• Achilles’12 en de openingswedstrijd, een ongelukkig huwelijk.

    Achilles’12 is het seizoen 2019/20 gestart met een nederlaag. In Haaksbergen werd er tegen Bon Boys met 2-1 verloren. Een superieur Achilles’12 vergat zichzelf voor rust te belonen en had in plaats van 0-1 met 0-3 moeten gaan rusten. Na de rust werden de gastheren in het zadel geholpen door een uiterst dubieuze penalty. Vlak voor tijd sloeg de thuisploeg nog toe uit een corner en behaalde het de eerste overwinning. Zo zette Achilles’12 helaas de reeks van minstens 9 seizoenen zonder de eerste wedstrijd te winnen verder.
    Na een lange voorbereiding stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. En wat voor één. Vorig jaar was dit duel een topper, een duel tussen twee ploegen die erg aan elkaar gewaagd waren waarbij beide ploegen vorig jaar samen met kampioen op 53 punten eindigde. De omstandigheden waren, op het matige veld na, optimaal. De zon stond hoog aan de blauwe hemel, het publiek was in grote getale op deze wedstrijd afgekomen en beide ploegen staan bekend om het attractieve voetbal. Trainer de Visscher had voor een drietal nieuwelingen een plek gereserveerd in de basis. Nieuwkomers Peters, Scholten en Hamdaoui maakten allen hun officiële competitiedebuut voor de ploeg van ’t Wilbert.
    Om 14.00 uur begon het seizoen officieel. Achilles’12 schoot uit de startblokken en kreeg in het eerste gedeelte van de wedstrijd enkele goede kansen om op voorsprong te komen. Na 2 minuten leidde balverlies van Bon Boys een mogelijkheid in voor Mike Huiskes die met zijn linker de bal de verre hoek instuurde. Met een uiterste krachtinspanning wist de goede doelman Busschers de vroege voorsprong voor Achilles’12 te voorkomen. Achilles’12 voerde het tactische plan perfect uit, organisatorisch stond het als een huis en Bon Boys wist zich geen raad met het spel van de bezoekers. Keer op keer werden de gastheren gedwongen tot fouten waarop Achilles’12 razendsnel in de tegenstoot kans op kans creëerde. Na 20 minuten konden de gasten dan eindelijk juichen en kwamen ze dik verdiend op een 0-1 voorsprong. Een goede aanval belandde bij de, in met name eerste helft ongrijpbare Jasper Scholten. Scholten behield in de zestien het overzicht en vond zijn maatje Peters die vrij stond op de rand van de zestien. Via enkele benen belandde de bal achter doelman Busschers die de verkeerde hoek op werd gestuurd. Hierna bleef Achilles’12 de lakens uitdelen en kreeg het de mooiste kansen op de score uit te breiden. Zo ontsnapte nieuwkomer Badr Hamdaoui aan de aandacht van de verdediging van Bon Boys en kon hij tientallen meters overbruggen om alleen op doelman Busschers af te gaan. Met een sleep leek Hamdaoui de doelman te passeren, die hem ver naar de buitenkant dreef. Hierdoor kon de rappe linksbuiten niet voldoende afwerken vanuit een moeilijke hoek en ging deze grote kans verloren. Enkele minuten later leverde goed druk zetten van Achilles’12 kant een grote kans op voor Robert Wilens, die helaas ook in kans zijn meerdere in de doelman moest erkennen. In de tegenstoot werd Bon Boys één keer gevaarlijk toen de nummer 7 een schot van afstand afvuurde op doelman Warner. Met een stijlvolle redding voorkwam de doelman erger en kregen de gastheren een corner die niet voor gevaar stichtte. Nog voor rust ontsnapte Scholten aan de aandacht van de verdediging en trok hij de bal van de achterlijn terug richting elfmeter. Luttele secondes voor de terugtrekbal maakte Huiskes de loopactie achter de verdediging langs en stond zo vogelvrij. Helaas zag Scholten dit te laat en belandde de bal in de voeten van Bon Boys verdediger van Ek. In de slotseconde van de eerste helft probeerde een speler van Bon Boys nog een penalty te versieren, maar hier trapte de scheidsrechter nog niet in. Gelijk na dit moment floot de leidsman voor de rust en zocht Achilles’12 met een magere 0-1 voorsprong de kleedkamers op.
    Zonder wijzigingen begon Achilles’12 aan de tweede helft. Waar in de eerste helft de thuisploeg statisch was voorop, brachten ze daar in de tweede helft wat veranderingen in door wat opportunistischer te gaan spelen. Dit leidde verder niet tot gevaar maar Achilles’12 werd wel enigszins teruggedrongen. Na een kleine 50 minuten spelen gaat de handige rechtsbuiten een één twee aan met de spits en komt hij in de zestien terecht. Linksback Baglar geeft het schoolvoorbeeld van de juiste tackle, waarbij de speler van Bon Boys valt maar ook gelijk weer opstaat om de toegekende corner te gaan nemen. Echter, tot de verbazing van alles en iedereen op sportpark de Greune beslist de scheidsrechter anders en legt hij de bal op de stip. Een belachelijke beslissing die Bon Boys in het zadel helpt. Spits Richters pakt dit cadeautje uit en zet de onterechte 1-1 op het scorebord. Achilles’12 is het na dit moment even kwijt, verliest snel de bal en komt wat onder druk te staan. Zonder echt noemenswaardige kansen te creëren neemt Bon Boys licht de regie over. Het wordt overleven en de wedstrijd ontpopt zich tot een slijtageslag. Speler na speler valt om met kramp waarbij beide trainers al vlot in de tweede helft twee keer moeten wisselen. Achilles’12 krijgt nog een halve mogelijkheid als Wilens op het doel wordt afgestuurd met de rechtsback van Bon Boys in zijn kielzog. Echter is de aanname van Wilens niet goed waardoor de back tussen man en bal kan komen en deze kans onschadelijk weet te maken. Tot tien minuten voor tijd lijkt er niets aan de hand, totdat Bon Boys weer een corner krijgt. Hetzelfde recept als in de eerste helft, een diepe bal bij de tweede paal is de tactiek. De organisatie staat heel even niet goed waarop de bal wederom bij de tweede paal belandt en deze snoeihard in het net achter doelman Warner word gevolleerd. Achilles’12 gaat hierop wat risico’s nemen en gaat met vier aanvallers spelen. In de tegenstoot gokt Bon Boys op de counter waarop ze nog twee kleine mogelijkheden krijgen. Achilles’12 weet echter niets meer te creëren en na goed 95 minuten vond de scheidsrechter het wel welletjes.
    Zure gezichten aan de kant van Achilles’12. De ploeg van trainer de Visscher speelde meer dan prima de eerste helft, maar vergat zichzelf te belonen en de wedstrijd al in het slot te gooien. In de tweede helft wordt Bon Boys in het zadel geholpen door de scheids en neemt hierdoor langzaamaan de regie over waardoor het uiteindelijk met 2-1 wint. Het positieve is dat de ploeg tegen een titelkandidaat als Bon Boys z’n helft, als de eerste, op de mat heeft weten te leggen. Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Dan komt de koploper van dit moment op bezoek. AVV Columbia uit Apeldoorn versterkte zich dit seizoen met onder andere Jop van der Linden en gaat een gooi doen naar de bovenste plekken. Door een 5-1 overwinning tegen Vogido staat Columbia nu op de bovenste plek. Aan Achilles’12 de taak om volgende week de eerste overwinning van het seizoen te behalen tegen deze sterke tegenstander. Om 14.00 uur zal er worden afgetrapt op sportpark ’t Wilbert. Tot dan.