Zaterdag 22 juni

Joubert Toernooi

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 12.30 uur

Achilles pakt in slotminuut punt in Haaksbergen

Afgelopen zondag, in de 7e maand sinds de start van de competitie, stond eindelijk de streekderby tegen Bon Boys op het programma. Gelijk was het een topduel in de sterke 2e klasse J. Na 94 enerverende minuten stond er een 3-3 eindstand op het scorebord.

Voordat de wedstrijd wordt beschreven even een klein excuus naar onze vrienden uit Haaksbergen. Onze facebook correspondent plaatste luttele minuten na de wedstrijd, nog vol adrenaline, een bericht op facebook waarbij Bon Boys werd beticht van gemene smerige overtredingen. Nu, een dag na deze clash, was dit volgens hem absoluut niet gemeend en al helemaal niet bedoeld om een reactie te ontlokken uit Haaksbergen.

Dan terug naar zondag. Onder een redelijke publieke belangstelling onder een lente zonnetje stond de wedstrijd tussen Bon Boys en Achilles’12 op het programma. Nadat het spelertje van de week doelman Warner had verschalkt blies de scheidsrechter deze middag voor het eerst op zijn fluit. Bon Boys schoot als een komeet uit de startblokken. Maakte het voor Achilles’12 onmogelijk om te voetballen en vloog er aan alle kanten overheen. Na wat waarschuwingen in de eerste 5 minuten was het na 6 minuten wel raak. Een prachtige steekpass van Makkink bereikte linksbuiten Beusenberg die oog in oog met doelman Warner geen fout maakte en het Haaksbergse kamp liet ontploffen. Bon Boys drukte door waarbij Achilles’12 er niet aan te pas kwam. Vele lichte overtredingen werden bestraft en het baltempo aan Achilles’12 kant lag te laag om echt in de wedstrijd te komen. Bon Boys bleef gevaarlijk en kreeg enkele standaardsituaties die onschadelijk werden gemaakt door de verdediging of door doelman Danté. Vlak hierna mocht Achilles’12 nog enigszins van geluk spreken toen de doorgebroken Gersmann naar de grond ging na contact met linksback Baglar. De scheidsrechter van deze middag constateerde echter een te gemakkelijke val en liet het spel tot ongeloof van de gastheren doorgaan.  Tot overmaat van ramp moest Huiskes zich na een dikke twintig minuten noodgedwongen laten vervangen ten faveure van Martijn Schrik. Bon Boys bleef de bovenliggende partij maar creëerde in die fase niet zo heel veel. Toch verdubbelde de gastheren na een goed half uur de score. Een goede actie van Beusenberg aan de linkerkant zorgde voor gevaar. Zijn voorzet met links belandde op het hoofd van spits Zijlstra die voor aanvoerder te Marvelde kwam. Met een gestuurde bal in de verre hoek liet hij doelman Warner kansloos en keek Achilles’12 tegen, op dat moment, een terechte 2-0 achterstand aan. Enkele minuten na de 2-0 kwam de ploeg van ’t Wilbert plotseling terug in de wedstrijd. Doelman Warner werd niet onder druk gezet en kon een meter of 25 á 30 met de bal aan de voet het veld in dribbelen. Met een lange pass bracht hij Schrik in stelling die vervolgens met een simpele voetbeweging spits Wiersma alleen voor de doelman zette. Oog in oog met doelman Busschers maakte Wiersma geen fout en schoot hij de aansluitingstreffer op het scorebord. Achilles’12 kreeg iets meer controle, zorgde ervoor dat Bon Boys wat vaker de lange bal moest hanteren die bijna elke keer onschadelijk werd gemaakt. Verder werd er geen echte kans gecreëerd en zochten beide teams met een 2-1 tussenstand de thee op.

Na rust een heel ander spelbeeld. Vanaf meet af aan in de tweede helft trok Achilles’12 de wedstrijd naar zich toe. Gelijk na rust hetzelfde recept. Een lange bal van doelman Warner op Schrik, die zijn kopduel won en een centrale verdediger half zag wegglijden. Door het wegglijden van de verdediger van Bon Boys had Wiersma vrij doortocht richting de doelman. Op het allerlaatste moment vocht de verdediger zich terug en bracht hij de bal met een tackle voor de voeten van Wilens. Zijn poging vrij voor de doelman leverde slechts een corner op. Achilles’12 was beter, voetbalde nu een stuk gemakkelijker en vond keer op keer een vrije man op het veld. Echte kansen werden er echter niet genoteerd. Bon Boys was sporadisch gevaarlijk en kreeg na een goed uur een corner. Een prima getrapt bal van Bultman werd snoeihard binnen geknikt door uitblinker Jordi van Ek. Echter moet wel worden toegegeven dat Wilens een duw in zijn rug kreeg van een speler van Bon Boys waardoor hij niet bij de bal kon. Echter was dit niet het enige wat de scheids deze middag over het hoofd zag. Met nog een goed half uur op de klok keek de ploeg van trainer de Visscher tegen een 3-1 achterstand aan. De Visscher wisselde gelijk ten Dam en van Norel voor van Geldrop en Wiersma. Na 65 minuten kwam Achilles’12 uit het niets terug in de wedstrijd. Een lange ingooi van Baglar werd onbedoeld verlengd door een verdediger van Bon Boys, waardoor de bal precies voor de voeten viel van Wilens. Stevig gehinderd door een verdediger van Bon Boys wist Wilens het leer tergend langzaam achter doelman Busschers te werken. Met nog twintig minuten op de klok ging Achilles’12 meer en meer risico nemen om alsnog een gelijkmaker uit het vuur te slepen. Doordat er risico werd genomen ontstond er meer ruimte om te aanvallen voor Bon Boys wat resulteerde in twee hele dikke kansen. In eerste instantie had Zijlstra vrij doortocht richting doelman Warner, waarbij de doelman nu als winnaar uit de strijd kwam. Niet veel later omspeelde van Ek enkele Achilles’12 spelers, legde het leer af op Bultman die via de vingertoppen van doelman Warner de bal op de paal zag belanden. Assink werd naar voren gestuurd door trainer de Visscher waardoor Achilles’12 alles op alles zette om ieder geval een punt mee te nemen naar Hengelo. In de dying seconds mag te Marvelde nog één keer een vrije bal richting de zestien pompen. Miscommunicatie in de achterhoede bij Bon Boys zorgt ervoor dat verdediger Schuur de bal voor de voeten van Wilens kopt die met deze kans wel raad weet en het Achilles’12 kamp laat ontploffen. Achilles’12 wil nog meer, krijgt nog een vrije trap die de zestien in wordt gepompt maar uiteindelijk belandt de bal in de handen van de doelman. Gelijk hierna is het afgelopen en eindigt deze topper in een 3-3 eindstand.

Een veerkrachtig Achilles’12 sleept alsnog een punt uit het vuur bij het sterke Bon Boys. Een wedstrijd met meerdere gezichten waarbij Bon Boys in met name het eerste deel van de eerste helft volledig het heft in handen had. In de tweede helft was Achilles’12 het eerste kwartier de baas op het veld maar zag het op het laatste Bon Boys levensgrote kansen krijgen om de wedstrijd in het slot te gooien. Een slotoffensief leverde uiteindelijk nog een punt op, iets waar gezien het spelbeeld en scoreverloop Achilles’12 gelukkig mee mag zijn.

Volgende week wederom een uitwedstrijd en een topper in de 2e klasse J. Achilles’12 gaat dan op bezoek bij stadgenoot Barbaros. De ploeg uit het zuiden van Hengelo heeft op dit moment evenveel punten als Achilles’12. Kanttekening die moet worden geplaatst is dat Barbaros twee wedstrijden meer heeft gespeeld. De wedstrijd begint volgende week zondag 14.30 uur!! Tot dan.

Vincent zonweringLoohuis HeftruckserviceNLG WerkvermogenBloom PersoneelsdienstenGI Business promotorsKlein Poelhuis InstallatietechniekBDODr. WeigertArt2CoolHypotheekcompany HengeloMK Technology GroupHuiskes Kokkeler AutoleasePreviderPopScoolValadisbunte kleur en interieurCanisaAannemersbedrijf Steggink BVDroste BouwgroepVisionflexFysio Centrum KammingaBCT Architecten, ingenieurs en adviseursEgberink dakbedekkingenVan Loon beletteringRiwal HengeloSickman personenvervoerEetcafe De Blauwe EngelPowerspexVST verspaningOZF | AchmeaKey West Bedding BVKnoef, specialist voor bouw en industrieBuro Fons NijlandSigmaxNetwerk NederlandTolettoLegtenberg ElektrotechniekEurosport Borne