Zaterdag 22 juni

Joubert Toernooi

Sportpark: ’t Wilbert, Hengelo
Aanvang: 12.30 uur

Achilles verslikt zich in hekkensluiter

De ene week top presteren tegen één van de koplopers en de week erop onder de maat presteren tegen de hekkensluiter, het past een beetje bij het verhaal na de winterstop. Afgelopen zondag was MVV te sterk op sportpark t Wilbert en pakten de gasten drie hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Achilles’12 had hele goede zaken kunnen doen aangezien ook Bon Boys punten verspeelde, maar verslikte zich in het stugge MVV.

Maar liefst 4 basisspelers van de week ervoor konden om bepaalde redenen niet aantreden tegenover MVV waardoor er enigszins gepuzzeld moest worden in de opstelling. Het begin was stroef en daar profiteerden de gasten extreem van. Binnen 6 minuten keek Achilles’12 tegen een 0-2 achterstand aan. Twee keer een identieke situatie waarbij sprintkanon ter Wee werd gelanceerd en de verdediging van Achilles’12 zijn hielen liet zien. Achilles’12 moest bijschakelen en ging enkele versnellingen hoger spelen. Dit resulteerde in heel erg veel balbezit en druk op het doel van de tegenstander. Na iets meer dan vijftien minuten bracht Koen van Norel de spanning terug. Na een goed en vlot lopende aanval over meerdere schijven wist Frits Wiersma zijn compagnon voorin te bevinden die oog in oog met de doelman koel bleef. Achilles’12 bleef de betere, bleef druk houden op het doel van de gasten en kreeg een grote kans op de gelijkmaker. Echter werd Wilens ten onrechte afgevlagd voor buitenspel voordat hij kon afwerken. Diezelfde Wilens haalde binnen het half uur zijn gram en wist een teruggetrokken kopbal van van Geldrop tegen de touwen te volleren. Na dit moment dacht iedereen dat Achilles’12 door zou drukken, dat het tempo nog verder zou worden opgeschroefd maar in plaats daarvan werd het baltempo lager en kregen de gasten meer grip op het positiespel. In een van de spaarzame counters had de spits van MVV nog de kans om zijn ploeg op een 2-3 te schieten. In de slotseconde van de eerste helft nog een grote kans aan de kant van Achilles’12, maar centrale verdediger Grondman kreeg de bal niet goed onder controle in de zestien. Na iets meer dan 45 minuten een 2-2 tussenstand op het scorebord.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, een ver op eigen helft teruggetrokken MVV wat loert op de counter. Na 50 minuten weer een van deze counters waarbij spits Ter Wee vrije doortocht heeft op doelman Warner. De doelman van Achilles’12 blijft langdurig staan en goed naar de bal kijk met als gevolg dat hij de bal van de voet van de spits kon plukken. Nog geen minuten later zette Robert Wilens Achilles’12 op voorsprong. Een lange bal van achteruit werd verlengd door Wiersma in de loop van Wilens, die met een boogbal de keeper verschalkte. Nog geen 5 minuten belandt de bal op ongeveer 18 meter voor de schietgrage linker van Van Gessel, die niet nadenkt en genadeloos hard uithaalt en de keeper van MVV kansloos laat. Met een dikke twintig minuten op de klok krijgt Robert Wilens dé kans om zijn derde van de middag te maken, maar een afgemeten voorzet van de rechterkant werd net naast gekopt. Achilles’12 is vanaf dat moment de grip kwijt, maakte verkeerde keuzes en laat hierdoor MVV uit het niets terug in de wedstrijd komen. Na balverlies op het middenveld schakelen de gasten sneller om, komen in een overtalsituatie en spelen deze vakkundig uit. Niet veel later wordt een corner van de gasten weggewerkt en belandt de tweede bal in de voeten van een middenvelder van MVV. Deze weet een teamgenoot te vinden in de zestien die alleen maar de bal breed hoeft te trekken op zijn vrijstaande teamgenoot die de 4-4 kan aantekenen. Ontlading in het MVV kamp, enorme ontzetting bij de thuisploeg. MVV ruikt bloed, wint de duels en krijgt in de slotseconden nog één kans. Uit een ingooi van Achilles’12 ligt de bal 10 sec later achter doelman Warner. Een niet gewonnen duel aan Achilles’12 kant doet de bal doen belanden voor de voeten van een verdediger van MVV die met een blinde bal naar voren rust wil creëren achterin. Met deze bal wordt echter voor onrust gezorgd bij Achilles’12 achterin waarbij ter Wee vrij doortocht heeft en doelman Warner kansloos laat. Na 95 minuten vond de scheidsrechter het wel welletjes en verlaat een Achilles’12 met het schaamrood op de kaken het veld. Een 4-2 voorsprong wordt in de laatste 20 minuten weggegeven tegen de hekkensluiter. De ploeg moet zich snel zien te herpakken want aanstaande donderdag staat de inhaalwedstrijd tegen Columbia op het programma. Na de tragische gebeurtenis op Tweede Paasdag werd deze wedstrijd volkomen terecht afgelast en staat deze aanstaande donderdag op het programma. De aftrap is om 19.30 uur. Achilles’12 moet winnen om nog enigszins aanspraak te maken op de titel. Aanstaande zondag speelt de ploeg van trainer de Visscher weer thuis, dan is SC Overwetering om 14.00 uur de tegenstander.

Vincent zonweringLoohuis HeftruckserviceEgberink dakbedekkingenPreviderArt2CoolPowerspexbunte kleur en interieurPopScoolNetwerk NederlandBCT Architecten, ingenieurs en adviseursOZF | AchmeaSigmaxVisionflexDroste BouwgroepDr. WeigertFysio Centrum KammingaEetcafe De Blauwe EngelBloom PersoneelsdienstenEurosport BorneTolettoVST verspaningKlein Poelhuis InstallatietechniekLegtenberg ElektrotechniekGI Business promotorsRiwal HengeloBuro Fons NijlandHypotheekcompany HengeloAannemersbedrijf Steggink BVNLG WerkvermogenHuiskes Kokkeler AutoleaseKey West Bedding BVCanisaVan Loon beletteringValadisBDOMK Technology GroupKnoef, specialist voor bouw en industrieSickman personenvervoer