• Op zaterdag 30 juli is Achilles’12 1 begonnen aan de voorbereiding op het voetbalseizoen 2022/2023. In veel opzichten veel vernieuwingen. In dit bericht een korte update.

  Trainer Omar Wennink opende het seizoen met een kick-off voor de selectie en de staf. Tijdens deze kick-off werden diverse onderwerpen besproken zoals de beoogde speelstijl. Ook werden de nieuwe spelers en stafleden voorgesteld. Vooral in de staf zijn er veel mutaties. Zo zijn er twee nieuwe fysiotherapeuten bijgekomen en zal Frank Wennink dit seizoen de rol van assistent scheidsrechter op zich nemen. Met Koen Timmer en Tom Wennink heeft het eerste elftal twee nieuwe teammanagers die de clublegendes Norbert Terhalle en Henry Tijhuis vervangen.

  Inmiddels is de ploeg van trainer Wennink al bijna 3 weken in training ter voorbereiding op de loodzware competitie in de Zaterdag 1e Klasse E. Hierin treft het grote amateurclubs uit het Noorden, Oosten en midden van het land.

  Afgelopen zaterdag (13 augustus) stond de eerste oefenwedstrijd op het programma. De roodhemden gingen op bezoek bij het Oranje Nassau van ex-eerste elftalspeler Jeroen Giessen. Deze vermakelijke wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

  De rest van de voorbereiding ziet er als volgt uit:
  - Donderdag 18 augustus en zaterdag 20 augustus toernooi bij NEO, waar gespeeld wordt tegen Rigtersbleek en De Esch (donderdag) en Sparta E (zaterdag). Op zaterdag is er ook een afsluitende finaleronde.
  - Donderdag 25 augustus en zaterdag 27 augustus speelt het eerste wederom een toernooi, het ‘Hengelose Kampioenschap voor 1e elftallen’, georganiseerd door Juliana’32.

  Na deze toernooien staan er drie bekerwedstrijden op het programma: dit zijn stuk voor stuk allemaal stadsderby’s! Op zondag 4 september uit tegen BWO, op zaterdag 10 september de eerste officiële thuiswedstrijd tegen ATC’65. De bekerpoule wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen het vorig seizoen gedegradeerde Tubantia op zaterdag 17 september.

  Vrijdag 19 augustus publiceert de KNVB het complete competitieschema. Het is goed om te weten dat er vanaf dit seizoen geen entree meer wordt geheven bij de wedstrijden van het eerste elftal. Alle thuiswedstrijden worden zonder tegenbericht gespeeld om 14:30 gespeeld op sportpark ’t Wilbert.

  Natuurlijk eindigt dit bericht met de oproep aan iedereen om het eerste massaal te komen steunen!