Zaterdag 16 juni

Joubert Toernooi

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 12.30 uur

JO11-1 Kampioen

Als of het zo moest zijn op de laatste speeldag……..de nummer 1 tegen de nummer 2.
De wedstrijd tegen Avanti Wilskracht stond gepland tijdens de Meivakantie, echter was de selectie van JO11-1 opdat moment niet compleet, 4 van de 9 spelers waren afwezig. Een verplaatsing volgde.
Als of het zo moest zijn werd de wedstrijd naar achter het reguliere seizoen verplaatst, de laatste speeldag……
Achilles ’12 JO11-1 was vanaf het begin van de competitie de koploper met in haar kielzog Avanti Wilskracht JO11-1, beide ploegen wonnen hun wedstrijden maar Achilles deed dit met een beter doel gemiddelde. Zaterdag 20 mei zouden de roodhemden de achtervolgers treffen op het terrein van Avanti Wilskracht. De roodhemden hadden genoeg aan een gelijkspel om de titel in de 1e klasse te kunnen pakken. Avanti Wilskracht had er een waar spektakel van gemaakt.
Tijdens een JO9 toernooi zouden de teams strijden om de titel, veel publiek stroomde toe van beide kanten, op sommige plekken 3 rijen dik! De zenuwen waren dan ook van de gezichten van de jongens af te lezen. Een voortvarend begin waar vooral werd afgetast, 1 splijtende pass van Pim die Cas voor de goalie van de Avanti zette en de 0-1 op het bord deed verschijnen. Een enorm kabaal kwam bij de meegereisde supporters vandaan…….heerlijk begin.
In de 20 minuten die er volgden kwam Avanti door wat ongelukkige misverstanden op 2-1……moet gezegd worden……het kabaal bij deze treffers was eveneens overweldigend.
In de rust trachten de trainers Nick en Koen Terink de roodhemden tot kalmte te manen en vooral het eigenspel te blijven spelen. Dit ging ook gebeuren…….de ene na de andere aanval kwam tot stand echter het afwerken van de kansen liet het afweten. Doordat er vol op de aanval werd gespeeld kreeg Avanti her en der nog wat kansjes, de meeste misten kracht en richting en enkele op doel werd gepakt door Xander.
Maar de tijd begon te dringen…..bij 2-1 zou het feest voor Avanti zijn.
3 minuten voor tijd een aanval over rechts……Niek schiet schuin de bal richting het doel, de Avanti doelman tikt de bal weg naar links, daar staat Daan die de bal voor het intikken heeft……..de 2-2…….dit zou kampioen betekenen, de kerst op de taart en dat nog wel op het terrein van de tegenstander. Een werkelijke orkaan aan kabaal wordt er door de meegereisde supporters gemaakt…… In de resterende minuten zie je het ongeloof bij de spelers van Avanti Wilskracht JO11-1. Het eindsignaal volgt de rest is onbeschrijfelijk.

Ik als supporter heb zelfs nu nog een glimlach op mijn gezicht terwijl ik dit schrijf.
Wil namens de trainers, Nick Terink en Koen Terink en spelers Cas, Daan, Dylan, Jayden, Jesse, Mick, Niek, Pim, Xander van JO11-1 iedereen bedanken die ons in het afgelopen jaar heeft aangemoedigd en in het bijzonder de laatste wedstrijd…….het leek wel alsof we thuis speelden.
Egberink dakbedekkingenVincent zonweringSafety ServicePowerspexDr. WeigertKey West Bedding BVOZF | AchmeaBloom PersoneelsdienstenEurosport BorneNLG WerkvermogenHypotheekcompany HengeloCanisaKlein Poelhuis InstallatietechniekRiwal Hengelobunte kleur en interieurArt2CoolKnoef, specialist voor bouw en industrieBCT Architecten, ingenieurs en adviseursEetcafe De Blauwe EngelGI Business promotorsLoohuis HeftruckserviceSickman personenvervoerNetwerk NederlandBCapital - Corporate ConsultancyMK Technology GroupAannemersbedrijf Steggink BVVST verspaningPopScoolBDOBroeders RecruitmentWeservePreviderPlegt-VosVan Loon beletteringTMS dienstenHobbelink EfficiencyBuro Fons NijlandSigmaxDroste BouwgroepValadisTolettoLegtenberg ElektrotechniekVisionflexFysio Centrum KammingaVerscentrum NederlandHuiskes Kokkeler Autolease