Zaterdag 22 juni

Joubert Toernooi

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 12.30 uur

Nacompetitie: Achilles nu tegen De Zweef

De Zweef uit Nijverdal is maandag (Tweede Pinksterdag) de volgende tegenstander van Achilles in de strijd om promotie naar de eerste klasse. De wedstrijd wordt verspeeld op sportpark ’t Wilbert en begint om 14.00 uur.

Achilles‘12 rekende afgelopen zondag eenvoudig af met Union uit Malden. „We zitten in een goede serie”, zegt trainer/coach Jeffrey de Visscher van de rood-witten tevreden. „Ook de wedstrijd tegen Union past daarin. De tegenstander was misschien niet al te sterk, we hebben de 7-2 overwinning wel zelf afgedwongen.”

Komende maandag wordt echter een ander duel, beseft de Achilles-trainer. „De Zweef is een eerste klasser die tegen degradatie vecht. Wij spelen om promotie. Het maakt dat wij eigenlijk niets te verliezen hebben waardoor de druk bij De Zweef ligt. Wij gaan gewoon ons eigen spel spelen en dan heb ik er zeker vertrouwen in.”

Dat vertrouwen is deels gebaseerd op de grote veerkracht van de ploeg. „In de wedstrijd om het kampioenschap bogen we een achterstand heel snel om en ook afgelopen zondag speelden we weer goed, ondanks de teleurstelling van het missen van de titel op twee doelpunten. We kunnen goed met spanning omgaan en dat is misschien wel de grootste winst van dit seizoen.”

De Visscher kan maandag weer een beroep doen op de spelers die afgelopen zondag nog geschorst waren. „De plekken van de geschorste spelers zijn ingevuld door onder meer spelers uit het derde elftal. Die hebben dat fantastisch gedaan, een groot compliment voor hen. Zij staan klaar voor de club op het moment dat ze dat gevraagd wordt en dat is echt heel mooi. Daar ben ik echt trots op.”

Droste BouwgroepKlein Poelhuis InstallatietechniekHuiskes Kokkeler AutoleaseArt2CoolVST verspaningBDOEgberink dakbedekkingenFysio Centrum KammingaEetcafe De Blauwe EngelHypotheekcompany HengeloLoohuis HeftruckserviceOZF | AchmeaDr. WeigertCanisaSickman personenvervoerBuro Fons NijlandPowerspexBloom PersoneelsdienstenVisionflexPreviderVincent zonweringVan Loon beletteringTolettoLegtenberg ElektrotechniekMK Technology GroupSigmaxValadisNetwerk NederlandEurosport Bornebunte kleur en interieurRiwal HengeloGI Business promotorsKey West Bedding BVAannemersbedrijf Steggink BVBCT Architecten, ingenieurs en adviseursKnoef, specialist voor bouw en industrieNLG WerkvermogenPopScool