’12 creëerde weinig tot geen kansen voor de gelijkmaker maar had toch een grote kans kunnen krijgen als de, soms te eerlijke, spits Frits Wiersma zich over het uitgestoken been van de verdediger liet vallen. Wiersma koos er echter voor om op been te blijven en het leer vanuit een moeilijke hoek op goal te vuren. Echter belandde zijn schot in het zijnetje. Ongeveer 20 minuten voor tijd kwam de ploeg uit Apeldoorn op een 2-0 voorsprong. De middenvelder van Columbia had alle tijd en ruimte om één van de verschillende lopende mensen alleen voor Warner te zetten en koos uiteindelijk voor de naar binnen getrokken nummer 12. Deze was niet zelfzuchtig en speelde bal, vlak voor de uitkomende Warner, opzij naar zijn maatje voorin die de bal in het lege netje kon schuiven. Bart Kamphuis mocht zijn officiële competitiedebuut maken ten faveure van BasKnikhuis. Een minuut na deze wissel stonde de aansluitingstreffer op het scorebord. Een diepe bal van Nick Harberink werd op waarde geschat door Frits Wiersma die de bal uit een moeilijke hoek in de verre hoek wist te plaatsen en zo zijn ploeg terug in de wedstrijd schoot. Achilles’12 ging alles of niets spelen en gaf achterop veel ruimte weg. Uit een van de vele counters leek de beslissing te vallen ware het niet dat Leerkotte met zijn buik een kopbal van de lijn wist af te halen. Ondanks het vele tijdrekken van de ploeg uit Apeldoorn besloot de scheidsrechter om na 95 minuten af te fluiten en zo een einde te maken aan deze teleurstellende eerste competitiewedstrijd.

Volgende week hopen de mannen op ’t Wilbert dit verlies goed te maken. Degradant TVC’28 komt dan op bezoek. We hopen u allen te mogen ontvangen om deze wedstrijd te aanschouwen op het ,hoogstwaarschijnlijk, gerenoveerde hoofdveld. Tot dan!

Knoef, specialist voor bouw en industrieSickman personenvervoerWeservePopScoolEgberink dakbedekkingenKlein Poelhuis InstallatietechniekBloom PersoneelsdienstenCanisaBuro Fons NijlandLegtenberg ElektrotechniekKey West Bedding BVFysio Centrum KammingaVincent zonweringBCT Architecten, ingenieurs en adviseursEetcafe De Blauwe EngelVST verspaningArt2CoolDroste BouwgroepBDOPreviderLoohuis HeftruckserviceSafety ServiceSigmaxHuiskes Kokkeler AutoleaseVisionflexbunte kleur en interieurVerscentrum NederlandBroeders RecruitmentValadisNLG WerkvermogenEurosport BorneDr. WeigertHypotheekcompany HengeloTMS dienstenPlegt-VosNetwerk NederlandMK Technology GroupRiwal HengeloAannemersbedrijf Steggink BVBCapital - Corporate ConsultancyHobbelink EfficiencyPowerspexGI Business promotorsVan Loon beletteringTolettoOZF | Achmea