• Achilles´12 boekt ruime thuiszege op Lemelerveld (6-2).

    Het was bij vlagen genieten afgelopen zondag op sportpark ´t Wilbert. De thuisploeg haalde in het overgrote deel van de wedstrijd een hoog niveau en dicteerde vanaf meet af aan. Rick Keizers was de grote man aan de zijde van Achilles´12 door de helft van de doelpuntenproductie op zich te nemen. Jikke Damink liet het netje tweemaal bollen en een eigen doelpunt van Lemelerveld zorgde ervoor dat de eerste set naar Achilles´12 ging.

    Na twee wedstrijden op rij niet te hebben gewonnen, was een overwinning noodzakelijk om nog iets van een rol van betekenis te spelen dit seizoen. Die overwinning kwam er en daar was niks op af te dwingen, vanaf het eerste fluitsignaal was de ploeg van trainer Wennink bovenliggend en reeg het de kansen aaneen. Ten opzichte van vorige week maakten Harberink, Keizers en Hamdaoui weer deel uit van de selectie waarbij het drietal vanaf het eerste fluitsignaal ook meteen mocht starten. Rick Keizers keerde terug nadat hij zijn eigen route 66 afgelegd in Porto met als eindbestemming een blonde schone uit Los Angeles. De thuisploeg domineerde vanaf het begin, speelde in een hoog tempo verzorgd positiespel en vond vaak de vrije man op het veld. Na 4 minuten was het al raak, na misschien wel de mooiste aanval van dit seizoen met Keizers voor het eerst deze middag als eindstation. Het begon allemaal van achteruit waar met hoog baltempo en lef een goede opbouw werd verzocht en in Martijn Schrik de vrije man werd gevonden. Schrik chipte met veel gevoel de bal over de verdediging van de gasten, liet hiermee de keeper twijfelen waarna Keizers er als de kippen bij was om met de buitenkant van zijn schoen het leer over de keeper heen te wippen. Lemelerveld had geen grip op het spel van de thuisploeg, moest constant in de achteruit ondanks de intentie om vooruit druk te geven. Na iets meer dan 10 minuten was het weer Keizers die doel trof nadat een passje van Visscher onderschept leek te worden, maar als een duveltje uit een doosje de spits weer opdook voor de doelman en nu ook beheerst afrondde. Na dit moment ging de storm even liggen en nam Lemelerveld het initiatief wat over, kreeg het ook wat kansen en scoorde na een goede actie van de rechtsbuiten de 2-1. Achilles´12 was even van de leg, moest zich even herpakken en zorgen dat het niet tegen de gelijkmaker aanliep. De uitploeg rook bloed, kreeg dichtbij het doel van Achilles´12 een ingooi maar moest toezien hoe een kleine twintig seconden later de 3-1 op het scorebord stond. Een ingreep van Ruben Raanhuis zette een nieuwe Achilles´12 aanval op over de rechterflank waarbij diezelfde Raanhuis zijn compagnon Damink vrijzet die met een harde lage voorzet voor gevaar wil stichten. Een Lemelerveld verdediger wil met een tackle erger doen voorkomen, maar geeft juist het laatste zetje en verschalkt hiermee zijn eigen doelman. Mart Heidemann deed na een half uurtje een gooi naar het doelpunt van het seizoen door een stilliggende bal vanaf 40 meter over de ver voor het doel staande doelman te trappen. De keeper weet met een uiterste krachtinspanning deze wereldgoal te voorkomen waarna Achilles´12 een corner krijgt die verder niks oplevert. In de slotfase van de eerste helft krijgt Raanhuis nog een uitgelezen mogelijkheid om de 4-1 ruststand op het scorebord te zetten, maar een afgemeten voorzet van Visscher is niet aan Raanhuis besteedt.

    Achilles´12 startte de tweede helft ongewijzigd terwijl de gasten een wijziging hadden toegepast om aanvallend wat meer stootkracht te krijgen. Dit resulteerde vrij snel na rust in een grote kans op de aansluitingstreffer nadat Assink de bal wegkopte en de spits ineens het leer op de volley nam. De lange spits raakte de bal niet goed genoeg waardoor het voor doelman Raanhuis een koud kunstje was om deze mogelijkheid onschadelijk te maken. Tien minuten na rust gooide Rick Keizers de wedstrijd in het slot door een volley van Heidemann binnen te tikken. Hierna was het verzet van Lemelerveld gebroken, kon de thuisploeg na hartenlust combineren en kreeg het nog kansen om de score uit te breiden. Een lange uittrap van doelman Raanhuis leek in niemandsland te eindigen, maar twee verdedigers van Lemelerveld stapten beiden van de bal af waardoor Damink zich even als Mozes waande die de Rode Zee kon oversteken. Damink had vanaf de middenlijn vrije doortocht richting de doelman maar zag zijn poging langs de verkeerde kant van de paal vliegen. Toch wist de jonge buitenspeler nog op het wedstrijdformulier te komen na een goede onderschepping en dito pass van Ruben Raanhuis. Damink had één goede aanname nodig, zette zichzelf hiermee vrij voor de doelman en wist nu wel raad met dit buitenkansje. Nog geen twee minuten werd diezelfde Damink op subtiele wijze door Visscher alleen voor de doelman gezet en ook nu maakte de buitenspeler geen fout waarmee de 6-1 tussenstand op het scorebord kwam. Na dit moment volgden er een paar wissels aan de zijde van Achilles´12, met een publiekswissel voor Rick Keizers die vervangen werd door zaterdag 1 speler Koen van Norel. De leeg gestreden Badr Hamdaoui mocht plaatsmaken voor Thijs van Gessel en Nick Harberink werd vervangen door o-19 speler Sem Morskate. De thuisploeg mocht het laatste deel de bal hebben, maar het gaspedaal was losgelaten met als gevolg dat er weinig tot geen kansen meer werden gecreëerd. Uit één van deze spaarzame momenten weet Schrik met een voorzet van Gessel nog te bereiken, die het leer uit de lucht op de pantoffel neemt maar de paal raakt. In de absolute slotfase belandt de bal nog een maal voor de schietgrage voeten van Lemelerveld spits Heerink die Raanhuis kansloos laat en hiermee de eindstand op het scorebord zet.

    Een goede wedstrijd van de thuisploeg met veel goals en aanvallend voetbal wordt terecht beloond met een driepunter. Vanaf volgende week staat er weer een Engelse week op het programma met 3 wedstrijd in 8 dagen tijd. Te beginnen met het duel aankomende zondag in en tegen Wijhe´92. Tot dan!