Zondag 19 mei

Luctor et Emergo – Achilles ’12
(competitie)

Sportpark: De Horst, Almelo
Aanvang: 14.00 uur

Achilles JO9-1 pakt tweede prijs op sterk bezet toernooi op Urk

Vandaag had Achilles JO9-1 een toernooi op de agenda staan op Urk. Het deelnemersveld bestond uit tien hoofdklasse amateurclubs en twee betaald voetbalclubs wat neerkwam op twaalf teams in dit deelnemersveld voor de JO9-1.

VV Zeewolde, Elinkwijk, FVC, Go Ahead Kampen, Robur et Velocitas, HVV Hollandia, FC Breukelen, Urk, VV Staphorst en Achilles ’12 vertegenwoordigden de tien amateurclubs. KV Mechelen en FC Groningen deden allebei mee met een JO9-1 team en waren op voorhand al favoriet.

Er waren twee poules van zes teams waarin de beste vier teams doorgingen naar de knock-out fase. Achilles ’12 JO9-1 speelde de eerste wedstrijd slordig maar wist met 5-3 te winnen van Robur et Velocitas. In de tweede wedstrijd kreeg Achilles een pak slag te verwerken door maar liefst met 1-5 te verliezen van HVV Hollandia. In wedstrijd drie wist Achilles knap te winnen met 2-1 van het sterke Urk. In wedstrijd vier kon Achilles aanrukken tegen KV Mechelen. Het ging lange tijd gelijk op, pas in de slotfase van het duel nam KV Mechelen Afstand, 3-5. De laatste poulewedstrijd wist Achilles dat er gewonnen moest worden. Dit werd gedaan met een nette 6-0 zege op Go Ahead Kampen.

Drie keer gewonnen en twee verliespartijen wat maakte dat Achilles negen punten had verzameld. Het werd daarmee knap tweede achter KV Mechelen en kon zich op gaan maken voor de kwartfinale. Tegenstander hierin was VV Staphorst. Na een wat onrustig begin speelde Achilles de spanning van zich af en wist met 4-1 te winnen. In de andere kwartfinale won FC Groningen na strafschoppen van HVV Hollandia. Dat betekende dat Achilles ’12 en FC Groningen elkaar in de halve finale zouden treffen.

Al van af het begin was het een ontzettend spannende pot. Achilles leek opgeladen en ging alle duels fel in. FC Groningen werd onderdruk gezet en er ontstonden kansen. Aan de andere kant kwam FC Groningen er een aantal keren gevaarlijk uit maar leverden het niks op. De spanning nam toe en Achilles wist na een mooie aanval de score te openen. Nog geen paar minuten later maakte FC Groningen na ook een mooie aanval gelijk. Kansen waren er over en weer, maar het was Achilles die het duel vlak voor tijd in het slot gooide, 2-1. Hiermee plaatste Achilles zich verassend voor de finale. In de andere halve finale knikkerde Urk na strafschoppen KV Mechelen eruit. De organisatie sprak vol lof over de verrassende finale tussen de 2 amateurverenigingen.

De finale begon en de spanning was aanwezig. Achilles probeerde het wel maar liep al snel achter de feiten aan. Urk wist binnen een paar minuten al twee keer te scoren. Achilles hoopte met de aansluitingstreffer Urk op te jagen maar kreeg de deksel op de neus gedrukt. Een vrijebal werd door een Urk speler buiten het bereik van de doelman binnen geschoten. Urk kwam hiermee op een 3-1 voorsprong. Alle ballen werden door Achilles diep gespeeld in de hoop nog twee treffers te maken. Dit bleek te veel gevraagd. Achilles moest toezien hoe een sterker Urk met 4-1 won en zich hiermee kroonde tot kampioen van het toernooi.

Al met al was het een erg leuk opgezet toernooi. En ondanks dat de jongens teleurgesteld waren dat ze geen 1ste waren geworden hebben ze een goed toernooi gespeeld. Dit vooral omdat er veel sterke teams meededen en Achilles ’12 ver wist te reiken.

TolettoEetcafe De Blauwe EngelVisionflexDroste BouwgroepBDOPopScoolVan Loon beletteringPowerspexEurosport BorneLegtenberg ElektrotechniekSickman personenvervoerNLG WerkvermogenVincent zonweringBCT Architecten, ingenieurs en adviseursKnoef, specialist voor bouw en industrieVST verspaningKey West Bedding BVAannemersbedrijf Steggink BVSigmaxHypotheekcompany HengeloGI Business promotorsFysio Centrum KammingaHuiskes Kokkeler AutoleaseDr. WeigertCanisabunte kleur en interieurBloom PersoneelsdienstenEgberink dakbedekkingenNetwerk NederlandOZF | AchmeaKlein Poelhuis InstallatietechniekPreviderMK Technology GroupLoohuis HeftruckserviceRiwal HengeloBuro Fons NijlandArt2CoolValadis