• Achilles '12 kroont zich tot ongeslagen kampioen.

  Op 11 mei 2024 won onze 19-1 met 0-6 van De Tubanters uit Enschede. Nadat de nummer 2 uit de competitie (FC Berghuizen) had verloren, werd Achilles '12 uitgeroepen als kampioen van de hoofdklasse.
  Een week later op 18 mei werd de wedstrijd Achilles '12 - FC Berghuizen gespeeld, oftewel de nummer 1 tegen de nummer 2 uit de competitie. Ondanks dat Achilles toch al kampioen was geworden beloof het nog een spannende wedstrijd te worden, en dat bleek ook.
  Voordat de wedstrijd begon gaf de scheidsrechter nog een minuut stilte voor erelid Wim Brouwer die plots is overleden.
  Om 12:00 uur trapte we af aan het begin van een zonnige middag in Sportpark 't Wilbert. Het was erg warm tijdens de wedstrijd en het kunstgras hielp er niet echt aan mee. Daar bleken sommige spelers van Achilles ook last van te hebben, want na 11 minuten stond Berghuizen namelijk al met 0-1 voor door onoplettendheid van de middenvelders dat doorsloeg naar de verdediging. De 19-1 van Achilles had het zwaar door veel beweging op het middenveld aan de kant van Berghuizen. Niet veel later viel dan ook de 0-2 door een erg goede loopactie van de middenvelder van de tegenstander, naast goede communicatie met de keeper en de spits die de bal doorkopt komen we op 0-2 achterstand door een goed ingeschoten 1 op 1 met de keeper.
  Helaas dan nog meer tegenslagen aan de kant van Achilles '12, kort na mekaar vallen er twee geblesseerde spelers uit, Twan en Xander verlaten allebei het veld na blessures en worden vervangen door Tim en David S.
  Door de verse invalbeurten begint Achilles beter te voetballen en creƫren we ook meer kansen, veel heeft onze spits Philip er niet nodig en schiet dan ook na een mooie aanval over de linker flank eindelijk na 30 minuten de aansluitende treffer aan, Achilles komt op 1 en Berghuizen nog altijd op 2.

  In de 2e helft lijkt Achilles '12 de wedstrijd om te gooien na doelpunt van Cees in de minuut 51 van de wedstrijd. Door onoplettendheid van de keeper laat hij het schot/voorzet van onze rechtsbuiten Cees zo door de handen glijden en staat het nu gelijk, 2-2!
  Met verder veel kansen van beide kanten, lijkt Achilles dan toch op voorsprong te komen door een 1 op 1 met de keeper, door een mooi balletje op de rechtsbuiten vanuit het middenveld kon Achilles de voorsprong al ruiken. Helaas probeerde de aanvaller van Achilles de keeper uit te kappen en mislukte dat helaas. in de 72ste minuut werd de trefzekere spits gewisseld voor Evren die een goede invalbeurt maakte maar de wedstrijd eindigt in 2-2.

  De 19-1 van Achilles '12 nu officieel ongeslagen kampioen, een fantastisch seizoen met dank aan de spelers en staf.