Zondag 17 december

Achilles ’12 – Luctor et Emergo
(competitie)

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 14.00 uur

 

Reminder:Niet zeiken, voetballen!

Dinsdagavond 12 december organiseren we exclusief voor Achilles ’12 leden een handtekening-sessie van internationaal topscheidsrechter Bas Nijhuis op ’t Wilbert.

Samen met schrijver Eddy van der Ley signeert hij hun bestseller ‘Niet zeiken, voetballen!’ in de kantine van Achilles’12. Het bezoek van het duo bestaat uit een signeersessie en een fotomoment. Als klap op de vuurpijl voeren Nijhuis en Van der Ley een show op met smakelijke anekdotes.

Zoals al aangegeven op de vrijwilligersavond willen we in plaats van de jaarlijkse kerstattentie en als dank voor alle tijd die onze vrijwilligers in de club steken, dit boek schenken aan alle vrijwilligers! Het boek is af te halen op deze avond.
Daarnaast bieden we alle leden de mogelijkheid om het boek op deze avond te kopen voor € 15,- (normaal € 20,-).

Journalist Eddy van der Ley (links) heeft een boek geschreven over Fifa scheidsrechter Bas Nijhuis getiteld ‘Niet zeiken, voetballen!’

Vanaf 19:00 is de inloop en om 20:30 begint de presentatie van Bas Nijhuis en Eddy van der Ley.

Over het boek;
Voor het eerst in de voetbalgeschiedenis doet een actieve topscheidsrechter een boekje open over de communicatie met spelers, trainers, toeschouwers, bestuursleden en assistenten. In ‘Niet zeiken, voetballen’, op de markt gebracht door Voetbal Inside/Overamstel Uitgevers, neemt internationaal arbiter Bas Nijhuis (Enschede, 1977) de lezer letterlijk mee naar de sfeer en dynamiek van stadion, kleedkamer en voetbalveld. Het levert een uniek en onthullend inkijkje op in de wereld van de arbitrage, pakkend opgetekend door auteur Eddy van der Ley.

Met een voorwoord van Willem van Hanegem.

Met even informatieve als hilarische anekdotes over wereldsterren als Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Luis Suárez, Mesut Özil en Nederlandse spelers en trainers als Jaap Stam, Mark van Bommel, Theo Janssen, Luuk de Jong, Memphis Depay, Dick Advocaat en Louis van Gaal.

Met verhalen van binnenuit over de 10-0 zege van PSV tegen Feyenoord, de bizarre aanval van een Ajax-hooligan op AZ-keeper Esteban, het afscheid van Vitesse-icoon Theo Bos, het ‘Hawkeye-doelpunt’ van Jeroen Zoet, de sensationele bekerwinst van PEC Zwolle op Ajax en de door matchfixing ontsierde wedstrijden die hij floot.

Met de gedetailleerde waarheid over de aangifte wegens mishandeling tegen zijn persoon, de schorsing die hij opgelegd kreeg vanwege de beruchte ‘balkonscene’ en over de beledigingen en bedreigingen waaraan hij met grote regelmaat wordt blootgesteld.

Nijhuis vertelt ook over de vele amateurclubs in Enschede die hij in zijn jeugd floot, zijn ondernemerschap als eigenaar van een bakkerij, over zijn optredens als entertainer/spreker en over zijn diepgewortelde liefde voor dieren. De topscheidsrechter brengt dat alles met een grote dosis humor, zelfspot en respect.

Van Loon beletteringKnoef, specialist voor bouw en industrieOZF | AchmeaPowerspexEurosport BorneBroeders RecruitmentLoohuis HeftruckserviceVEPA HengeloDirect Makelaars IJlandBCapital - Corporate ConsultancyRiwal HengeloValadisPlegt-VosAannemersbedrijf Steggink BVMK Technology GroupEgberink dakbedekkingenHobbelink EfficiencyVisionflexBCT Architecten, ingenieurs en adviseursRuud Winkelhuis ArchitectDroste BouwgroepDe Oude MolenWeserveGI Business promotorsbunte kleur en interieurSigmaxHypotheekcompany HengeloFysio Centrum KammingaEetcafe De Blauwe EngelBloom PersoneelsdienstenKlein Poelhuis InstallatietechniekPopScoolBDOVincent zonweringTolettoSickman personenvervoerBuro Fons NijlandLegtenberg ElektrotechniekCanisaSafety ServiceKey West Bedding BVNLG WerkvermogenHuiskes Kokkeler AutoleaseVST verspaningBLH TradingPreviderArt2CoolTMS dienstenDr. WeigertJonkman Coating