Zondag 24 maart

Bon Boys – Achilles ’12
(competitie)

Sportpark: De Greune, Haaksbergen
Aanvang: 14.00 uur

Achilles gaat als koploper 2de helft competitie in

onder leiding van trainer-coach Jeffrey de Visscher verloor slechts een keer en speelde een keer gelijk, alle andere duels werden gewonnen. Het leverde Achilles‘12 een periodetitel op en een voorlopig eerste plaats in de tweede klasse J.

De goede resultaten komen voor Jeffrey de Visscher niet als een verrassing. „De afgelopen seizoenen hebben we een lijn ingezet waar we nu mooie resultaten mee boeken. En aangezien een groot deel van het elftal bij elkaar is gebleven, had ik best verwachtingen voor dit seizoen. Maar dat zegt natuurlijk niet alles, zo is het de vraag hoe de nieuwelingen zich inpassen en hoe sterk de andere teams zijn.”

Tot nu toe valt alles op z‘n plek, constateert De Visscher tevreden. „De resultaten zijn niet alleen heel goed, ook spelen we zoals ik het graag zie, aanvallend en verzorgd. Dat we nu al 41 doelpunten hebben gemaakt zegt wat dat betreft voldoende.”

Dat de resultaten tot nu toe voortreffelijk zijn heeft het team zelf afgedwongen, zegt de trainer. „Vorige seizoenen lieten we het nog wel eens afweten op momenten dat het er echt op aankwam. Dat is dit jaar veel beter, nu slaan we wel toe op momenten dat het moet. Het zit ons ook mee, dat moeten we ook zeggen, maar de koppositie hebben we volledig zelf afgedwongen.”

Wat de tweede helft van het seizoen betreft, wil De Visscher niet verder kijken dat de eerste twee competitieduels direct na de winterstop;. „Dan spelen we tegen nummer 2 Bon Boys en tegen het sterke Barbaros. Daarna weten we meer over het dit seizoen gaat aflopen.” De doelstelling die Achilles voor het seizoen heeft geformuleerd, zo lang mogelijk meedoen in de top 3, blijft gelden. „En dan is het natuurlijk een hele prettige gedachte dat we via de periodetitel al verzekerd zijn van nacompetitie”, aldus De Visscher.

Hoe het seizoen ook afloopt, zeker is dat De Visscher ook volgend jaar aan het roer staat bij Achilles’12. De trainer heeft afgelopen najaar zijn contract met een seizoen verlengd. De Visscher gaat dan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer van de rood-witten in. Van mijn kant wilde ik graag door, en dat signaal kreeg ik ook van het bestuur.  Ik zie voldoende perspectief. Maar ik heb nadrukkelijk aangegeven dat de spelers ook met mij verder moesten willen. Dat bleken ze te willen, vandaar dat ik met heel veel plezier en ambitie voor een jaar heb bijgetekend.”
Gevoegd bij de twee jaar dat De Visscher al trainer was van de A1 van Achilles, is Jeffrey straks zes jaar bij Achilles. „Dat is in het amateurvoetbal redelijk uniek ja, maar ik heb absoluut niet de behoefte om weg te gaan, ik heb ook al vroeg aangegeven dat ik wel wilde doorgaan. Dat daar nu al  zekerheid over is, is mooi en ik denk dat we nog een mooie periode tegemoet kunnen gaan, temeer omdat de meeste spelers al hebben aangegeven ook volgend seizoen door te willen.”

Achilles‘12 1 hervat de competitie op 20 januari met een thuiswedstrijd tegen nummer 2 Bon Boys uit Haaksbergen. Aanvang 14.00 uur.

Fysio Centrum KammingaLegtenberg ElektrotechniekRiwal HengeloSigmaxOZF | AchmeaVincent zonweringTolettoVisionflexEetcafe De Blauwe EngelArt2CoolBDONLG WerkvermogenEurosport BorneCanisaLoohuis HeftruckserviceHypotheekcompany HengeloAannemersbedrijf Steggink BVKnoef, specialist voor bouw en industrieVST verspaningValadisMK Technology GroupEgberink dakbedekkingenNetwerk NederlandSickman personenvervoerGI Business promotorsBloom PersoneelsdienstenBCT Architecten, ingenieurs en adviseursPreviderKey West Bedding BVBuro Fons NijlandKlein Poelhuis InstallatietechniekPopScoolHuiskes Kokkeler AutoleasePowerspexVan Loon beletteringDr. WeigertDroste Bouwgroepbunte kleur en interieur