Zaterdag 22 juni

Joubert Toernooi

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 12.30 uur

Achilles gaat voor promotie via nacompetitie

Achilles‘12 miste vorige week op twee doelpunten het kampioenschap in de tweede klasse J. Zondag begint alweer de nacompetitie met een duel tegen Union Malden, op sportpark ’t Wilbert aanvang 14.00 uur.

Het was vorige week een apotheose om een spannend boek mee af te sluiten. De koploper tegen de nummer twee in een allesbeslissende wedstrijd. „We waren heel dichtbij, stonden 3-1 voor en hadden nog een doelpunt nodig”, kijkt trainer-coach Jeffrey de Visscher nog even terug. „Op dat moment was ik er van overtuigd dat we de 4-1 ook zouden maken, maar helaas lukte dat net niet.”

Toch kijkt de Achilles-trainer terug op een uitstekend seizoen. „We hebben veel meer punten gepakt dan vorig seizoen, hebben veel gescoord  maar helaas ook veel tegen gekregen. Van al onze tegenstanders kregen we complimenten voor het mooie voetbal dat we lieten zien. Dan is het heel jammer dat we het niet hebben kunnen bekronen met het kampioenschap.”

Maar Achilles kan nog steeds promoveren via de nacompetitie. „Als we drie wedstrijden winnen zijn we er alsnog”, aldus De Visscher. Hij verwacht dat zijn ploeg klaar is voor de wedstrijd van zondag. „We hebben gezegd dat we tot dinsdag mochten treuren daarna is de blik op het duel van zondag gegaan. Als we dan hetzelfde kunnen brengen als in de wedstrijd tegen Voorwaarts ben ik er van overtuigd dat we gaan winnen.”

Mocht Achilles dat lukken dan volgt een wedstrijd tegen de winnaar van het duel Bon Boys – De Zweef. Als Achilles dan ook wint wacht een finale om een plek in de eerste klasse. „Als we er in slagen de knop om te zetten kunnen we alsnog een mooi einde aan het seizoen maken.” De trainer doet een oproep aan alle supporters om de ploeg weer zo te ondersteunen als vorige week. „Dat geeft de spelers zeker een boost en is ook zeer gewaardeerd door iedereen bij Achilles.”

PopScoolEetcafe De Blauwe EngelFysio Centrum KammingaBCT Architecten, ingenieurs en adviseursNetwerk NederlandValadisDroste BouwgroepOZF | AchmeaHypotheekcompany HengeloArt2CoolAannemersbedrijf Steggink BVNLG WerkvermogenVisionflexKey West Bedding BVRiwal HengeloSigmaxBloom PersoneelsdienstenKnoef, specialist voor bouw en industrieSickman personenvervoerEurosport BorneGI Business promotorsCanisaTolettoMK Technology GroupBuro Fons NijlandEgberink dakbedekkingenbunte kleur en interieurVan Loon beletteringDr. WeigertBDOVST verspaningLoohuis HeftruckserviceKlein Poelhuis InstallatietechniekPowerspexVincent zonweringLegtenberg ElektrotechniekPreviderHuiskes Kokkeler Autolease