Zaterdag 16 juni

Joubert Toernooi

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 12.30 uur

Weer verlies voor Achilles'12

Achilles’12 is er niet in geslaagd om in de tweede competitiewedstrijd de eerste drie punter binnen te slepen. Na iets meer dan 90 minuten voetbal stond er een 2-4 eindstand op het niet aanwezige scorebord voor de ploeg uit Tubbergen. Na de nederlaag van vorige week betekent dit de tweede nederlaag op rij voor de manschappen van trainer Jeffrey de Visscher.

Nadat de spelers op de gevoelige plaat waren gezet voor de nieuwe teamfoto kon het gehavende Achilles’12 zich klaar maken voor de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Zonder de geblesseerden Mart Timmer, Bas Knikhuis, Peter Pluijgers en Mark Wolters en de afwezige Mert Baglar trad Achilles’12 aan tegen degradant TVC’28 uit Tubbergen. Door de vele afwezigen betekende dat Bart Kamphuis zijn basisdebuut maakte op de linksback positie en deed dit naar behoren.

Een slechte start zorgde ervoor dat de roodhemden al binnen de kortste keren tegen een 0-1 achterstand aankeken. Een goed uitgespeelde aanval belandde voor de schietgrage voeten van Roelofs, die zijn eerste van de middag liet aantekenen. Achilles’12 leek zich te herpakken van deze vroege tegenslag en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het risicovolle spel van de ploeg uit Tubbergen hield Achilles’12 enigszins in het zadel en leidde tot een hele grote mogelijkheid voor Mart Heidemann. Na goed combinatiespel kwam de bal pardoes voor de voeten van Heidemann die oog in oog kwam te staan met doelman Hesselink. Heidemann wilde het leer langs de doelman heen schuiven maar het linkerbeen van Hesselink voorkwam de gelijkmaker. De daaropvolgende corner werd door Frits Wiersma over het doel heen gekopt. Enkele minuten na deze twee mogelijkheden kwam TVC uit het niets op een 0-2 voorsprong. Een actie van de goedspelende nummer 8 van TVC’28 leidde de 0-2 in. Door matig ingrijpen van de achterhoede van Achilles’12 kon deze nummer 8 vogelvrij de bal met links in de korte hoek prikken en zo zijn ploeg op een comfortabele voorsprong zetten. TVC’28 rook bloed en ging in de minuten daarna op zoek naar de nekslag en had enkele kansen op het duel vroegtijdig te beslissen maar gelukkig voor de roodhemden werd dat nagelaten. Vlak voor rust kwam het elftal van trainer de Visscher uit het niets terug in de wedstrijd. Een prima aanval over verschillende schijven deed de bal doen belanden bij Harberink. Harberink lanceerde spits Wiersma die oog in oog met doelman Hesselink koelbloedig bleef en het leer over de doelman heen chipte. Dit doelpunt betekende niet alleen de aansluitingstreffer, maar ook de 25ste goal van Wiersma in het eerste elftal. Deze 25ste goal levert hem zijn eerste ster op bij voetbaloost. Achilles’12 nam vanaf dat moment de wedstrijd over en drukte TVC’28 terug. Een goed genomen vrije bal van Tim ten Dam werd door zijn teamgenoten niet op waarde geschat en zeilde voorlangs het doel. Vlak hierna besloot de scheidsrechter te fluiten voor de rust.

Na rust één wissel bij de thuisploeg. Doelman Dante Warner kon in verband met een bovenbeenblessure niet verder en aangezien doelman Bram Bijen een rode kaart had gepakt in de derby met BWO 2 moest Thijs Alberts zijn opwachting maken in het eerste elftal. Thijs Alberts keept zijn wedstrijden in de A1 dit seizoen, maakte vandaag zijn debuut en dit deed goed. Helaas moest Alberts na 2 minuten de eerste bal uit het net halen. Een duidelijke buitenspelsituatie zorgde ervoor dat Roelofs oog in oog kwam met Alberts, deze makkelijk omspeelde en het leer in het lege doel wist te tikken. Grensrechter Wennink had zijn vlag resoluut de lucht in gestoken maar werd genegeerd door de leidsman die overigens wel alle vlagsignalen van de grensrechter van TVC’28 affloot. Dat het buitenspel was, bleek wel uit de woorden van Roelofs na de tijd in de kantine die zelf aangaf dik buitenspel te hebben gestaan. Achilles’12 liet zich niet uit het veld slaan en ging op jacht naar wederom een aansluitingstreffer. Deze viel ook vlak na de 1-3. Een wereldpass van Heidemann belandde bij Robert Wilens, die gecontroleerd de bal aannam en hem verwoestend hard in de verre hoek schoot. Tim ten Dam liet zich vervangen voor debutant Eddie van Zetten. Van Zetten, doelpuntenmaker van beroep in het sterrenensemble van het 3e, nam direct plaats in de spits op zoek naar zijn eerste doelpunt in het 1e elftal. Achilles’12 ging steeds aanvallender spelen, pompte vele ballen richting het doelgebied van de tegenstander maar het resulteerde niet in grote kansen. TVC’28 mikte op de counter of op een fout van de thuisploeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Een ongelukkig moment tussen Leerkotte en ter Marvelde zorgde ervoor dat Roelofs vrije doortocht had richting doelman Alberts. Roelofs schoof het leer langs de doelman heet en liet zo de derde van de middag aantekenen. Het verzet van Achilles’12 was hiermee gebroken en mocht het van geluk spreken dat de Tubbergenaren het vizier niet helemaal op scherp hadden om de score nog wat hoger te doen laten uitvallen. Achilles’12 had nog terug kunnen komen in de wedstrijd als de scheidsrechter een ‘fout’ van doelman Hesselink had beoordeeld. Hesselink pareerde een bal van Wilens, legde het leer weer op de grond en werd dusdanig onder druk gezet dat hij voor de tweede keer de bal in zijn handen pakte. Uit de regels opgesteld door de KNVB staat duidelijk vermeld dat een keeper niet twee keer achter elkaar een bal in zijn handen mag nemen, maar deze regel was de scheidsrechter blijkbaar ontgaan. Vlak hierna floot hij voor het einde en stond Achilles’12 net zoals vorige week met lege handen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Epe op het programma. Dan reist de ploeg van de Visscher, zonder vaste supporter Bertus die een weekje naar Barcelona gaat en zonder leider Harry ter Wierik die de Italiaanse zon gaat opzoeken, af richting Gelderland om daar de eerste punten van het seizoen op te halen.

PreviderVan Loon beletteringBroeders RecruitmentTMS dienstenHypotheekcompany HengeloBloom PersoneelsdienstenEurosport BorneAannemersbedrijf Steggink BVSafety ServiceEetcafe De Blauwe EngelNLG WerkvermogenBuro Fons NijlandHuiskes Kokkeler AutoleaseKnoef, specialist voor bouw en industrieBCapital - Corporate ConsultancyOZF | AchmeaMK Technology GroupBCT Architecten, ingenieurs en adviseursBDOTolettoKlein Poelhuis InstallatietechniekCanisaPowerspexWeserveGI Business promotorsVST verspaningSickman personenvervoerLoohuis HeftruckserviceLegtenberg ElektrotechniekEgberink dakbedekkingenPlegt-VosHobbelink EfficiencyNetwerk NederlandKey West Bedding BVVisionflexVerscentrum NederlandDroste BouwgroepRiwal HengeloArt2CoolValadisPopScoolFysio Centrum KammingaSigmaxVincent zonweringbunte kleur en interieurDr. Weigert