Zaterdag 22 juni

Joubert Toernooi

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 12.30 uur

Achilles verliest derby bij Barbaros

Achilles’12 heeft wederom een wedstrijd niet in winst weten om te zetten. Ditmaal was het Hengelose Barbaros te sterk, de gastheren wonnen met 4-2.

Op deze zonnige middag stonden enkele krakers op het programma in de spannende 2e klasse J. Zo werd in Haaksbergen de wedstrijd tussen Bon Boys en Schalkhaar gespeeld, iets verderop de kraker tussen FC Suryoye en Voorwaarts Twello, en in Hengelo dus de derby tussen Barbaros (4e plaats) en Achilles’12 (2e plaats).

Achilles’12 trad vandaag aan in een aangepaste formatie, om zich zo beter te wapenen tegen de 4-4-2 formatie van de gastheren. Onder zonnige omstandigheden was het Achilles’12 dat rond de klok van twee uur de aftrap verrichtte. Nadat het spel in de openingsfase snel op en neer golfde, was het na 3 minuten al raak. Uit een goed genomen corner wist de centrale verdediger van Barbaros de 1-0 tegen de touwen te knikken.

Niet veel later wist aanvoerder te Marvelde met een sublieme pass van Norel voor de keeper te zetten, van Norel hield zijn hoofd koel en wist dit buitenkansje te benutten; 1-1!

Na een kwartier spelen wist Baglar een voorzet van Barbaros op de doellijn onschadelijk te maken, maar gaf hiermee wel een corner weg. De tweede corner van Barbaros was opnieuw raak nadat de bal meerdere malen voor de schietgrage voeten van de gastheren belandde. Achilles’12 moest dus opnieuw in de achtervolging en probeerde het tempo op te voeren, dit resulteerde echter niet meer in noemenswaardige kansen in de eerste helft. Hierdoor zochten beide ploegen dus de kleedkamers op bij een 2-1 tussenstand.

Achilles’12 had dus nog een helft over om de zaken weer op orde te krijgen. Enkele omzettingen in de opstelling werden hiervoor nodig geacht, zo ging Achilles’12 de tweede helft van start in het vertrouwde 4-3-3 systeem. Achilles’12 begon sterk aan de tweede helft, maar zag Barbaros de afstand vergroten naar een discutabele 3-1.De linksbuiten van Barabaros werd namelijk weggestoken en stond op dat moment buitenspel, dit is ook wat de neutrale (!) grensrechter zag. Echter werd de bal onderweg via Ten Dam van richting veranderd, en ontstond er volgends de leidsman ‘een nieuwe situatie’. Volgens de regels ontstaat een nieuwe situatie als een speler van de tegenpartij een realistische kans heeft op het verwerken van de bal, iets wat in deze actie totaal niet van invloed was aangezien ten Dam nauwelijks bij de bal kon. Clubtopscorer Avsar profiteerde en schoot na een individuele actie fraai binnen. Direct na deze tegenslag had opnieuw Koen van Norel de achterstand kunnen doen verkleinen, echter besloot dit jonge talent de bal eerst aan te nemen, waar een schot ineens de betere optie leek. Na 55 minuten spelen stonden er drie wissels klaar aan de zijde van Achilles’12. Harberink (die wissel stond wegens een griepje), Schrik en Heidemann (terugkomend van een blessure), zouden het veld inkomen om van Gessel, Leerkotte en Grondman te vervangen. Echter, was het te Marvelde die zich op dit moment achter de bal nestelde voor een vrije trap van een meter of 25. Te Marvelde zag zijn vrije trap op werkelijk schitterende wijze in de bovenhoek eindigen, 3-2! Met nog een ruim half uur te gaan was de spanning weer volledig terug. Vlak na deze 3-2 werd de driedubbele wissel van de Visscher doorgevoerd en gingen de roodhemden op zoek naar meer.

Achilles’12 was in deze fase aan het drukken op de helft van Barabaros, en wist meerdere keren gevaarlijk te worden, zo werden twee pogingen nog van de doellijn gehaald. Waar de kansen zelf niet worden benut, viel er aan de andere kant weer een doelpunt, ditmaal weer een uiterst discutabele. Hierdoor had de, in buitenspel gepositioneerde, linksbuiten van Barbaros een vrije doortocht naar doelman Bijen. Doelman Bijen kwam snel zijn goal uit, maar dit bleek helaas net niet voldoende. Avsar wist zijn 2e goal van de middag te noteren en Achilles’12 de genadeslag toe te dienen; 4-2. Spannend is het niet meer geworden na deze treffer.

Achilles’12 moet nu Voorwaarts Twello en Bon Boys voor zich dulden op de ranglijst, en is nu weer de ploeg dat in de achtervolging moet. Aanstaande zondag kan en moet de ploeg van de Visscher hieraan beginnen, dan ontvangt Achilles’12 SDC’12 uit Denekamp. Een tegenstander waar Achilles’12 nog wat mee goed te maken heeft, enkele weken geleden (24 februari) werd er in Denekamp namelijk met 4-3 verloren. Hopelijk kan Achilles’12 zondag weer een wedstrijd in een overwinning omzetten en zich zo opnieuw mengen in de strijd om het kampioenschap. Juist nu hopen we op de steun van de supporters te kunnen rekenen! Kom zondag naar ’t Wilbert en steun onze jongens!  

Eetcafe De Blauwe EngelBuro Fons NijlandHuiskes Kokkeler AutoleasePreviderNLG WerkvermogenBDOSigmaxHypotheekcompany HengeloVST verspaningbunte kleur en interieurSickman personenvervoerCanisaLoohuis HeftruckserviceValadisEgberink dakbedekkingenBCT Architecten, ingenieurs en adviseursMK Technology GroupArt2CoolDr. WeigertBloom PersoneelsdienstenAannemersbedrijf Steggink BVEurosport BornePowerspexKlein Poelhuis InstallatietechniekLegtenberg ElektrotechniekTolettoKnoef, specialist voor bouw en industrieKey West Bedding BVFysio Centrum KammingaVisionflexGI Business promotorsOZF | AchmeaVincent zonweringVan Loon beletteringPopScoolDroste BouwgroepNetwerk NederlandRiwal Hengelo