• Achilles’12 2 verliest opnieuw

  Achilles’12 2 verliest opnieuw

  Na het eerste verlies van het seizoen van Achilles’12 vorige week zaterdag, volgde afgelopen zaterdag ook gelijk de tweede. Ondanks de goede seizoenstart neemt de ploeg van Tahrraoui de 3e plek van de competitie in beslag.

  Zaterdag 12 november stond een zware pot op het programma. Na een nederlaag en een gelijkspel voor de roodhemden werd het toch wel weer tijd voor een overwinning. Voor deze overwinning mocht Achilles afreizen naar sportpark Brilmansdennen van SV Losser, een team met een ongeslagen status na zeven wedstrijden.

  Achilles begon sterk aan de wedstrijd, had veel balbezit en dwong een aantal kansen af. Echter wist Losser aan de andere kant af en toe gevaarlijk te zijn in de snelle omschakeling. Zo viel ook het eerste doelpunt. Met een snelle aanval over de flank werd de bal voorgegeven en lag deze zo voor het intikken: 1-0. Achilles probeerde direct wat terug te doen en creëerde een aantal grote kansen. Echter wisten zij zichzelf niet te belonen en bleef de 1-1 uit.

  Losser, dat overigens een veel effectievere wedstrijd speelde, kwam vlak voor rust opnieuw gevaarlijk uit de omschakeling. De rappe aanvaller leek de bal eerst te spelen naar de spits die buitenspel stond. Echter bleef de spits van de bal af en ging de aanvaller voor de solo vanaf de middellijn. Op deze manier kwam hij 1-op-1 met keeper Job Peters en rondde hij keurig af: 2-0.

  Tijdens de rust wisten trainers Mo Tahrraoui en Jesse Mulder dat er iets moest veranderen. Overigens moesten Brandt Peters (1e elftal) en Bram Veenstra het veld verlaten in verband met blessures. Hun vervangers: Steven Jerjes en Milan Westerhof. Vol goede moed begon Achilles aan de tweede helft.

  Echter bleek SV Losser sterker uit de kleedkamer te komen. Wederom wisten zij in de snelle omschakeling de 3-0 te maken. Vlak hierna wist Achilles nog wel iets terug te doen. De ploeg uit Hengelo kreeg een vrije bal op zo’n 20 meter van de goal. Rosink legde aan en wist de bal langs de slecht geplaatste muur te krullen: 3-1. Aan alles voelde je dat Achilles weer wat vertrouwen kreeg en dat een ‘remontada’ zeker niet onmogelijk was.

  Toch bleef SV Losser de kansen op de counter goed vinden. Achilles was niet opgewassen tegen hun snelheid: 4-1. Na de 4-1 leken de kopjes van Achilles toch wat te gaan hangen. Er werd nog wel gevoetbald, maar het was niet meer zoals in de 1e helft. Er werden geen grote kansen meer gecreëerd en het was vooral tegenhouden. Uiteindelijk wist Losser nog drie keer te scoren en toen vond de scheids het ook wel genoeg. Eindstand: 7-1. Aanstaande zaterdag om zich in eigen huis te revancheren tegen AZSV.