Zaterdag 22 juni

Joubert Toernooi

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 12.30 uur

Achilles plaatst zich eenvoudig voor de halve finale

Achilles’12 heeft afgelopen zondag de eerste ronde in de nacompetitie weten te winnen. Op een snikheet sportpark ’t Wilbert won de ploeg van trainer de Visscher met maar liefst 7-2 van Union. Een terechte uitslag gezien het spelbeeld. Door de overwinning treedt Achilles’12 in de halve finale van de nacompetitie aan tegen de Zweef uit Nijverdal. Deze ploeg, die als nummer 13 eindigde in de 1e klasse E, won zondag na het nemen van strafschoppen van Bon Boys.

Vanwege 4 schorsingen en 2 blessures moest de Visscher enkele aanpassingen doen in de selectie. Allereerst werden twee oudgedienden opgetrommeld uit het 3e elftal. Rick Dekkers en Eddie van Zetten stonden beiden 90 minuten lang achterin hun mannetje en hielpen de ploeg naar een ruime overwinning. Op de bank was er plaats voor twee jeugdspelers en voor het duo Mart Boersma en Reinier Wilmink. Tegenstander vandaag is Union, een onbekende ploeg die als 6e is geëindigd in de 2e klasse I en de 3e periode heeft weten binnen te slepen. Door fantastisch spionage werk van Heidemann vanuit zijn vakantieadres werd de ploeg tot in de puntjes toe voorbereidt op de tegenstander.

Op een zonovergoten sportpark begon Achilles’12 fantastisch aan het duel. Binnen 6 minuten moest de keeper van Union al 2 maal vissen. Na 5 minuten ontsnapte Huiskes aan zijn directe tegenstander en vond hij met een strakke lage voorzet Ritmeester, die geheel vrijstaand het leer binnen kon tikken. Nog geen minuten later werd een risicovolle bal vanuit de verdediging onderschept door Wilens, die het leer bij Heidemann bezorgde. Heidemann ontdeed zich van zijn directe tegenstander, hield het overzicht en legde de bal panklaar op de inlopende Huiskes voor wie het een koud kunstje was om de 2-0 te maken. Union gokte met name op de lange bal maar creëerde weinig tot geen kansen. Toch werd Achilles’12 wat slordiger en kwamen de bezoekers beetje voor beetje in de wedstrijd. Na een goede 20 minuten krijgen de gasten een dubieuze vrije trap. De nummer 10 van Union hoeft niet op het fluitje te wachten van de scheids waarop hij het leer in de verre hoek weet te prikken. Achilles’12 had de marge hierna weer op twee kunnen brengen, maar een kanonskogel van Heidemann vloog via de onderkant van de lat weer het veld in. Enkele minuten na dit moment komen de gasten op gelijke hoogte. Een goede actie van de behendige buitenspeler stelt zijn maatje voorin in staat om het leer af te leggen op wederom de nummer 10, die met een hard schot in de verre hoek doelman Warner kansloos laat. In de brandende zon kabbelde het spel voort en waren er weinig tot geen kansen meer te noteren.

In de rust wisselt trainer de Visscher aanvallend en haalt hij van Geldrop naar de kant ten faveure van rechtsbuiten van Norel. De tweede helft lijkt in de beginfase op de eerste helft, want ook hier weet Achilles’12 razendsnel twee keer te scoren. Allereerst glipt van Norel langs zijn directe tegenstander maar is zijn voorzet te scherp. Het leer wordt weer ingebracht door Wilens en via via belandt de bal voor de schietgrage linker van Wolters die de bal ineens uit de lucht binnen volleert. Nog binnen het uur wordt de marge op twee gebracht als Heidemann met een simpele voetbeweging van Norel alleen op de doelman afstuurt. Van Norel tikt de bal langs de doelman om vervolgens het leer eenvoudig in het lege doel te tikken. Op het uur beslist Achilles’12 de wedstrijd. Een één twee tussen Harberink en Heidemann zorgt ervoor de eerstgenoemde alleen op de doelman af kan, ware het niet dat Harberink deze kans in eerste instantie om zeep leek te helpen. De rebound belandde tegen het been van Harberink, stuiterde over de liggende doelman, waarna het ook voor Harberink een koud kunstje was om de 5-2 aan te tekenen. Union maakte geen aanstalten meer om er nog een wedstrijd van te maken. Wel kreeg de ploeg uit Malden nog een vrije trap die met de nodige precisie richting de bovenhoek werd gestuurd. Echter liet doelman Warner zijn kunsten nogmaals zien en tikte hij katachtig het leer uit de bovenhoek. Na een kleine 70 minuten glipt van Norel er nogmaals langs, bereikt hij met zijn goede voorzet Wilens die zijn poging door de doelman gekeerd ziet worden. Heidemann is er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te schieten en Achilles’12 op een 6-2 voorsprong te schieten. Na dit moment mag Mike Huiskes plaatsmaken en komt Mart Boersma binnen de lijnen. Boersma speelde in het bekeravontuur al enkele potjes voor Achilles’12 maar heeft door een lange slepende blessure maanden zijn kunsten niet kunnen vertonen in het magische rode shirt. Met nog z’n twintig minuten te spelen krijgt hij de kans om zichzelf aan het grote publiek te laten zien. Ook Reinier Wilmink, die vanwege de moordende concurrentie veelvuldig in het 2e elftal moet opdraven, maakt zijn comeback. De kleine middenvelder, in zijn jongere jaren als aanjager op het middenveld de pitbull genoemd, komt erin voor Mart Heidemann. Achilles’12 laat het balletje simpel rondgaan en Union vindt het allemaal wel prima. Harberink heeft nog één sluw passje in petto waarmee hij van Norel alleen voor de doelman zet. Ook deze kans is deze middag aan de youngster besteed waarmee hij een 7-2 eindstand op het scorebord zet. De knuffel tussen Harberink en van Norel na dit doelpunt tekent de sfeer binnen de groep. Na exact 90 minuten vind de scheidsrechter het wel welletjes en zoeken beide ploegen verkoeling op. Een simpele overwinning voor Achilles’12 betekent dat men zich gaat klaarmaken voor een wedstrijd in de halve finale. Tegenstander dan, op MAANDAG 10 juni, op 2e pinksterdag is de Zweef uit Nijverdal.

Wederom een oproep namens de selectie en staf om zoveel mogelijk Achilles’12 supporters naar ’t Wilbert te krijgen om hun ploeg te steunen in deze zware wedstrijd! Maandag 10 juni om 14.00 uur, Achilles’12 – de Zweef. Tot dan!

Aannemersbedrijf Steggink BVVan Loon beletteringEurosport BorneCanisaGI Business promotorsKnoef, specialist voor bouw en industrieKey West Bedding BVNLG WerkvermogenEgberink dakbedekkingenArt2CoolFysio Centrum KammingaBloom PersoneelsdienstenPopScoolSickman personenvervoerEetcafe De Blauwe EngelKlein Poelhuis Installatietechniekbunte kleur en interieurMK Technology GroupSigmaxTolettoOZF | AchmeaBCT Architecten, ingenieurs en adviseursHypotheekcompany HengeloPreviderVisionflexBDOBuro Fons NijlandRiwal HengeloHuiskes Kokkeler AutoleaseLoohuis HeftruckserviceVincent zonweringPowerspexVST verspaningNetwerk NederlandLegtenberg ElektrotechniekDr. WeigertDroste BouwgroepValadis