Zaterdag 16 juni

Joubert Toernooi

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 12.30 uur

De eerste drie punten zijn binnen !

Op een bijzonder goede grasmat stond er na 90 minuten een dikverdiende 1-4 eindstand op het scorebord. De doelpunten deze middag werden gescoord door Danny Assink(pen.), Frits Wiersma, Tim ten Dam en uitblinker Mike Huiskes.

Zonder vaste supporter Bertus en zonder vaste leider Harry te Wierik werd er koers gezet naar de Veluwe. Vaste supporter Bertus heeft enkele weken geleden een aanbieding gekregen van een directe familielid om de stad Barcelona te bezoeken. De onrust in deze stad en het feit dat Barcelona mogelijk niet meer in de Spaanse La Liga mag uitkomen was voor Bertus het moment om een slag te slaan de grote Messi naar sportpark ’t Wilbert te lokken. Een bezoek aan het trainingscomplex leverde een ontmoeting op met de kleine Argentijn en zonder te blikken of te blozen begon Bertus aan zijn betoog. ‘ Yes yes Lionel, you wanna come to play at my club Achilles’? Lionel stond met zijn mond vol tanden en vroeg zich af in welk land Achilles speelde. Bertus reageerde hier enigszins gepikeerd op en maakte Messi duidelijk dat ‘ yes yes Achilles play in Holland, yes yes Holland and we have a new field, yes yes new field. Messi beloofde Bertus om over dit aanbod na te denken waardoor de vrolijke Bertus aanstaande vrijdag op de training weer het één en ander kan delen met de spelersgroep.

Dan de afwezigheid van Harry , te Wierik was overigens wel aanwezig volgens equipmentmanager Harms, maar daar later meer over. Harry te Wierik, leider sinds 1950 bij het eerste elftal van Achilles’12 heeft er een ontzettende hekel aan dat spelers tijdens het seizoen een wedstrijd missen door bijvoorbeeld een ski vakantie of een weekendje weg. Diezelfde te Wierik presteert het nu al voor het tweede jaar op rij door zelf een wedstrijd van zijn Achilles’12 te missen doordat hij met zijn wederhelft van de Italiaanse zon aan het genieten is. Wel moet erbij gezegd worden dat te Wierik vorig jaar geen getuige kon zijn van de beste wedstrijd van het seizoen, uit bij Robur et Velocitas wat resulteerde in een 0-3 overwinning. Afgelopen zondag won de ploeg, zonder de aanwezige Harry, met 1-4 bij  SV Epe. Naar verluidt heeft Thomas Harms, die na de tijd op het sportpark van Epe druk in de weer was met zijn telefoon, de vakantie van Harry verlengd met enkele maanden aangezien de resultaten prima zijn wanneer Harry er niet is.

Tevens het vermelden waard dat er een stagiair gisteren mee liep met de begeleiding van Achilles’12. Aernout Heerze, sterspeler van Juliana 6, en een bekende van vele jongens in het 1e elftal van Achilles’12 overweegt om volgend jaar leider te worden van de ploeg. Met leermeesters als Norbert Terhalle en Harry te Wierik hoopt deze jonge Aernout klaargestoomd te worden voor het echte werk zodat hij vanaf volgend seizoen op eigen benen kan staan en het manusje van alles kan worden binnen de staf van Achilles’12 1.

Dan de wedstrijd. Aangezien beide selectiedoelmannen Dante Warner en Bram Bijen vanwege een blessure en schorsing niet beschikbaar waren, nam good old Tom van den Ende de honneurs tussen de palen waar. Achilles’12 begon wat onwennig op het prima bespeelbare veld en leek al vroeg in de wedstrijd een tegenslag te krijgen. Een schop tegen het gezicht van Mike Huiskes zorgde ervoor de rechtsbuiten aangeslagen naast het veld belandde en enkele minuten verzorging nodig had van Bobby, die met een pleister ervoor zorgde dat Huiskes na enkele minuten zijn rentree weer kon maken. Epe was in de beginfase iets sterker, maar kreeg nauwelijks kansen om de openingstreffer op het scorebord te krijgen. Achilles’12 nam de eerste fase in de eerste helft het heft langzaamaan in handen en creëerde directe enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een goed genomen corner van Harberink werd door Huiskes met een hammerslag tegen de lat gewerkt. De rebound werd door een verdediger van Epe naast gekopt waardoor Harberink wederom mocht aanleggen voor een corner. De waarschuwing van Huiskes van enkele seconden daarvoor bleek niet voldoende te zijn want ook deze corner belandde op het blonde koppie van de rechtsbuiten alleen dit keer bleek de keeper een sta in de weg. Enkele minuten later ontving uitblinker Huiskes de bal, omspeelde zijn tegenstander maar werd aan zijn shirt getrokken wat Achilles’12 een vrije bal opleverde. Een prima vrije bal van Tim ten Dam kon worden binnengewerkt door Mart Heidemann, ware het niet dat Heidemann een verdediger van Epe om zijn lichaam had hangen waardoor afwerken onmogelijk werd. De scheidsrechter beoordeelde deze wurggreep geheel terecht als een overtreding waardoor de bal na een klein half uurtje op  de stip ging. Danny Assink meldde zich aan het front en zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. 2 minuten later verdubbelde Achilles’12 de voorsprong. Wederom een goed genomen corner van Harberink belandde op de kop van Wiersma die het leer vanaf 5 meter alleen nog maar tegen de touwen hoefde te koppen. Na 3 wedstrijden staat de tandem Harberink/Wiersma op 3 assists/3goals. Nog voor de rust had de ploeg van trainer Jeffrey de Visscher de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Een afstandsschot van Harberink werd slecht verwerkt door de doelman waardoor ten Dam de terugkomende bal in het lege doel kon werken. Echter raakte ten Dam de bal te veel op de buitenkant waardoor het leer via de paal terugkwam in de handen van de doelman. Vlak na dit moment blies de goedleidende scheidsrechter voor het rustsignaal.

Zonder wissels begon Achilles’12 aan de tweede helft zoals het ook de eerste helft was gestart. Wat opportunistischer voetbal van de gastheren zorgden ervoor dat de roodhemden iets naar achteren werd gedrukt en er zo wat kleine kansjes ontstonden die onschadelijk werden gemaakt door doelman van den Ende of door een speler van Epe zelf. Nadat de storm na rust was gaan liggen had Achilles’12 de kans om op een 0-3 voorsprong te komen. Een dubbele één twee tussen Assink en Wilens zorgde ervoor dat de laatstgenoemde een zee van ruimte voor zich had en tientallen meters met de bal aan de voet tientallen meters kon maken. In de kluts kwam de bal uiteindelijk terecht bij Heidemann die geheel vrijstaand zijn slappe schot naast het doel zag belanden. Nick Harberink werd vlak hierna met een lichte blessure vervangen door Alex van Geldrop. Enkele minuten na deze wissel kwamen de gastheren uit het niets terug in de wedstrijd. Een corner belandde voor de voeten van een speler van Epe die door een mêlee aan spelers het leer in het net wist te schieten. Epe rook bloed, maar creëerde weinig tot niets voor een gelijkmaker. Achilles’12 kreeg in deze fase ook geen kansen maar kwam wel op een 1-3 voorsprong. Een corner van de rechterkant werd genomen met rechts door Tim ten Dam, die de bal enkele seconden later in de winkelhaak zag ploffen. Na dit moment was het verzet van Epe gebroken en kon Achilles’12 vrijuit voetballen en reeg het de mogelijkheden aaneen. Tussen deze mogelijkheden door werden Michel Leerkotte en Tim ten Dam bedankt voor bewezen diensten en mochten Bas Knikhuis en Gino Malaihollo de wedstrijd volmaken. Een van de vele kansen werd uiteindelijk nog benut door Mike Huiskes, die na een goede bal van Wilens, zijn man eenvoudig uitkapte en met links beheerst binnenschoot. De scheidsrechter vond het na 90 minuten wel welletjes en blies voor het laatst deze middag op zijn fluit Jesper ter Marvelde, dit seizoen aanvoerder bij Achilles’12, werd nog ondervraagd door de plaatselijke journalist. Dat er de volgende morgen in de Veluwse krant stond dat Achilles’12 zich waande in een onbewaakte speeltuin zorgde voor enkele vraagtekens binnen zowel de staf als spelersgroep van Achilles’12. Waren dit echt de woorden van hun aanvoerder? Was dit gebrek aan ervaring of waren de woorden dusdanig aangepast door de desbetreffende journalist? Een mooie taak voor stagiair Aernout Heerze om ter Marvelde te voorzien van feedback en hem een mogelijke mediacursus aan te bieden.

Volgende week staat de derby tegen ATC op het programma. Deze wedstrijd staat ZATERDAGAVOND 14 OKTOBER OM 19.00 uur op het programma. Voorafgaande deze wedstrijd zal het nieuwe hoofdveld officieel geopend worden. U bent van harte welkom om deze derby te aanschouwen waarbij de ploeg van trainer de Visscher hopelijk de eerste thuisoverwinning van het seizoen behaald.

Legtenberg ElektrotechniekVerscentrum NederlandValadisSafety ServiceSickman personenvervoerAannemersbedrijf Steggink BVSigmaxArt2CoolBCT Architecten, ingenieurs en adviseursOZF | AchmeaCanisaEurosport BorneHypotheekcompany HengeloBloom PersoneelsdienstenKlein Poelhuis InstallatietechniekRiwal HengeloVST verspaningHuiskes Kokkeler AutoleaseEetcafe De Blauwe EngelEgberink dakbedekkingenNetwerk NederlandDroste BouwgroepVisionflexPlegt-VosPreviderPowerspexKey West Bedding BVDr. WeigertTolettoMK Technology Groupbunte kleur en interieurBDOPopScoolTMS dienstenKnoef, specialist voor bouw en industrieVan Loon beletteringNLG WerkvermogenFysio Centrum KammingaWeserveBCapital - Corporate ConsultancyVincent zonweringBroeders RecruitmentHobbelink EfficiencyLoohuis HeftruckserviceGI Business promotorsBuro Fons Nijland