• Achilles'12 A2 weet weer wat verliezen is
  Achilles’12 weet weer hoe het voelt om te verliezen

  Na 4 overwinningen en een gelijkspel, is er afgelopen zaterdag op het eigen sportpark ´t Wilbert voor het eerst dit seizoen verloren tegen Quick’20 uit Oldenzaal.

  Het was weer even puzzelen voor de staf, aangezien er wat wisselingen hadden plaatsgevonden in de ziekenboeg en spelers terugkwamen van het eerste elftal om het team te versterken. De kopjes van de spelers stonden al voor de wedstrijd op spanning voor deze belangrijke wedstrijd, maar de dag begon toch echt goed. De koffie smaakte uitstekend, het eerste elftal had gewonnen, Thomas Harms was weer ouderwets vrolijk en ook sommige spelers waren zeer tevreden over hun veroveringen in de stad van de avonden daarvoor. Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie middag/avond van te maken.

  Op een niet al te druk bezocht sportpark begon Achilles´12 sterk aan de wedstrijd. Het combineerde goed en kon veelvuldig een vrije man vinden op het middenveld. Beetje bij beetje kwam Achilles’12 beter in de wedstrijd en begon het ook kansen af te dwingen. Het supertrio voorin, Florian Beltman, Meryn Swijghuizen en Mart Heideman (1e elftal) besloten om af en toe de keeper te testen, maar echt grote kansen bleven uit.

  Waar Achilles´12 wat meer de bal had, moest het met name in de tegenstoot oppassen voor de vele individuele kwaliteiten van de gasten uit Oldenzaal. Dat bleek ook uit de eerste de beste tegenstoot van de gasten. De spits van Quick’20 werd gevloerd en op 30 meter werd er een vrije bal toegekend aan Quick. De nummer 10 van de gasten besloot om keeper Bram Bijen volledig kansloos te laten door deze bal hard in de winkelhaak te schieten. 0-1. Weliswaar tegen de verhouding in, maar nog genoeg tijd om dit recht te trekken.

  Niets bleek minder waar. Achilles’12 was van dit moment even compleet van slag en dat bleek ook toen Bram Veenstra, parttime patatbakker, fulltime levensgenieter, een bal inspeelde naar Tim ten Dam. Tim, niet bekend om zijn scorend vermogen, besloot om de bal van 40 meter over de 2 meter lange doelman Bram Bijen te schieten. 0-2 voor de gasten uit Oldenzaal. Een bizarre eigengoal, waarbij als je het probeert, je het niet voor elkaar krijgt. Niet lang na dit moment werd er gefloten voor de rust en konden beiden teams aan de thee. Aan Achilles’12 en met name aan Jesse en Mo om een strijdplan te bedenken waardoor ze een overwinning tegen Quick aan hun palmares kunnen toevoegen.

  Dit nieuwe strijdplan bleek te werken. In de tweede helft draaide Achilles’12 de duimschroeven aan en kwam Quick’20 sporadisch nog maar van eigen helft. Al snel in de tweede helft resulteerde dit in een mooie aanval, waarbij de bal voor de voeten kwam van Max Rosink. Max aarzelde niet en besloot om van randje 16 direct te schieten. 1-2, game on!

  Ondanks het overmacht aan balbezit in de tweede helft creëerde de thuisploeg niet echt hele grote kansen en kabbelde het spel langzaamaan richting het einde. In één van de spaarzame momenten dat de uitploeg over de middenlijn komt, wordt de wedstrijd ook meteen in het slot gegooid, 1-3.

  Achilles’ 12 besloot te wisselen en met name invaller Sem Morskate, in zijn vrije tijd barman en professioneel danser bij de rits, speelde na de 1-3 nog een prominente rol. Sem kapte keurig zijn verdediger uit om voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar helaas werd deze afgefloten voor buitenspel (waar niet iedereen het mee eens is).

  Achilles’ 12 wist hierna niet echt meer een vuist te maken en de scheidsrechter vond het na 90 minuten ook wel welletjes geweest. Eindstand 1-3.

  Er zat meer in voor de rood-wit gehemde, maar voetbal is een gek spelletje, waarbij niet altijd de betere ploeg wint.

  Aankomende zaterdag heeft Achilles´12 een nieuwe kans om zich te revancheren, ditmaal uit tegen SV Losser. We hopen u allen daar te verwelkomen.