Zondag 24 maart

Bon Boys – Achilles ’12
(competitie)

Sportpark: De Greune, Haaksbergen
Aanvang: 14.00 uur

Achilles wint van SC Overwetering

Achilles’12 wint in matig duel van SC Overwetering

Op de avond van Goede Vrijdag werd er ‘gewoon’ gevoetbald in de spannende 2e klasse J. Op het programma stond de wedstrijd tussen Achilles’12 en Overwetering op sportpark ’t Wilbert. Voor Achilles’12 was het zaak om te winnen en zodoende de druk op TVC’28, SDC’12 en Bon Boys op te voeren. Overwetering begaf zich in een andere situatie, na 2 verloren wedstrijden op rij stond de ploeg samen met het Apeldoornse Robur et Velocitas op een gevaarlijke plek in de strijd in nacompetitie om degradatie. Genoeg op het spel dus deze vrijdagavond.

Om iets over acht werd er voor het eerst op de fluit geblazen door de leidsman, die overigens een prima wedstrijd floot! Van meet af aan waren de intenties van beide ploegen duidelijk. Overwetering liet zich tot ver op de eigen helft inzakken, en poogde aan de hand van snelle uitbraken gevaarlijk te worden. Achilles’12 ging uit van eigen kunnen, en liet de bal snel van voet naar voet gaan. Tot echt grote kansen leidde het positiespel echter nog niet van de roodhemden. Overwetering liet echter zien bij vlagen ook aardig te kunnen voetballen, men wist zich namelijk rustig onder de druk uit te voetballen en vervolgens de snelle spitsen aan het werk te zetten.

Toch was de grootste kans in de openingsfase voor Achilles’12. Een goedgenomen vrije trap van Harberink belandde weer eens op de blonde kuif van Huiskes, helaas ging deze kopbal een metertje over. Niet veel later, wisten Assink en te Marvelde zich samen onder de druk van de spitsen uit te voetballen, wat resulteerde in een in-dribbelende te Marvelde. Te Marvelde zag Wiersma vertrekken en wist hem te bereiken met een strakke pass. De aanname van Wiersma was echter niet goed genoeg om vanuit een lekkere positie te kunnen afwerken. Niet veel later hetzelfde recept waarbij te Marvelde vrijuit mocht in dribbelen en Harberink bereikte. Harberink draaide weg bij zijn directe tegenstander en plaatste de bal met links buiten het bereik van de doelman. Na een half uurtje werd het publiek weer wakker geschud na een aanval van Achilles’12 met Huiskes als eindstation. Nick Harberink chipte de bal tussen twee verdedigers door in loop van Huiskes die met een tackle de bal over keeper in het doel wist te tikken. De keeper werd hierbij echter wel geraakt aan zijn hoofd en moest na enkele minuten blessurebehandeling vervangen worden. SC Overwetering beschikt niet over een reservekeeper waardoor een middenvelder tussen de palen moest. Overwetering bracht een aanvaller en ging vol op de aanval spelen. Achilles’12 had het hier lastig mee, werd teruggedrukt en kwam nauwelijks meer aan voetballen toe. Enkele minuten voor rust probeerde de achterhoede van Achilles’12 onder de druk uit te spelen, maar een mislukte pass van doelman Warner werd onderschept door de spits voor wie het een koud kunstje was om het leer in het lege doel te prikken. Overwetering was terug in de wedstrijd en voelde dat er wat te halen viel op sportpark ’t Wilbert. Die hoop had binnen de minuut weer de prullenbak in gekund op het moment dat Wilens oog in oog komt te staan met de doelman maar zijn poging gekeerd ziet worden.

Met een 2-1 stand zoeken beide teams de kleedkamers op waar beide trainers een tactische plan proberen te smeden voor de tweede helft. Overwetering veranderd niet van tactiek en gaat vol op de aanval spelen om in eerste instantie de gelijkmaken te maken. Achilles’12 komt niet aan voetballen toe, speelt slordig in balbezit en laat zich te makkelijk aftroeven in de duels. Overwetering is de bovenliggende partij het eerste deel van de tweede helft en komt ook dichtbij een gelijkmaker. Een verwoestend schot vanaf een meter op 25 belandt op de lat boven doelman Warner. De rebound wordt binnengekopt door de spits die  echter in buitenspelpositie stond. Gelukkig voor de roodhemden gaat deze feestje voor de gasten uit Olst niet door. Trainer de Visscher brengt van Geldrop voor ten Dam om meer duelkracht en kopkracht te creëren op het middenveld. Diezelfde van Geldrop is vervolgens dichtbij de 3-1 als zijn kopbal uit een voorzet van de rechterflank ternauwernood onder de lat weggetikt kan worden door de doelman. Door het vele drukzetten van de gasten krijgt Achilles’12 in de laatste 20 minuten van de wedstrijd een legio aan kansen om de wedstrijd te beslissen. De ingevallen Mart Heidemann zette met een sublieme steekpass zijn maatje Wiersma aan het werk, die de keeper omspeelde maar te ver naar de buiten werd gedreven. Toch weet Wiersma uiteindelijk de wedstrijd op slot te gooien. Een bal van Assink vanuit achteruit zorgt dat Wiersma zijn directe tegenstander kan afschudden en oog in oog met de doelman komt te staan. Via de doelman weet Wiersma uiteindelijk de 3-1 te maken waarna de wedstrijd gespeeld is. Hierna krijgt Achilles’12 kans op kans om nog een 4e,5e en misschien wel 6e goal te maken. Zo ziet onder andere linksback Baglar, die een goede wedstrijd speelde, zijn poging gepareerd worden door de doelman. Na iets meer dan 90 minuten vind de goedleidende scheidsrechter het welletjes en is Achilles’12 3 punten rijker.

Volgende week zondag staat er weer een topper op het duel. Achilles’12 gaat dan op bezoek bij TVC’28 in Tubbergen. De weersvoorspellingen zijn aangenaam + 2 teams die attractief voetbal spelen kunnen voor een mooie pot voetbal zorgen op de Grote Moat. De wedstrijd begint om 14.00 uur! Tot dan.

Sickman personenvervoerNetwerk NederlandMK Technology GroupDr. WeigertLegtenberg ElektrotechniekPowerspexEgberink dakbedekkingenVincent zonweringValadisArt2CoolDroste BouwgroepBDOVan Loon beletteringEurosport BorneEetcafe De Blauwe EngelBCT Architecten, ingenieurs en adviseursKnoef, specialist voor bouw en industrieKey West Bedding BVNLG WerkvermogenOZF | AchmeaCanisaSigmaxHypotheekcompany HengeloBloom PersoneelsdienstenAannemersbedrijf Steggink BVbunte kleur en interieurPopScoolVST verspaningVisionflexTolettoKlein Poelhuis InstallatietechniekPreviderRiwal HengeloFysio Centrum KammingaBuro Fons NijlandHuiskes Kokkeler AutoleaseLoohuis HeftruckserviceGI Business promotors