Zaterdag 22 juni

Joubert Toernooi

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 12.30 uur

Achilles JO13-1 - FCT O11

De geweldige prestaties van Achilles’12 JO13-1 zijn in Overijssel en omstreken niet onopgemerkt gebleven. Na 18 wedstrijden te hebben gespeeld in het huidige seizoen, bezit de JO13-1 de 2de plek in de Hoofdklasse! Nadat menig scout het team is komen bekijken, werden er lijntjes uitgegooid vanuit de grootste BVO van de provincie, FC Twente JO11-1 nodigde Achilles’12 uit voor een oefenwedstrijd. Waarop de kleur genoten uit Hengelo geen nee konden zeggen.

De bedoeling was als volgt…….

Omdat FC Twente JO11-1 altijd op een verkleint E-veld speelt, pastte Achilles’12 zich aan. De afmetingen van het veld waren het totale “E-veld” minus 5 meter aan beide lengtezijden van het, minus 8 meter aan één kant waar de goal stond. Doordat de partijen op een klein veld werden bespeeld werden de selecties in tweeën gedeeld. Twee keer 7 vs 7, betekent een benodigde selectie van minimaal 14 jongens, Achilles’12 kampte met het nodige blessure leed en jongens die de zon op hadden gezocht in het binnen- buitenland. De selectie van de thuisspelende ploeg werd aangesterkt met 4 talenten, 3 uit de JO11-1 en één uit de JO13-2. Niek, David en Max mochten zich dus opmaken voor het debuut in de JO13-1 tegen het “grote” FC Twente.

De wedstrijd zou worden gespeeld op het hoofdveld van sportpark ‘t Wilbert om 09:45, onder leiding van 2 uitstekende scheidsrechters werden de fluitsignalen gegeven. De wedstrijd was geen normale wedstrijd, maar was verdeeld over 4 partijen van 15 minuten met enkele minuten rust tussen door. Beide teams zowel van Achilles’12 als FC Twente moesten 2 partijen tegen elkaar spelen.

De selectie aan de zijde van Achilles’12 was als volgt opgedeeld.

Team 1: Xander, Cas, Juan, Niek (JO11-1), Dylan, Cinar, Daan.

Team 2: Jaimy (JO13-2), Max (JO11-1), Sam, Jayden, Felipe, David (JO11-1), Djurre.

1ste kwartier,

Licht, Camera, Actie! Op veld 1 werd het FC twente behoorlijk lastig gemaakt en werd gezorgd voor de nodige druk op de verdediging van de plaatselijke FC. Achilles hield de druk hoog waardoor FC Twente genoodzaakt was om de lange bal ‘te vaak’ te hanteren. Achilles’12 team 1 had de partij dus onder controle. De spits van JO13-1, Cinar, heeft het vizier de laatste weken op scherp staan. Elke bal die voor zijn voeten kot land strak in het zijnet van de goal, is het niet hoog in de kruising, dan zweeft de bal wel over de grond heen in de hoek. De rest hield de controle, en Cinar maakte de doelpunten in het eerste kwartaal van de wedstrijd. Eindstand op veld 1 na 15 minuten: 2-0.

Op de andere helft van het hoofdveld werd ook gespeeld. Op veld 2 ( de andere zijde van het hoofdveld) werd het 1ste kwartaal werd helaas nipt met 1-0 verloren. Was het gewenning? Zo leek het wel, een aftastend begin en de afmetingen van het veld waren in het nadeel van de thuisspelende ploeg. Eindstand op veld 2 na 15 minuten: 0-1.

Het 2de kwartier,

Achilles’12 stapte misschien met iets te veel hoogmoed het veld op de 2de helft. Het veld werd te klein gehouden waardoor de ruimtes te vaak onbenut bleven. De lange bal werd vaak gehanteerd, waardoor veel onrust in het spel van de Hengeloërs sloop. Ondanks dat de rug nog redelijk gerecht werd na een zwak begin, was de eindstand na 15 minuten op veld 1: 2-3.

Team 2 van Achilles begon sterk aan het tweede kwartaal van de wedstrijd, zonder dat er doelpunten werden gemaakt werd het spel onder controle gehouden. Toch bleek de individuele klasse van Twente te sterk aan het licht te komen toen er door 2 individuele fouten, op veld 2, na 15 minuten met 2-0 verloren werd.

Rust

Nadat het de filosofie van vandaag weer was uitgelegd, verteld was wat de gedachte was en het idee achter de manier van spelen was en de laatste slok koud water uit de bidon gedronken was, stapte de teams het veld weer op. De teams van Achilles’12 bleven aan beide kanten staan wat betekende dat die van FC Twente moesten omdraaien. Team 1 en 2 van Achilles nam het dus op tegen nieuwe tegenstanders, en gingen met frisse moed het laatste half uur tegemoet.

3de kwartier,

Team 1 herpakte zich beresterk, na de 3-2 nederlaag. De ene aanval was nog mooier dan de andere, combinatiespel werd gespeeld, kansen werden gecreëerd en het belangrijkste van voetbal…. Doelpunten werden gemaakt. Een ijzersterk Achilles’12 walsde dus over de BVO uit Enschede heen. Na 15 minuten spelen was de eindstand op veld 1: 4-1.

Team 2 had nog geen wedstrijd gewonnen en wou zich laten gelden in het 3de kwart. Het veldspel was niet altijd even goed, maar er werd goed stand gehouden tegen de wervelwinden van FC Twente waar het mee te maken kreeg. Met name doelman Jaimy keepte uitmuntend en plukte veel ballen uit de goal. Na 15 minuten was er op veld 2 een eindstand van : 0-0

4de kwartier,

Het laatste kwartier van de partij werd afgewerkt en team 1 stond met een totaal score van 8-3 prima te voetballen vandaag. Het laatste potje kon doorslag gevend zijn voor de einduitslag maar dat was het niet. Er werd aan beide kanten leuk voetbal gespeeld. De rust werd bewaard, maar toch sloop er een moment van onoplettendheid in bij Achilles’12, waardoor het tegen een achterstand aankeek. Wederom werd de rug gerecht. Daardoor was de uitslag na de laatste 15 minuten spelen op veld 1: 1-1.

Het 4de kwart werd voor team 2 duidelijk wat de individuele klasses waren van Fc Twente. Het laatste kwart werd het dikst verloren. Ondanks het sterke begin en de 1-0 voorsprong, kon Achilles het niet vast houden… Was het de vermoeidheid? Waarschijnlijk wel, de laatste 15 minuten werden 3-1 verloren op veld 2.

Dat betekende dat de totaal uitslag op het hoofdveld van de wedstrijd Achilles’12 – FC Twente met 10-11 eindigde. Een sportieve ochtend met veel jongens die wat geleerd hebben lieten deze zaterdag slagen voor menig één.

Vincent zonweringNLG WerkvermogenGI Business promotorsRiwal HengeloHypotheekcompany HengeloPreviderFysio Centrum Kammingabunte kleur en interieurAannemersbedrijf Steggink BVSigmaxOZF | AchmeaVisionflexHuiskes Kokkeler AutoleaseEurosport BorneBCT Architecten, ingenieurs en adviseursNetwerk NederlandPowerspexPopScoolBloom PersoneelsdienstenSickman personenvervoerKlein Poelhuis InstallatietechniekCanisaVan Loon beletteringBDODr. WeigertMK Technology GroupLoohuis HeftruckserviceLegtenberg ElektrotechniekDroste BouwgroepArt2CoolValadisEgberink dakbedekkingenEetcafe De Blauwe EngelKnoef, specialist voor bouw en industrieTolettoVST verspaningKey West Bedding BVBuro Fons Nijland