Zondag 17 februari

Achilles ’12 – Vogido
(competitie)

Sportpark: ’t Wilbert Hengelo
Aanvang: 14.00 uur

Wandelvoetbal :gezellig een balletje trappen

https://www.tubantia.nl/hengelo/wandelvoetbal-bij-achillesenrsquo-12-gezellig-een-balletje-trappen~a4c507c3/

Hij heeft nu zestien oudere elftalspelers van destijds bij elkaar die eens in de de veertien dagen samen een balletje trappen, onder wie oud-voorzitter Benno Goosen en Frans Kattenpoel, die beiden in het eerste elftal speelden.

G-voetbal

Brouwer, jarenlang de drijvende kracht achter het G-voetbal binnen Achilles’12, zelf ooit nog eerste-elftalspeler bij HVV Tubantia,  verwacht dat deze groep bij elkaar zal blijven. Heel grote inspanningen worden op het veld niet verwacht. „Het moet leuk blijven. Bewegen in combinatie met gezelligheid: daar gaat het om.”

Lopend voetballen is, als nieuwe voetbalvorm, over komen waaien uit Engeland. Er wordt gespeeld op een kwart veld, met zes tegen zes en zonder keeper. De bal mag niet hoger dan de heup komen, fysiek contact is verboden, er mogen geen slidings worden gemaakt en rennen is verboden.

Toch rennen

Wat dat laatste betreft: wie een onderling partijtje van de spelers van Achilles’12 volgt, ziet dat sommigen de verleiding niet kunnen weerstaan om toch te gaan rennen om eerder bij de bal te zijn. Maar wat geeft het? Het is geen officiële wedstrijd en die zal er ook niet komen.

Wim Brouwer: „We zijn niet ingeschreven voor een competitie en we doen ook niet mee aan toernooien. Gewoon een balletje trappen met elkaar en na afloop samen lunchen.”

Menzis

Samen met het Nationaal Ouderenfonds werkt zorgorganisatie Menzis de komende jaren aan het versterken van de vitaliteit en gezondheid van ouderen, onder meer met het project OldStars Walking Football (wandelvoetbal). De Oldstars worden gedragen door eredivisieclubs. Zo is FC Twente gestart met het project in samenwerking met Enschedese voetbalclubs.

In de regio zijn diverse clubs actief met wandelvoetbal. De KNVB stimuleert verenigingen hierop in te zetten.

Knoef, specialist voor bouw en industrieVan Loon beletteringRiwal HengeloTMS dienstenGI Business promotorsKey West Bedding BVPlegt-VosDr. WeigertValadisEgberink dakbedekkingenBroeders RecruitmentPopScoolAannemersbedrijf Steggink BVSafety ServiceBCapital - Corporate ConsultancyVerscentrum NederlandEurosport BorneVisionflexbunte kleur en interieurSickman personenvervoerBuro Fons NijlandEetcafe De Blauwe EngelSigmaxWeserveOZF | AchmeaMK Technology GroupBCT Architecten, ingenieurs en adviseursNetwerk NederlandVincent zonweringTolettoBloom PersoneelsdienstenDroste BouwgroepHobbelink EfficiencyArt2CoolHuiskes Kokkeler AutoleaseLoohuis HeftruckserviceNLG WerkvermogenFysio Centrum KammingaKlein Poelhuis InstallatietechniekPreviderBDOPowerspexVST verspaningLegtenberg ElektrotechniekHypotheekcompany HengeloCanisa