• Achilles’12 boekt dik verdiende zege bij stadsgenoot Barbaros (1-5)

    Achilles’12 is goed aan het nieuwe jaar begonnen. In de eerste competitiewedstrijd in het jaar 2020 wist de ploeg van trainer de Visscher vrij eenvoudig met 1-5 te winnen bij SC Barbaros. Grote man aan Achilles’12 zijde was Jasper Scholten die zijn eerste hattrick maakte in dienst van de ploeg van ’t Wilbert.
    De geplaagde gastheren, die veel blessures kenden, schoten uit de startblokken. Waar Achilles’12 niet helemaal bij de les bleek in de beginfase was de thuisploeg dat wel. Na 2 minuten belandde een gevaarlijke vrije trap, genomen door de aanvoerder van Barbaros, op het hoofd van een verdediger die zijn poging zag stranden in de handen van doelman Warner. Binnen 5 minuten was het wel raak voor de thuisploeg. Een snelle spelverplaatsing lanceerde de rechtsbuiten die met een strakke lage voorzet gevaar stichtte. De spits stapte slim over waardoor een inkomende middenvelder vanaf een meter of 8 de bal eenvoudig langs doelman Warner schoot. De tegengoal bleek een wake up call voor Achilles’12, want hierna nam de ploeg het heft in handen. Met goede combinatiespel werd er telkens een vrije man gevonden en werd Barbaros teruggedrongen op eigen helft. Twee standaardsituaties leverde wat gevaar op maar echte kansen kon de ploeg van trainer de Visscher nog niet noteren. Wel kwam Achilles’12 na een kwartier op gelijk hoogte. Een bal belandde uit de scrimmage voor de voeten van Hamdaoui, die zijn directe tegenstander uitkapte en naar binnentrok om vervolgens een zwabberbal te produceren die als een granaat binnensloeg. Achilles’12 ging op zoek naar meer en moest waken voor de snelle omschakeling van de gasten. Buiten enkele voorzetten om, die onschadelijk werden gemaakt door de defensie of doelman van Achilles’12 werden de gastheren niet gevaarlijk. Na een goede twintig minuten kwam Achilles’12 op voorsprong. Een aanval over meerdere schijven kwam voor de voeten van Jasper Scholten die vanaf een meter of 18 uithaalde. Zijn poging kende een rare stuiter die de keeper te machtig was waardoor Achilles’12 verdiend op 1-2 kwam. Enkele minuten later weet Barbaros zich onder de druk uit te voetballen en lijken ze gevaarlijk te worden waarbij de nummer 10 vanaf de rand zestien vrij kan uithalen. Echter gooit Nick Harberink, die een goede wedstrijd speelde, zich in de baan van het schot met een prima tackle en voorkwam hiermee erger. Tien minuten voor rust bracht Robert Wilens de marge op twee. Na een prima actie van de goed spelende vleugelflitser Hamdaoui schoot Wilens vanaf de rand zestien keurig raak. Het verzet van de gastheren leek hiermee als enigszins gebroken waarbij Achilles’12 alle ruimte en tijd had om te voetballen. Uit één van de mooiste aanvallen enkele seconden voor rust had Harberink de 1-4 moeten maken. Via vele schijven belandde de bal weer eens bij Hamdaoui, die met een subtiel tikje Harberink in stelling bracht. Echter was zijn aanname niet optimaal waardoor het leer net onder hem kwam te liggen en hij niet genoeg kracht aan zijn poging kon meegeven om voor rust de wedstrijd al in het slot te gooien. Meteen na deze redding van de keeper vond de scheidsrechter, die een goede pot floot, het welletjes en blies hij voor het rustsignaal.
    Achilles’12 startte de tweede helft zonder wissels en zag hoe de thuisploeg was geschakeld naar een 3-4-3/3-3-4 systeem. Met een man meer op het middenveld/voorop trachtte de thuisploeg gevaarlijk te worden maar waren zij te slordig in balbezit. Hierdoor kon Achilles’12 meerdere keren profiteren van de geboden ruimte maar liet de ploeg dit voorlopig nog na. Toch kan de formatie van ’t Wilbert na een uur weer juichen, als een mooie aanval op de mat wordt gelegd. Via enkele schijven belandt de bal weer bij Hamdaoui, die de op linksback spelende Schrik voorbij ziet denderen. Met een simpel tikje lanceert Hamaoui de mee opgekomen back, die met een subtiele voorzet bij de tweede bal de vrijstaande Scholten de bal op een presenteerblaadje aanlevert. Met een halve snoekduik weet Scholten deze aanval te bekronen en Achilles’12 op een 1-4 voorsprong te zetten. Trainer de Visscher wisselt hierna van Gessel die de gevaarlijke Huiskes mag komen aflossen. Met van Gessel in het veld perst Barbaros er nog één keer een offensief uit en ziet Ekrem Lok zijn poging van afstand op de paal uiteenspatten. In de tegenstoot die hierop volgde gooit Jasper Scholten met zijn hattrick de wedstrijd definitief in het slot. Na een actie van Thijs van Gessel, die naar binnen trok om af te werken met zijn linker, komt de bal achter Scholten die op intuïtie de bal achter het standbeen werkt en zo de keeper op het verkeerde been zet (1-5). Boersma mag zich na dit moment klaarmaken voor zijn invalbeurt en vervangt Harberink. Ook Rick Dekkers wordt bedankt voor bewezen diensten en wordt vervangen door Mert Baglar, die de gehele winterstop in Azië bivakkeerde. Achilles’12 laat hierna het gaspedaal iets los maar weet nog enkele kansen te creëren. Zo heeft Heidemann tot twee keer toe het vizier niet op scherp waarbij hij de eerste keer, naar eigen zeggen, last had van de laagstaande zon. In de slotfase ging Barbaros nogmaals op jacht naar een 2e treffer maar een poging van afstand kwam boven doelman Dante Warner op de deklat terecht. Luttele minuten voor tijd het hoogtepunt van de wedstrijd. Een corner, getrapt door Hamdaoui, komt ver voorbij de tweede paal terecht ware het niet dat Robert Wilens hier al rekening mee had gehouden. Met een majestueuze volley teistert Wilens de onderkant van de lat waarna het leer weer terug stuitert het veld in. Via de rebound belandt de bal weer op links en komt de voorzet weer terecht bij Wilens die nu zijn volley van de doellijn gehaald ziet worden. Na exact 90 minuten fluit de scheidsrechter af en kan Achilles’12 drie punten bijschrijven.
    Volgende week zondag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. Dan komt Bon Boys uit Haaksbergen op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur, tot dan!