Zaterdag 22 juni

Joubert Toernooi

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 12.30 uur

Achilles verliest in Schalkhaar

Achilles’12 heeft afgelopen zondag een pas op de plaats moeten maken met betrekking tot het kampioenschap. Door de nederlaag tegen Schalkhaar en de overwinningen van Twello en Bon Boys bedraagt het verschil nu nog 6 punten.

Afgelopen zondag reisde de ploeg van de Visscher met een overwinning op zak van de week ervoor richting Schalkhaar. Normaliter een rit van nog geen drie kwartier met de bus, maar deze keer werd er langer overgedaan. In eerste instantie zorgde een ongeval ervoor dat we een toeristische route moesten afleggen voordat we weer op de snelweg kwamen. Eenmaal aangekomen in Schalkhaar, moesten we over het water om bij het sportcomplex midden in de woonwijk te komen. Echter was de bus van een dusdanige lengte/breedte dat het millimeterwerk werd om de brug te passeren. Met het nodige pas en meetwerk werd uiteindelijk besloten dat de bus er niet doorheen kon en dat er een andere route gekozen moest worden. Als oud politieman stapte leider Henri Tijhuis uit de bus en leidde hij de bus in zijn achteruit door het verkeer en over het kruispunt. Uiteindelijk reed de bus met iedereen aan boord rond 13.10 uur het sportpark op. De spiegel van de bus verloor echter tijdens de rit de strijd tegen de brug waardoor er iets mis wat met de elektronica met als gevolg dat de luiken onderin niet open konden. Na meerdere keren de bus aan en uit te hebben gezet ging uiteindelijk één luik open en konden de tassen en overige spullen worden gepakt.

Na een wat fletse warming up floot de scheidsrechter rond 14.00 uur voor het eerst op zijn fluit. Schalkhaar domineerde in de beginfase. Met veel lopende mensen en positiewisselingen probeerden ze het de Achilles’12 defensie lastig te maken. Ondanks het overwicht van de gastheren werden er niet echt kansen gecreëerd. En Achilles, dat kwam er sporadisch tot niet uit. Keer op keer werden er een verkeerde keuze gemaakt, duels werden verloren en lag het baltempo te laag waardoor Achilles’12 niet in spel kwam. Na een klein half uur kwamen de gastheren eigenlijk uit het niets op een voorsprong. Een voorzet werd door alles en iedereen gemist, waarna de bal voor de linkervoet belandde van middenvelder Klosters die doelman Warner van afstand kansloos liet. Achilles’12 koos hierna voor een ander spelprincipe en kwam iets beter in de wedstrijd. Het resulteerde toch enkele vrije ballen en corners die verder niet gevaarlijk werden. Omdat Schalkhaar verder ook niet veel creëerde gebeurde er niet veel noemenswaardige gebeurtenissen en zochten beide ploegen de thee op met een 1-0 ruststand.

In de tweede helft leek Achilles’12 uit een ander vaatje te tappen en kreeg het wat kansen. Allereerst was het Mart Heidemann die een vrije schietkans kreeg van een meter of 12. Waar de spits vorige week nog drie keer trefzeker was, had hij in deze situatie het vizier niet op scherp waarna het leer naast het doel rolde. Vlak hierna wilde Warner een situatie voetballende oplossen maar zag hierbij de rechtsbuiten over het hoofd. Warner schoof de bal bij de rechtsbuiten in de voeten die vervolgens de spits in stelling bracht. Oog in oog met doelman Warner schoof hij het leer tegen de paal aan waarna de bal weer in de betrouwbare handen van Warner kwam. Trainer de Visscher wisselde hierna de licht aangeslagen Wilens voor de van een blessure teruggekeerde Huiskes. Het eerste wapenfeit van Huiskes leverde gelijk een goal op. Een afgemeten voorzet werd bij de tweede paal tegen de touwen geschoten door te Marvelde. Echter ging de vlag resoluut de lucht in omdat Heidemann volgens de grens hinderlijk buitenspel stond. De toegekende vrije trap werd naar voren getrapt door de doelman op de lange sterk spits die half zijn duel wist te weten van te Marvelde. De bal belandde voor de voeten van de linksbuiten die een lopende middenveld de diepte instak. Deze middenvelder kapte naar binnen, legde de bal breed waarna het voor een geheel vrijstaande speler van Schalkhaar een koud kunstje was om de 2-0 binnen te schieten. Alex van Geldrop en Casper Ritmeester mochten het laatste deel van de wedstrijd volmaken ten faveure van ten Dam en van Norel. Achilles’12 ging wat meer aanvallen, gaf wat ruimtes weg en moest oppassen dat het niet geslacht werd in de counter. Ondanks dat Achilles’12 nu het overwicht had kreeg het niet echt grote kans op een aansluitingstreffer. Die aansluitingstreffer kwam er uiteindelijk toch nog. Een voorzet van linksbuiten van Gessel, die lang onderweg was, werd bij de tweede paal door Ritmeester beheerst binnengetikt waardoor Achilles’12 plotseling terug in de wedstrijd kwam. Met nog meer risico ging de ploeg op zoek naar de 2-2 maar de zuiverheid in de eindfase ontbrak. In de allerlaatste seconden profiteerde Schalkhaar nog van de geboden ruimtes en beslisten zij het duel definitief, 3-1. Hierna maakte de scheidsrechter een einde aan deze wedstrijd en dropen de Achilles’12 spelers af. Ondanks de 6 punten achterstand met nog 6 wedstrijd te gaan, mag de hoop op iets moois niet worden opgegeven. In deze rare 2e klasse J waar iedereen van iedereen kan winnen is er nog van alles mogelijk. Maar dan moet wel de eerstvolgende wedstrijd gewonnen worden. En dat gaat een lastige klus worden. Achilles’12 gaat namelijk op Tweede Paasdag op bezoek in Apeldoorn bij Columbia. Een fysiek sterke ploeg die met name thuis erg veel punten weet te halen. Maandag 22 april om 14.00 uur , AVV Columbia – Achilles’12. Tot dan.

Fysio Centrum KammingaValadisCanisaKnoef, specialist voor bouw en industrieMK Technology GroupNLG WerkvermogenBDOEgberink dakbedekkingenSickman personenvervoerBCT Architecten, ingenieurs en adviseursDr. WeigertLoohuis HeftruckserviceLegtenberg ElektrotechniekRiwal HengeloAannemersbedrijf Steggink BVKey West Bedding BVPowerspexPopScoolVST verspaningbunte kleur en interieurOZF | AchmeaArt2CoolGI Business promotorsHuiskes Kokkeler AutoleaseHypotheekcompany HengeloTolettoNetwerk NederlandPreviderBuro Fons NijlandSigmaxEetcafe De Blauwe EngelBloom PersoneelsdienstenVincent zonweringEurosport BorneVan Loon beletteringVisionflexDroste BouwgroepKlein Poelhuis Installatietechniek