Dinsdag 11 juli

Achilles ’12 – Enter Vooruit
(oefen)

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 19.45 uur

Wedstrijdverslagen Achilles `12

Achilles `12 MO19:1 - Gramsbergen MO19-1d (10-3)

Uw verslaggever was vandaag assistent scheidsrechter. Vlaggen en schrijven gaat moeilijk samen. Geen uitgebreid verslag deze keer, maar wel dank aan Desi van den Barg en Romy Mens van MO15-1 die vandaag na hun oefenpot in Borne ook nog eens zeer verdienstelijk invielen bij MO19-1 dat slechts 10,5 speelsters beschikbaar had van de eigen (krappe) selectie. Goed gedaan meiden!

Achilles `12 MO19:1 - Colmschate '33 MO19-1d (1-1)

Achilles'12 MO19-1 deelt braaf de punten met Colmschate'33 MO19-1. Misschien wel iets té braaf?

Het belooft een interessante wedstrijddag te worden vandaag in de Hoofdklasse1. Het verschil tussen de nummer 1 (FC Gelre) en onze kanjers op de 4e plek bedraagt slechts 3 punten. Ja, het aantal reeds gespeelde wedstrijden is ongelijk en daarom is het beeld wellicht iets vertekend, maar de punten die eenmaal binnen zijn gesleept, moet de ander nog maar zien te verdienen.

Vandaag komt Colschate'33 MO19-1 op bezoek. Met 8 punten uit 6 wedstrijden hebben zij in theorie slechts één puntje meer gemorst dan Achilles'12 MO19-1. We strijden aldus wederom tegen een geduchte tegenstander, die we nog kennen van het Cees Krijnsen Meidentoernooi bij ATC'65 in augustus. Eenmaal goed op stoom weet dit elftal goed te combineren, zo weten wij ons te herinneren.

De eerste goed lopende aanval van de meiden in het rood loopt in de derde minuut via Sanne naar Laura die Lisa op rechts bedient. Haar mooie schot wordt met enige moeite door de Colmschate keepster tot corner verwerkt. De toon is gezet, al vliegt de bal uit de corner iedereen en alles voor het Colmschate doel voorbij, waardoor het openingsvuurwerk snel dooft.

Colmschate weet na tien minuten niet te profiteren bij een corner als Puck de bal laat wegglippen, omdat de alerte Achilles verdedigsters goed de bal wegwerken en zo al weer snel aan de andere kant de Hengelose voorhoede gevaarlijk kan worden. Maar al ras komt het antwoord van de meiden in de prachtige zwarte shirts met gouden opdruk. Een lage harde voorzet van de rechtsbuiten vliegt gevaarlijk bij Puck voorlangs. Gelukkig weet niemand uit Colmschate de bal een tikje te geven.

Het spel gaat zo telkens heen en weer, waarbij de roodhemden goed in staat blijken om de opbouw van de gasten te verstoren. Zo komt er maar weinig van het gevaarlijke combinatiespel van Colmschate waar wij van tevoren op beducht waren. Daarentegen wordt er zo fanatiek gestreden in de duels en zo hard op de bal gejaagd dat ook het eigen spel van Achilles'12 niet van de grond komt.

Het gaat van beide kanten erg onrustig en gehaast, hetgeen het voor de supporters wél erg spannend maakt. Niet het mooiste voetbal deze eerste helft al zijn er soms toch sprankelende acties waar te nemen. Sanne, Heleen en Lydia spelen stabiel op het middenveld en weten telkenmale Lisa, Britt en Laura voorin goed aan te spelen. De aanvalsters weten echter steeds net niet het geluk aan hun zijde of zijn gewoon niet scherp genoeg. Daar komt nog bij dat de Colmschate keepster er eentje is van het uitzonderlijke soort. Deze meid staat vandaag haar mannetje in het doel.

Aan de andere kant doet ook onze keepster Puck het vandaag prima in het doel en zij wordt kundig geholpen door Wouke, Shyny en Kelsey. Helaas heeft onze Canadese ster Kim al na een kwartier haar linksbackpositie moeten verlaten met een blessure (hamstring?), maar daar heeft Sterre de zaakjes sindsdien ook goed op orde. Echt heel gevaarlijk zijn de gasten dan ook niet geweest in het eerste bedrijf en met de 0-0 stand bij rust kunnen, vooralsnog, beide teams wel leven.

In de tweede helft wordt Achilles'12 verrast door een vliegende start van Colmschate'33 MO19-1. Hun spits wordt na snel combineren bereikt en zij speelt zich ongehinderd alleen vrij voor Puck, die op haar welgemikte schot kansloos is. Nog geen minuutje bezig en we kijken tegen een 0-1 achterstand aan.

Binnen één minuut trekt echter spits Laura in de flipperkast voor het Colmschate doel aan het kortste eind en ook zij weet met een welgemikt schot de keepster kansloos te passeren. Amper twee minuten in de tweede helft gespeeld en nu al 1-1. Een groter contrast met de eerste helft lijkt welhaast onmogelijk.

Na een corner van Lisa vanaf rechts in de achtste minuut wordt de bal door Lydia met een vervaarlijk boogje voorgezet. De Colmschate keepster pakt de bal maar half en deze stuit nu net achter de lijn, vanwaar zij deze meteen weer oppakt. Terecht claimt Lisa nog een corner, maar de arbitrage laat gewoon uittrappen. Ach ja. Niet iedereen staat in de positie om iets dergelijks goed te kunnen waarnemen, al heeft de grensrechter het wél moeten kunnen zien. Hoe dan ook gaan we gewoon verder met de sportieve strijd, die soms best fysiek is, maar steeds netjes blijft. Wat dat betreft is een compliment aan alle speelsters van beide kampen hier op zijn plaats.

Nog binnen het kwartier lijkt Achilles'12 MO19-1 verdiend op voorsprong te komen als Laura een hoge voorzet van Lydia na de stuit net voor de handen van de Colmschate'33 keepster naar het doel kopt, maar op de lijn wordt deze nipt weggewerkt door een verdedigster. Weer komt Laura aan de bal en met een fraaie omhaal is het wederom bijna raak, maar de keepster staat inmiddels goed opgesteld. In de aansluitende aanval van de gasten is het Lisa die met een nette sliding nog maar net het tegenoffensief in de kiem weet te smoren. Hier was Colmschate er weer even dichtbij. Het volgende 'oeh en ah! moment' wordt gepresenteerd door Heleen, die goed opstoomt en haar schot maar net rechts naast ziet gaan. Dit was écht een kans op twee punten meer! Anderzijds is het de Colmschate spits die na een half uurtje voetballen verzuimt de twee extra punten richting Deventer te halen. 
 
Het blijft zo nog even heen en weer gaan, maar in het laatste kwartier is het toch met name Achilles'12 dat aandringt op de helft van de tegenstander. De spanning loopt wat op en er wordt eventjes onnodig gemopperd op de scheidsrechter, die vanmiddag zeker een prima partijtje op de fluit blies.

Sanne is een paar keer op rij echt gevaarlijk met haar afstandsschoten en in de voorlaatste minuut is het Laura die nu eindelijk de overwinning aan het Hengelose collectief lijkt te schenken als zij goed gelanceerd door Sanne langs de verdediging glipt en binnen de zestien kan uithalen. Maar weer staat de Colmschate keepster het Achilles'12 geluk in de weg. Als ook een laatste vrije bal door Sanne naast het doel wordt geschoten is het spel voorbij en zijn de knikkers braaf verdeeld. We hebben er vrede mee dat de sympathieke gasten een puntje meenemen naar Salland, maar we weten donders goed dat er meer in heeft gezeten vanmiddag. 

Volgende week gaan we naar de Achterhoek op bezoek bij koploper FC Gelre in Wehl. En dan zal het weer spannend worden. Let maar op! 
So, be there!

Gerrit Hobbelink.

Tukkers De MO19-1 - Achilles `12 MO19:1 (2-1)

Achilles'12 MO19-1 overtuigt in eerste helft, maar laat zich het kaas van het brood eten door De Tukkers MO19-1 in het tweede bedrijf.

.... wordt vervolgd ....

FC Berghuizen MO19-1 - Achilles `12 MO19:1 (6-2)

Achilles'12 MO19-1 speelt een wedstrijd van grote tegenstellingen in Oldenzaal

Zo snel heeft Laura voor Achilles'12 nog niet gescoord; binnen 10 seconden ligt de bal al in het net. Meteen na de aftrap door FC Berghuizen heroveren de Hengelose meiden de bal en wordt met een lange trap Laura in de spits bereikt. Die zet de verdediging op het verkeerde been en komt snel alleen op de keepster af, die zij met een wel geplaatste schuiver in de rechterhoek aftroeft. We zijn nog maar amper begonnen en de 0-1 staat al.


... wordt vervolgd ...

Hoeve Vooruit MO19-1 - Achilles `12 MO19:1 (1-7)

Achilles'12 MO19-1 gaat probleemloos door naar volgende bekerronde

De enige wedstrijd in Sint Isidorushoeve van deze zaterdag wordt op het hoofdveld gespeeld. VV Hoeve Vooruit is net als Achilles'12 poulewinnaar en daarom de tegenstander van de meiden uit Hengelo, die eindelijk weer eens in de vertrouwde eigen rode shirts mogen voetballen vandaag.

Al vroeg in de wedstrijd is Laura doeltreffend, maar de 0-1 wordt - volgens ons onterecht - vanwege buitenspel afgekeurd. Niet getreurd. De kansen zullen nog wel komen, zo luidt de overtuiging bij de Hengelose kanjers. En dat blijkt geen opportunisme, want al binnen de tien minuten speeltijd zijn het ook Quinty en Kelsey (vandaag eens in de spits) die zeer kansrijk zijn, maar net het fortuin missen. De keepster van Hoeve Vooruit staat 'haar mannetje' en de meiden uit Sint Isidorus Hoeve hebben daarnaast vanmiddag versterking van nog een paar meer dames van hun VR1 gekregen. Oorspronkelijk overigens wel speelsters van de MO19-1. Ze willen zich duidelijk niet zomaar gewonnen geven, maar het maakt de rode brigade niet uit. Ook als is het spel absoluut niet het beste van de laatste weken. Het begin is zeker wat onwennig zonder onze Canadese ster Kim op linksback en Heleen in het centrum, maar Sterre en Lydia doen het linksachter prima en Quinty blijkt zich als een vis in het water op '10' te manifesteren. Gökce werkt hard en of Kelsey nu laatste man of spits staat; ze werkt als een paard en weet veel ballen te veroveren. De finesse in de afwerking ontbreekt wel. Da's begrijpelijk en ook helemaal niet erg, want wij hebben Laura en als die netjes bediend wordt....

In de twaalfde minuut komt dan ook de verdiende voorsprong, als Sanne een prachtige assist geeft aan Laura, die door het midden langs de Hoeve verdediging glipt en bekeken haar hoek kiest om de 0-1 aan te laten schrijven. Kort daarna moet Sanne het veld verlaten, omdat zij door haar enkel gaat en mag Bo Spoolder daarom vervroegd invallen. Er moet even geïmproviseerd worden, vooral als ook Lydia geblesseerd uitvalt. Toch blijft Achilles'12 vol overgave voetballen op de helft van de tegenstanders en binnen tien minuten is het weer Laura die scoort. In eerste instantie weet de keepster haar schot nog fraai te keren, maar in de rebound blijst zij kansloos achter en is de 0-2 een feit.

Binnen twee minuten is het nogmaals raak. Laura onderschept een pass van Hoeve met haar linker voet en meteen haalt zij uit met de rechter. Het staat 0-3. Wat een prachtig doelpunt! We spelen in de zesentwintigste minuut als Hoeve Vooruit een vrije bal weet te verzilveren. Sterre en Shyny weten net niet te voorkomen dat de spits in het oranje kan schieten en ook Puck kan er niets tegenin brengen, zodat de 1-3 op het scorebord verschijnt.

Het tegengeluid komt als snel van Achilles als Lisa een vrije bal fraai naar de 2e paal krult, waar Laura als het bekende duveltje opduikt en raak schiet. 1-4! En nog voor rust is het - wie anders ? - weer Laura die uit een heerlijke corner van Lisa nu met het hoofd de 1-5 in het net knikt.

Al in de eerste minuut van de tweede helft lijkt Kelsey nu ook te scoren als zij goed reageert op een cornerbal vanaf links, die door Lisa wederom voortreffelijk geschoten wordt, maar de Hoeve keepster heeft een geweldige reflex en verwerkt de poging van onze nummer 9 tot weer een corner. Die wordt met een halve volley door Laura op de paal geschoten. En zo volgen nog vele corners en kansen meer, maar het scorebord blijft nog ongewijzigd. Ook als na goed combineren op de rechtervleugel Sanne in stelling gebracht wordt. Haar schot schiet helaas maar net links naast.

Hoeve Vooruit komt er niet meer aan te pas, want Shyny en Wouke houden achterin de deur voor Puck kundig dicht en op het midden dirigeert Quinty haar manschappen. Toch duurt het nog tot de eenenzeventigste minuut eer Laura de 1-6 aanschrijft. Hoe dat gaat wordt door uw verslaggever gemist, omdat hij net van Sanne afscheid neemt, die al eerder opgehaald wordt om naar opa in Zaandam te gaan. Lydia zit dan nog geblesseerd onder de rode deken en zo heeft Achilles'12 MO19-1 de komende twintig minuten even geen wisselspelers meer, maar ach, moet kunnen!

De rollen worden een kwartier voor tijd nu eens omgedraaid. Laura speelt Lisa in de diepte op de rechterkant aan en met een welgemikt schot is het nu weer eens Lisa die ons laat genieten en de 1-7 scoort. Annika weet kort daarop ook nog bijna haar doelpuntje mee te pikken als bij alweer een corner haar welgeplaatste schot de Hoeve keepster al voorbij is, maar op de lijn staat nog een verdedigster die de bal net weet weg te maaien.

De kers op de taart komt weer van Lisa. Een paar minuten voor het eindsignaal schiet zij een vrije bal van grote afstand bovenop de lat. Het mag dan wel geen doelpunt zijn, wij vonden het zo prachtig, dat-ie in onze gedachten gewoon telt. Hoe dan ook, de kanjers bekeren nog een ronde verder.  

... wordt binnenkort vervolgd , ergens in Oost Nederland  ...

Gerrit Hobbelink.

Achilles `12 MO19:1 - AZSV MO19-1 (3-2)

Achilles'12 MO19-1 komt als winnaar uit de bus bij aantrekkelijke, sportieve en vooral spannende wedstrijd tegen AZSV MO19-1 uit Aalten.

Het is vooraf al besproken; Elke wedstrijd in de Hoofdklasse 1 zal een finale zijn, als je tenminste in de bovenste regionen mee wilt doen, en dat wil de enthousiaste en gemotiveerde rode garde van de Achilles'12 meiden. Vandaag is het goed combinerende elftal uit de verre Achterhoek te bestrijden. Zij verloren maar nipt bij Bennekom vorige week en wisten daarvoor De Tukkers te verslaan. Hengelo is gewaarschuwd!

In de eerste minuten worden de krachten gemeten en wordt zonder echt gevaar voor de doelen op de rest van het veld door beide teams netjes gecombineerd. De beste mogelijkheid krijgt Achilles'12 als Laura op links in de vijfde minuut doorbreekt, maar haar schot ruim links naast het doel ziet verdwijnen over de achterlijn. Uit de uittrap van de AZSV keepster komt meteen de tegenstoot van de gasten in het rood en de behendige kleine spits uit Aalten troeft op snelheid de Achilles verdediging af en omspeelt behendig Puck, die wat laat uit haar doel komt. Hoe dan ook is al vroeg de 0-1 achterstand een feit.

Meteen wordt orde op zaken gesteld door een goede Achilles aanval over rechts via Lydia naar het centrum bij Heleen en weer terug naar Lydia die Sanne in het midden aanspeelt en met een zuivere pass Laura in de spits bedient. Daar is zij voor gekomen, deze kanjer uit Delden, om direct vanuit de draai met links in de rechterhoek de Aaltense keepster kansloos te laten kijken hoe de 1-1 bijgeschreven wordt.

We denken met weemoed terug aan de wedstrijd tegen Bennekom van vorige week, als Lisa mag aanleggen voor een vrije trap. Weer van grote afstand en weer prachtig ingeschoten, maar helaas maar heel nipt naast. Na ruim tien minuten had Achilles'12 MO19-1 hier bijna de leiding genomen. Door hard werken van de halfspelers Lydia en Annika worden knap corners verdient, maar hiervan weten de meiden in de witte shirts vandaag niet te profiteren. Na een half uurtje lijkt ASZV te gaan scoren als de linksbuiten uit Aalten de bal ontvangt in buitenspelpositie. Het is echter geen strafbaar buitenspel, omdat de bal van een Achilles'12 verdedigster komt. Dat heeft scheidsrechter Kremer goed gezien, dus hij laat terecht doorspelen. De voorzet van de vleugelspits is goed, maar wordt naast het doel van onze Puck geschoten en zo komen onze meiden met de schrik vrij.

Heleen en Lisa proberen nog met afstandsschoten de AZSV defensie te kraken en ook als Quinty er na ruim veertig minuten in mag komen voor Annika op linkshalf wordt de druk op de Achterhoekse verdediging opgevoerd, maar helaas tot de voorlaatste minuut zonder resultaat. Dat lijkt er toch te komen als Laura knap met links een venijnig schot afvuurt dat via de vuisten van de AZSV MO19-1 keepster en de lat weer terugkaatst in het veld. Via Lydia in de rechter uithoek van het hoofdveld komt de bal nog weer bij Lisa, maar ook haar heerlijke schot weet het Aaltense doel net niet te treffen. Zo gaan beide teams tevreden de kleedkamers in, als Mark Kremer de eerste helft affluit.

De tweede helft zal een zware dobber worden, want de super stabiele en keigoede (import) vleugelverdedigsters Wouke (Markelo) en Kim (Pender Harbour, Brits Columbia) vallen zwak, ziek en misselijk uit.... maar gelukkig weten Sterre en Heleen achterin hun taken waar te nemen en is het zelfs Achilles'12 dat al vroeg op voorsprong komt. Nog maar vijf minuten onderweg in de tweede helft en we horen Heleen schreeuwen naar Laura "Schiet maar, schiet maar...!" als Annika een mooie bal diep geeft op onze goaltjesdievegge. Haar antwoord is overtuigend. Het staat 2-1!

De spanning is al gauw weer terug als AZSV haar goede combineren op het middenveld beloond ziet worden door onze Kelsey, die met een bijzondere krulbal onze Puck verrast en de 2-2 gelijkmaker in ons eigen doel werkt.  Ons kent ons en zo scoort bijna vijf minuten later alweer Annika de voorsprong, na een behendig overstapje van Laura, maar de AZSV keepster staat niet voor niets op de doellijn bij onze gasten. Het blijft nog even gelijk, al geeft zij een corner voor A'12 weg.

De ban is gebroken als na een kwartier Laura deze corner vanaf links verrassend in het Aaltense doel laat glibberen, zonder tussenkomst van niemand en geen een van welk team dan ook. Een bijzonder doelpunt, maar dat zijn wij bij Achilles'12 wel gewend. Hengelo is enthousiast over de 3-2 voorsprong.

Nog een kwartier gaat het spel weer heen en weer en het is met name AZSV dat op het middenveld bepalend is. Op zich niet verwonderlijk nu de Hengelose achterhoede met de middenveldspeelsters Sterre en Heleen 'gerepareerd' moet worden. We zijn een half uur in de tweede helft onderweg als Kim zelfs de reservebank moet verlaten omdat zij te misselijk is. Gelukkig kan Wouke daarentegen nog wel weer even de arena betreden. Dat helpt en vooral ook Puck keept in deze fase een puike wedstrijd.
Sterre redt in de vijfendertigste minuut last-minute de Hengelose eer en even lijkt de deur op slot te gaan als Sanne na veertig minuten door een voorzet van Annika gelanceerd wordt. We hebben de goal al bijna geteld, als blijkt dat het fraaie schot van Sanne toch links naast het doel gaat. Het worden nog heul spannende vijf minuten, maar na het laatste fluitsignaal van Mark blijven de drie punten wederom op 't Wilbert en staat de jonge ploeg gewoon weer strak op de 2e plek in de Hoofdklasse 1. Waarvan acte!

Volgende week een vervolg in het bekeravontuur bij Hoeve Vooruit. Komt dat zien!

Gerrit Hobbelink.

Achilles `12 MO19:1 - Bennekom MO19-1 (5-2)

Achilles'12 MO19-1 bereikt geweldig resultaat tegen Bennekom MO19-1 en handhaaft zich in de top 3 van de Hoofdklasse 1

Ook deze zaterdag is het weer improviseren voor de coaches, want Annika en Gökce zijn er vandaag eens niet bij en Laura blijkt achteraf toch nog niet te kunnen komen spelen, nu het gips van haar arm is verwijderd en Emma is helaas niet op te roepen. Er wordt versterking gehaald bij MO17 en MO15. Bo, Britt en Desi worden deze keer in de groene hesjes gestoken als reserves. Onze tegenstanders van vandaag - helemaal van de Zuid-West Veluwezoom gekomen - worden met respect ontvangen. Zij wonnen immers van HHC en ook op basis van hun andere resultaten verwachten wij de sterkste opponent tot nu toe.

In de eerste tien minuten gaat het spel heen en weer over beide helften en wordt duidelijk dat Bennekom goed kan tikken en een fysiek sterke ploeg is. Het gevaar loert aan beide kanten, maar het is na zeven minuten Lisa die een vrije bal van grote afstand (30 meter?) ineens over de keepster van Bennekom in het net krult; 1-0, een goede start! 

Bennekom komt in de volgende tien minuten meer en meer op onze helft, maar door goed en fel "kort op de man" spelen, wordt het hun nauwelijks mogelijk gemaakt tot een echt gevaarlijke opbouw te komen. Het is prachtig om te zien hoe alle jonge Achilles'12 meiden met extra inzet knokken om de voorsprong niet weg te geven. het lijkt er op zelfs op dat de 2-0 gescoord kan worden als Sanne via een rush op links de bal voor kan zetten op Lydia die klaar staat bij de 2e paal, maar Sanne schiet zelf en de Bennekom keepster staat paraat. Bij de zoveelste corner van Bennekom vanaf rechts komt de bal hard en laag en wordt door iedereen gemist, behalve door aanvalster van Bennekom die bij de 2e paal in de twintigste minuut eenvoudig de 1-1 kan intikken.

Een paar keer komt Achilles'12 gevaarlijk onder de druk van Bennekom uit, waarbij met name Desi voorin goed op de bal jaagt en zo ontstaan er kansen voor de Hengelose brigade en als Sanne en Sterre na een ruim half uur van positie wisselen (Sanne komt nu op linkshalf) wordt het spel weer meer verdeeld over de twee helften van het veld. Weer onderschept Desi voorin de opbouw van Bennekom en een paar minuten voor het rustsignaal speelt zij zichzelf knap vrij en komt alleen voor de keepster. Net als zij aanlegt voor een schot stuitert de bal wat ongelukkig en zo raakt ze die net niet goed en gaat deze zeer kansrijke aanval als een nachtkaars rechts naast het doel uit. In de tweede helft zal het nog spannend worden.

Het duurt zo'n tien minuten voordat duidelijk wordt dat die tweede helft toch echt voor de meiden uit Hengelo zal zijn. Een mooie voorzet van Desi op haar zus Lisa, die met een bal via de onderkant-lat weer terug komt in het spel, waarbij aangever Desi nu bijna doeltreffend is, maar helaas krult de bal over het doel. Bennekom is gewaarschuwd.

Bij een mooie combinatie van de voorhoede wordt na nog geen kwartier in de tweede helft uiteindelijk Sanne onrechtmatig gehinderd en een vrije bal is wat er rest. En weer schiet Lisa van ver de bal in het net. Bij de 2-1 lijkt Bennekom MO19-1 nu gekraakt, maar niets is minder waar, want deze sympathieke meiden blijven vechten en nog geen vier minuten later is Puck, na een eerste prima redding, in tweede instantie toch gepasseerd en zo staat het met 2-2 weer gelijk.

Na vijf minuten is het weer hetzelfde verhaal; Sanne wordt onderuitgehaald en Lisa mag de vrij bal nemen. Geweldig hoe zij met gevoel en precisie de bal in de verre rechterhoek van het doel laat krullen. De keepster van Bennekom gaat wederom nier vrijuit, maar de 3-2 is aldus een feit!

De inbreng van Desi van MO15-1 wordt na veertig minuten beloond met een heel fraai doelpunt: Sanne vindt Heleen, Heleen vindt Desi en Desi maakt het berekenend af. De verdediging van Bennekom MO19-1 wordt hier afgetroefd en de 4-2 wordt genoteerd. 

Om de "Van den Barg Hegemonie" van vanmiddag te doorbreken helpt Britt op de linkerflank Sanne perfect op maat door de door haar gevraagde bal af te leveren in het midden van de aanval. Aanname, controle en schieten! Sanne doet precies wat wij op de training vaak oefenen en het resultaat is werkelijk weer prachtig! Een krachtig schot in de rechterhoek maak de 5-2 overwinning van vanmiddag af.

Wat een geweldig resultaat!
Volgende week komt AZSV MO19-1 uit Aalten. Wedden dat ze daar in de diepe Achterhoek al een beetje zenuwachtig zijn?

Gerrit Hobbelink.

ST: Emos/Sparta E./Achilles E. MO19-1 - Achilles `12 MO19:1 (3-6)

Achilles'12 MO19-1 verslaat drie clubs in één wedstrijd in Enschede

In de aanloop naar deze wedstrijd ontstaat er enige onrust. We zullen waarschijnlijk zonder wissels naar Enschede gaan. Geen Sanne, Emma en Laura, dat wisten wij al, maar nu meldt ook Shyny zich 's ochtends nog af. De beide MO17 teams spelen gelijktijdig en die hebben ook al inleners bij MO15 opgeroepen, dus daar is niemand te halen. Gelukkig dat Romy en Madelief van MO15-1 bereid zijn om mee te gaan. En zo vertrekken wij in de auto's naar Sportpark Emos.

Onderweg komt het bericht via de WhatsAppgroep dat voor Laura nog snel ergens voetbalkleding wordt gehaald, want met een bubbeltjesfolie en een doorgeknipte sok moet haar gips toch af te dekken zijn?! Volgens de reglementen van de KNVB is het geoorloofd, zo heeft Norman ondertussen al gegoogeld.

En zo begint om 15:00 uur de wedstrijd met tóch drie wissels -Gökce, Romy en Madelief- op de bank en Laura naast Lisa in de aanval. De rentree van onze goaltjesdief, waar we al zo lang op wachtten.

De aftrap is voor de samenwerkende Enschedese meiden en zij zetten meteen druk op de Achilles'12 verdediging. De eerste kans is echter voor Laura als zij op een goede pass van Lisa uitbreekt. Het schot is goed, maar wordt door de keepster tot corner voor A12 verwerkt, die bijna door de naar de tweede paal opgekomen Lydia wordt binnengekopt. (zie video op FB). In de 6e minuut is het Laura die Heleen bediend en haar schot strand ook bij de Enschedese keepster en weer wordt een corner verdiend, die ditmaal Annika voor het intikken krijgt, maar ze mist nog de scherpte.

In de 8e minuut weet EMOS/Sparta/Achilles Enschede onder de druk uit te komen en een snelle omschakeling is het gevolg, waarbij van enige afstand een doelpoging wordt gedaan, die door Puck verkeerd wordt ingeschat. Zij heeft de bal niet klemvast kunnen krijgen en nu rolt die als cadeautje naar de rechtsbuiten in het roze, die de bal alleen maar simpel hoeft in te tikken. We staan 1-0 achter.
... wordt vervolgd ...

Achilles `12 MO19:1 - Victoria Boys MO19-1 (3-2)

Achilles'12 MO19-1 speelt zich in de top 3 van de Hoofdklasse 1 door Victoria Boys MO19-1 nipt te verslaan

.... wordt vervolgd ....

Achilles `12 MO19:1 - Be Quick'28 MO19-1 (2-1)

Na twee makkelijke zeges in de bekerpoule gaat het nu dan eindelijk om het eggie in de Hoofdklasse 1 tegen Be Quick'28 uit Zwolle.

Op het hoofdveld van 't Wilbert begint het meteen goed. Al bij de eerste aanval van de Achilles'12 meiden, die vandaag in het wit spelen, schuift Lisa de bal uit een kluts voor de voeten van Quinty, die perfect in de linkerbovenhoek mikt en de Zwolse keepster kansloos laat. Al na twee minuten wordt zo de 1-0 gescoord. 

... wordt vervolgd ....

Safety ServiceDroste BouwgroepPowerspexLesscher ITWeserveLoohuis HeftruckservicePlegt-VosJonkman CoatingRiwal HengeloArt2CoolHuiskes Kokkeler AutoleaseEetcafe De Blauwe EngelKey West Bedding BVKnoef, specialist voor bouw en industrieValadisbunte kleur en interieurCanisaMK Technology GroupKlein Poelhuis InstallatietechniekAannemersbedrijf Steggink BVSigmaxLegtenberg ElektrotechniekBCT Architecten, ingenieurs en adviseursFysio Centrum KammingaPreviderHobbelink EfficiencyOZF | AchmeaPopScoolVEPA HengeloVan Loon beletteringVisionflexBLH TradingHypotheekcompany HengeloEgberink dakbedekkingenBDOSickman personenvervoerVincent zonweringTMS dienstenTolettoRuud Winkelhuis ArchitectGI Business promotorsBloom PersoneelsdienstenDirect Makelaars IJlandVST verspaningDe Oude MolenBroeders RecruitmentDr. WeigertBuro Fons NijlandNLG WerkvermogenBCapital - Corporate ConsultancyEurosport Borne