• Achilles´12 boekt ruime thuiszege op Eilermark (4-1).

    Achilles´12 heeft deze doordeweekse speelronde goede zaken gedaan door de nummer 5 van de competitie met 4-1 te verslaan. Nadat de ploeg van trainer Wennink na 20 minuten op 0-1 achter kwam door een goed genomen vrije trap, nam het daarna het heft in handen. Voor rust wisten Mart Heidemann en Rick Keizers te scoren waarna Badr Hamdaoui en Rick Dekkers na rust de wedstrijd beslisten. Gezien de uitslagen op de andere velden, is Achilles´12 de enige ploeg uit de top 6 die drie punten heeft mogen bijschrijven.

    De uitwedstrijd eerder dit seizoen in Glanerbrug eindigde in een 1-1 eindstand waar Eilermark toen al liet zien over een goed voetballend elftal te beschikken met de nodige individuele kwaliteiten. De thuisploeg had het hier ook gisteren lastig mee in de openingsfase, Eilermark vond makkelijk de vrije man waardoor Achilles´12 in de achteruit moest. Zonder echt noemenswaardige kansen te creëren hield de ploeg van de afwezige trainer Sanders het overwicht wat na een klein kwartiertje wegzakte en Achilles´12 wat beter in de wedstrijd kwam. Via goed positiespel werd er getracht om kansen te krijgen en leek Jorik Weierink de 1-0 op het scorebord te zetten. Badr Hamdaoui, die zich vandaag weer ontpopte tot een ware plaaggeest voor de defensie van de gasten, glipte er langs en zag zijn schot gepareerd worden door de doelman. De rebound belandde voor de voeten van Weierink voor wie het een koud kunstje was om de 1-0 aan te tekenen, maar volgens de grensrechter en scheidsrechter deed de ervaren middenvelder dit vanuit buitenspelpositie. De tegenaanval die Eilermark hierna op de mat legde, leidde de 0-1 in nadat de scheidsrechter wel heel makkelijk een vrije trap toekende aan de uitploeg. Dehly Nahrwold, één van de smaakmakers in deze 2e klasse J, maakte gretig gebruik van dit cadeautje en krulde de bal over de muur buiten het bereik van doelman Raanhuis. Hierna nam Achilles´12 het initiatief over en kwam het snel op gelijke hoogte waarbij het in het zadel werd geholpen door de keeper van de gasten. Eilermark probeerde onder de druk uit op te bouwen maar een foutieve pass van de doelman belandde bij Harberink, die oog in oog met de doelman miste, maar Heidemann vervolgens de rebound zag binnenkoppen. Luttele minuten na deze gelijkmaker kon het thuispubliek weer juichen na een goede vlot lopende aanval waarbij Heidemann nu als aangever fungeerde en Rick Keizers een niet te missen kans bood. De thuisploeg rook bloed. ging op jacht om de marge te vergroten en kreeg in de naam van Heidemann een uitgelezen mogelijkheid om de 3-1 te maken. Na misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd, met in de hoofdrollen Visscher en Hamdaoui, was het Heidemann die zich ontdeed van zijn tegenstander maar te gehaast over schoot. Vlak voor het einde van de eerste helft ontstaat er een discutabel moment als Hamdaoui weer eens zijn directe tegenstander opzoekt, hoorbaar over het hele sportpark wordt aangetikt binnen de befaamde lijnen, maar dit niet voldoende is voor de scheidsrechter om een penalty te geven. Eilermark probeert voor rust nog een keer gevaarlijk te worden als Nahrwold zich ontdoet van twee tegenstanders en vervolgens van dichtbij een voorzet op de arm van Assink schiet, maar ook aan deze kant werd er geen penalty toegekend. Niet veel later fluit scheidrechter van der Velden voor de rust en zoeken beide teams met een 2-1 ruststand de thee op.

    In de tweede helft, met een ongewijzigd Achilles´12, probeert Eilermark wat meer druk op de verdediging te krijgen en wordt er hoger druk gezet. De thuisploeg weet echter constant de vrije man te vinden in de opbouw waarbij Eilermark veel ruimte achter hun laatste lijn laat. Meerdere steekballen leveren gevaar op, maar even vaak wordt het vlagsignaal van de grensrechter gehonoreerd door de scheidsrechter. In de volgende fase van het duel wordt Eilermark iets gevaarlijker, raakt Achilles´12 te snel de bal kwijt omdat het te gehaast op zoek gaat naar de diepte en moet het oppassen voor de gelijkmaker. Uit een klutssituatie belandt de bal voor de schietgrage voeten van spits Strijker maar met een fantastische tackle weet Raanhuis de poging te elimineren. Achilles´12 krijgt vervolgens de kans om de wedstrijd te beslissen als Keizers ontsnapt aan de aandacht van de verdedigers, vanaf rechts vrij doortocht heeft en met een harde lage voorzet Hamdaoui in staat lijkt te stellen om de 3-1 te maken. Echter weet de rechtsback van de gasten met een uiterste krachtinspanning met een tackle erger te voorkomen en wordt het een corner die weinig oplevert. Harberink en Heidemann worden hierna vervangen door Stoelinga en Damink die het de laatste 25 minuten mogen volmaken. Achilles´12 krijgt op het eigen Wilbert vervolgens meerdere mogelijkheden om grote kansen te krijgen, maar telkens is de laatste pass te onzuiver waardoor Eilermark in leven blijft en aanvallend gaat wisselen om nog een gelijkmaker uit het vuur te slepen. Nadat Keizers en Assink vervangen worden door Dekkers en Wind, krijgt de thuisploeg nog een enorme kans op de 3-1. Een afvallende bal belandt tussen Vissscher en de keeper waarbij eerstgenoemde niet zelfzuchtig is en het leer opzij schuift naar Hamdaoui, die met zijn directe tegenstander afrekent en het leer in het lege doel lijkt te schuiven maar ook hier weet een verdediger van Eilermark op het laatste moment nog tussen te komen. Na een kleine 80 minuten valt dan uiteindelijk de beslissing als Wind met een steekpass Hamdaoui alleen voor de doelman zet, die nu oog in oog geen fout maakt en Achilles´12 in veilige haven lijkt te schieten. Aan de andere kant gooit Ruben Raanhuis zich nog maar weer eens een keer in de baan van een schot en weet Joris Raanhuis met een wereld redding op een schot van Nahrwold te voorkomen dat Eilermark terugkomt in de wedstrijd. In de absolute slotfase bereikt de uiteindelijke man of the match Weierink met een subtiel passje Dekkers, die vrije doortocht heeft en met een bekeken schuiver met links de 4-1 op het scorebord zet. De 4-1 blijft ook op het scorebord staan waardoor Achilles´12 weer drie punten mag bijschrijven en zich wel een beetje de winnaar van deze speelronde mag noemen.

    Aankomende zondag gaat de ploeg van trainer Wennink op bezoek in Denekamp bij SDC´12, aanvang 14.00 uur!