• Achilles'12 2 kroont zich tot kampioen!!!!

  11 mei zal door menig speler en supporter bij blijven als de dag waarop Achilles'12 za2 zich als kampioen mocht kronen.

  Op deze stralende dag was het voor de groep van trainer Jan Exel het moment om een geweldig seizoen te bekronen met de ultieme beloning.
  Om 13.00 uur was het verzamelen waarna de groep een motivatiefilmpje te zien kreeg van Thomas. Dit werd door de groep zeer gewaardeerd. Na een korte bespreking was er nog tijd genoeg om om te kleden maar waren er toch een aantal die maar niet konden wachten en al ruim op tijd op het veld stonden.
  Na een goede warming-up blies om 14.30 uur dhr Lippinkhof voor het eerst op zijn fluitje.
  Speelplan van Hellendoorn was duidelijk, veel druk naar voren en zorgen dat ze in de duels konden komen, duels die op het scherps van snede waren.
  Het was duidelijk dat de spanning bij een aantal spelers er op zat. Hoewel het voetbal zoals gewoonlijk nog steeds verzorgd was werden er maar mondjesmaat kansen gecreƫerd. Schoten werden geblokt, een voorzet vanaf rechts werd door Florian hard over geschoten en dan weet je dat het een zware middag gaat worden. In de 26e minuut de 1e kans voor Hellendoorn, een actie door het midden werd gestuit op de rand van de 16. De vrije bal ging goed om de muur maar Sammi stopte deze bal solide. 2 minuten later was daar echter wel de tegengoal. In de opbouw werd Siebren aangespeeld door Sammi, Siebren stond vol onder druk en liet zich de bal ontfutselen. De bal werd terug gelegd waarna de spits van Hellendoorn de bal hard langs Sammi schoot.
  Achilles'12 moest zich herpakken en begon de schroom van zich af te schudden. Het voerde het tempo op en wist Hellendoorn steeds verder terug te drukken. Hellendoorn reageerde daarop door elke gelegenheid aan te pakken om tijd te rekken. Vlak voor rust was het dan toch raak voor Achilles'12. Max speelde zich vrij op het middenveld en met een geweldige pass stuurde hij Ties de diepte in. 1 op 1 met de keeper maakte Ties geen fout en knalde de 1-1 tegen de touwen. Kort hierop volgde het rustsignaal.
  In de rust werden de puntjes op de welbekende i gezet en tactisch iets anders neergezet.
  Wat volgde was een 2e helft die werd bepaald door Achilles'12. Hellendoorn kwam maar mondjesmaat op de helft van de tegenstander en het was wachten op de goal voor Achilles'12. Nadat een corner eerst nog te ver bij de 2e paal werd gelegd kwam in de daaropvolgende aanval de bal bij Max terecht die met een overtreding gestopt moest worden. Max ging zelf achter de bal staan, de loopactie van Sebastian zorgde voor verwarring bij de tegenstander en de vrije bal werd met moeite gekeerd door de keeper. Echter was Gerco er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten, een actie waar Gerco blijkbaar een patent op heeft. Wat volgde was een totale ontlading op het veld en erom heen. In de daarop volgende fase bleef Achilles'12 de bovenliggende partij en bleef het kansen krijgen. Gerco en Wouter werden gewisseld voor Frenk en Mads waardoor Sebastian verhuisde van de linksback naar het middenveld. Hierdoor kwam er meer rust op het middenveld. Achilles'12 verzuimde echter de wedstrijd in het slot te gooien. De leeggespeelde Ties werd gewisseld voor Pjotr en in de 75e minuut dacht heel Achilles'12 dat de 3-1 binnen geschoten werd door de zojuist ingevallen Pjotr. Een geweldige aanval over links zorgde ervoor dat de bal randje 16 bij Pjotr kwam, zijn inzet verdween via onderkant lat in het net maar door een onbegrijpelijke vlagsignaal van de grensrechter werd deze goal afgekeurd.
  De laatste 10 minuten ging Hellendoorn het proberen met lange ballen in de hoop dat de bal een keer goed zou vallen en moest Sammi een paar keer goed optreden. Steven loste Florian nog af en na een aantal zenuwslopende minuten en een blessuretijd waar maar geen eind aan leek te komen floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit.
  Grote blijdschap bij alle spelers en staf en iedereen die Achilles'12 za2 een warm hart toedragen.
  Wij, spelers en begeleiding, willen bij deze onze dank uitspreken naar alle toeschouwers die deze dag onvergetelijk hebben gemaakt en ons dit seizoen zowel uit als thuis altijd hebben gesteund.
  Na een matig begin van het seizoen begon de grote opmars wat leidde tot een geweldig seizoen, kwartfinale beker (uitgeschakeld na strafschoppen tegen een top hoofdklasser), 2e periode gepakt, kampioen en hopelijk pakken we volgende week onze laatste prijs voor dit seizoen, nl de 3e periode.
  we willen het seizoen op passende wijze afsluiten in de uitwedstrijd tegen de Zweef 2 en hopen dat we nog eenmaal de ondersteuning gaan krijgen van ons publiek. De wedstrijd in Nijverdal begint om 12.30 uur.

  PS. 's middags en 's avonds werd er nog een geweldig feest gevierd waar we de details maar even achterwege laten.
  Er werden nog een aantal prijzen uitgedeeld:
  * Florian de gouden schoen als topscoorder met 22 goals
  * Gerco als meest ontwikkelde speler
  * Meryn die maar liefst 2 prijzen pakte, speler van het seizoen en maker van het mooiste doelpunt