• Achilles ‘12 2 laat geen spaan heel van Enter Vooruit en kan de titel ruiken.

  Deze week beginnen we niet gelijk met de wedstrijd. Gedurende de week bereikte ons het trieste bericht dat oud verzorger van selectie elftallen Hans van Ee is overleden op 80 jarige leeftijd. Tijdens zijn tijd als verzorger heeft Hans veel van onze jongens mogen verzorgen en dit deed hij altijd met een lach op zijn gezicht. Via deze weg willen wij Hans hiervoor bedanken, we gaan je missen Hans! Ook willen wij de nabestaanden heel veel sterkte wensen de komende tijd.

  Zaterdag 20 april brak aan, de dag waar vooral door trainer Jan Exel waarschijnlijk lang naar is uitgekeken. Achilles ‘12 2 zou het gaan opnemen tegen Enter Vooruit 3, de club waarvandaan Jan vorig jaar de overstap maakte naar ons. De eerste wedstrijd tegen Enter Vooruit werd in november pas in minuut 86 beslist door Ties van Norel. Dit was ook de eerste overwinning van onze huidige reeks van 12 wedstrijden zonder nederlaag. Na deze wedstrijd waren wij een middenmoter. De trainer van Enter wist ons zelfs te melden dat wij geen kampioensploeg zouden hebben. Hier willen wij de trainer van Enter graag het tegendeel in bewijzen.

  Al voor de wedstrijd werd duidelijk dat Achilles zich vandaag nog niet mocht gaan opmaken voor een kampioenswedstrijd. Concurrenten Helios (6-0) en Hellendoorn (1-2) wisten allebei te winnen waardoor ze de druk bij ons er weer op legden. Vooral de ruime overwinning van Helios zorgde ervoor dat Achilles wist dat ze moesten winnen, het liefst zo dik mogelijk.

  De volgende 11 namen moesten het gaan doen: Sammi, Wouter, Joep, Siebren, Frenk, Sebas, Meryn, Sil, Ties, Pjotr en Gerco. Mooi moment voor Sammi was dat hij vandaag de aanvoerdersband om mocht bij afwezigheid van onze andere aanvoerders. Gelukkig hadden we ook de beschikking over een ruime bank met flink wat kwaliteit. Topscorer Florian zat voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie na 7 weken blessureleed. Voor de rest namen Milan, Steven en Mads ook plaats op de reservebank. En ook Jesse zou na de wedstrijd van het eerste nog aansluiten. Afwezig was Max, die een verplicht thuisblijf weekend had voor zijn studie. Danny, Job en Kevin zijn nog altijd geblesseerd.

  Stipt om 16:30 werd er afgetrapt. Een tijdstip waar ze in Enter overigens niet over te spreken waren. Dit kon je terugzien op de reservebank. Enter had welgeteld 0 wissels. Ze moesten zelfs een vast gespeelde speler van het 2e elftal meenemen.

  In minuut 1 wist Achilles gelijk een corner af te dwingen. Wat volgde was wonderschoon. Meryn speelde Ties kort in. Ties gaf de bal gelijk weer mee aan Meryn. Meryn dribbelde de 16 meter in en kapte daar de eerste man af. Vervolgens zocht hij de tweede speler op. Met wederom een fraaie kap stuurde hij de glijdende speler van Enter het bos in. Vervolgens krulde Meryn met zijn rechter briljant raak. 1-0 in de eerste minuut, een lekker begin.

  Vervolgens volgde van Achilles een matige eerste helft. De scherpte was hierin niet aanwezig. Enter Vooruit plooide terug en liet het balbezit aan Achilles. Ze loerden vooral op de counter, ook gokten ze erop dat de lange bal zou doorschieten en voor chaos zou zorgen in onze defensie. Dit lukte aardig en zorgde zelfs voor een aantal goede mogelijkheden. In minuut 20 werd het wel 2-0 en wederom uit een corner. Ditmaal was het Sil die raak trof. De hoge bal bij de 2e paal leek uit te gaan. Als een duveltje uit een doosje dook Sil op. Hij kon hem in een keer uit de lucht nemen wat de 2-0 opleverde.

  Wat volgde was een hopeloze fase van Hengelose kant. In minuut 35 kreeg Enter een corner. De bal werd voor het doel gegooid en waar de bal door Sil werd weggekopt. Tot ieders verbazing wees de scheids een paar seconden later naar de stip. Frenk die helemaal niet bij de situatie betrokken was zou hands hebben gemaakt. De penalty werd bijna door Sammi gepakt. Hij kreeg een hand tegen de bal maar dit was helaas net niet genoeg. 2-1. Twee minuten later was het weer raak voor Enter. De bal werd door de keeper lang gespeeld. Joep liet de bal stuiteren waardoor hij doorschoot. De spits wist de bal te ontfutselen aan Joep en kon vrij doortocht treffen naar de goal. Beheerst ronde hij af in de verre hoek achter Sammi. Een zeldzaam slippertje van Joep, die de laatste weken uitstekend stond te spelen. 2-2…

  In minuut 43 werd er gelukkig nog voor rust orde op zaken gesteld. Meryn wist in de as Pjotr te bereiken. Pjotr wist de lopende Gerco te vinden. Die op snelheid richting de goal kon. De keeper kon nog een hand tegen de bal krijgen maar desondanks verdween de bal in de goal. Een belangrijk moment op slag van rust om de 3-2 te maken.

  Kort hierna floot de scheids voor de rust. Eenmaal in de kleedkamer aangekomen wist Achilles dat het ondermaats was. Wat volgde was een donderspeech van de trainer. Wouter en Sil bleven achter in de kleedkamer achter. In de plaats kwamen Mads en Florian. Sammi gaf gelijk de aanvoerdersband af aan de spits. In de tweede helft moest er uit een ander vaatje getapt worden.

  Al snel werd duidelijk dat Achilles een stuk gemotiveerder was. Vooral Ties en Meryn strooiden in het begin van de tweede helft met fraaie passes. Dit werd al snel beloond. Een voorzet van rechts kwam voor de voeten van Florian die het overzicht behield. Hij legde de bal af op Ties die op de rand van het strafschopgebied stond te wachten. Hij schoot hard richting de goal, waar de bal via de keeper in de goal verdween. 4-2. Florian had ook niet lang nodig om zelf tot een goal te komen, slechts 7 minuten. Florian controleerde een hoge bal op de borst op een meter of 14 van de goal. Met zijn rug naar de goal wist Florian snel te draaien en de bal vanuit een volley op goal te schieten. De bal verdween prachtig in de verre hoek achter de keeper. 5-2.

  2 minuten na de 5-2 was het alweer raak. Ditmaal was het Pjotr dit werd weggestoken in de diepte. Oog in oog met keeper Oosterveen faalde hij niet. 6-2. Kort hierna volgde de enige domper van de tweede helft. In de verdediging kwamen Frenk en Siebren in een lucht duel met elkaar in botsing waardoor Enter vrije doorgang kon treffen richting de goal. 6-3.

  Achilles wist dat het zo dik mogelijk moest winnen om Helios op doelsaldo niet in te laten lopen, dus we werd geen gas terug genomen. In minuut 66 werd Meryn hard aangepakt. Een paar seconden later wist hij sportieve wraak te nemen. Met een fraai stiftje zorgde hij voor de 7-3. Hierna ging het erg snel. In 3 minuten maakte Achilles 3 goals. Gerco maakte in minuut 73 en 74 2 goals om zijn eerste hattrick te maken. In minuut 75 maakte Florian zijn tweede. In minuut 83 luisterde ook Florian zijn rentree op met een hattrick waardoor het inmiddels al 11-3 stond. Voor de ingevallen Steven was het in minuut 87 raak uit een fraai afstandschot. Het slotakkoord was in de laatste minuut voor Sebas. Hij werkte een afgeslagen corner binnen om de 13-3 eindstand te noteren.

  Een fantastische tweede helft waarin er gewoon erg goed voetbal werd laten zien. Zodoende kon Enter toch nog kapot worden gespeeld. Jammer was de eerste helft, maar als je uiteindelijk met 13-3 wint dan mag je die vergeten. Deze overwinning zorgt ervoor dat we nog 1 overwinning nodig hebben om ons tot kampioen te kunnen kronen. Tot Man of the Match werd Florian gekozen in de voetbal.nl app door spelers, staf en fans. Bij zijn rentree liet hij een onuitwisbare indruk achter. Goed dat je er weer bent Florian!

  Tot slot alvast even een oproep aan jullie. Op 11 mei spelen wij tegen Hellendoorn op Sportpark ‘t Wilbert opnieuw een thuiswedstrijd. In deze wedstrijd kunnen wij kampioen worden. Er moet gewonnen worden om hier zeker van te zijn. Wij zouden het prachtig vinden als er veel mensen zullen zijn om ons aan te moedigen! De wedstrijd zal om 14:30 worden afgetrapt. We hopen op een heksenketel langs de zijlijn. Hopelijk kunnen we na afloop met zijn allen een mooi feestje maken in het clubhuis. Hup Achilles!