Zaterdag 16 juni

Joubert Toernooi

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 12.30 uur

Succes voor Achilles op Hengelose Kampioenschappen

Maar liefst drie teams werden kampioen op de Hengelose kampioenschappen die dit jaar werden gehouden bij S.V. Juliana ’32.
De meiden MO19 en de JO19 en JO9 werden kampioen. Geweldig gedaan !!

Hieronder het verslag van de JO9:
Afgelopen woensdag (20/9) was het weer tijd voor de jaarlijkse Hengelose jeugdkampioenschappen voor de 1e jeugdteams, dus ook voor ons. Het festijn werd dit jaar door Juliana’32 georganiseerd.

Voor de JO9-1 jeugdteams van Hengelo werden 2 poules geformeerd, waarbij de teams uit poule A tegen de teams uit poule B moesten aantreden.  Op basis van deze wedstrijden werd een “poule-eindstand” opgemaakt, zodat de nummers 1 en 2 van iedere poule tegenelkaar de halve finale speelden!?! Een vreemde gang van zaken.

Voor ons in elk geval een leuk toernooi om te zien waar we nu precies staan t.o.v. de concurrentie uit Hengelo. De eerste pot werd gespeeld tegen Wilhelminaschool, een 2-1 overwinning, het was een zwakke wedstrijd van onze kant. Maar voldoende om een toernooi goed te starten.

De volgende wedstrijd waren de roodhemden van De Bijenkorf (HVV Tubantia) onze tegenstander. Een eenvoudige 3-0 overwinning was het resultaat, de uitslag had enigszins hoger uit moeten vallen voor ons. 2 wedstrijden, 2 overwinningen, kortom op koers!

Voor de laatste poule wedstrijd werd de aandacht op ons doelsaldo gelegd. Vanwege de vreemde toernooi indeling/regel, kon het gebeuren dat je alles zou winnen en toch uitgeschakeld kon zijn. In onze poule hadden BWO en ATC ook beide wedstrijden gewonnen, zodat uiteindelijk na 3 wedstrijden het doelsaldo doorslaggevend kon worden.

Het ooit grote Hengelo was onze laatste tegenstander uit de andere poule. Vanaf het begin waren de jongens scherp en fanatiek. Ondanks veelvuldig tijdrekken bij elke aftrap, vrije bal of intrap werd het een terechte 10-0 overwinning in ons voordeel. Voldoende voor de halve finales.

Naast dat wij al onze wedstrijden hadden gewonnen, gold dit ook voor ATC en BWO, waarbij de Blauw-Witten een minder doelsaldo hadden en mochten gaan douchen. De jongens van BWO begrepen hier niets van, net als overigens menig toeschouwer. Een minpunt voor de organisatie.

De halve finale moesten we tegen de jongens van ATC, een gelijkwaardig team. Na een wedstrijd met veel strijd en passie, werd een moeizame 1-0 overwinning over de streep getrokken. Voor onze jongens (en die van ATC) werd de wedstrijd al als de finale gezien, alleen wij mochten deze finale nog spelen!

Tegenstander werd Wilhelminaschool. Na een sterk begin met veel doelpuntrijke kansen, werd er niet gescoord, waardoor na 2 fouten in de verdediging een 0-2 stand op het score bord stond. De jongens lieten zich niet uit het veld slaan en gaven nog eens vol gas. Het gevolg 4 doelpunten in de laatste 7 minuten. Uitslag 4-2 voor ons en hiermee werd Achilles JO9-1 als KAMPIOEN weer op de kaart gezet!

Klein Poelhuis InstallatietechniekVST verspaningEetcafe De Blauwe EngelVincent zonweringBroeders RecruitmentKnoef, specialist voor bouw en industrieOZF | AchmeaValadisHobbelink EfficiencyPreviderVan Loon beletteringDroste BouwgroepHuiskes Kokkeler AutoleaseVerscentrum NederlandTolettoSigmaxBloom PersoneelsdienstenLoohuis HeftruckserviceSickman personenvervoerWeservePlegt-VosGI Business promotorsTMS dienstenBuro Fons NijlandRiwal HengeloBCapital - Corporate ConsultancyEurosport BorneLegtenberg ElektrotechniekNLG WerkvermogenPopScoolKey West Bedding BVVisionflexDr. WeigertPowerspexbunte kleur en interieurBCT Architecten, ingenieurs en adviseursFysio Centrum KammingaAannemersbedrijf Steggink BVSafety ServiceArt2CoolNetwerk NederlandMK Technology GroupHypotheekcompany HengeloBDOCanisaEgberink dakbedekkingen