• Achilles’12 geeft derbyzege geen passend vervolg

    Een week na de gewonnen derby tegen ATC’65 heeft Achilles’12 niet weten te winnen. Ook de vierde uitwedstrijd van het seizoen ging verloren. In Enschede werd er met een minimaal verschil (1-0) verloren van FC Suryoyo dat zich door de overwinning periodewinnaar mag noemen.
    Achilles’12 begon nog redelijk tegen de gastheren uit Enschede en kreeg in de eerste minuten van de wedstrijd twee corners. De tweede corner in de derde minuut van de wedstrijd leverde geen gevaar op voor de ploeg van ’t Wilbert maar resulteerde in een tegendoelpunt. De corner werd weggewerkt waarna binnen twee passes oud Achilles’12 speler Jacob Said werd gelanceerd. De balvaardige aanvaller hield de bal bij zich totdat hij spits Yassin Elbadey zag komen inlopen die vervolgens van een meter of 18 verwoestend hard uithaalde en doelman Warner kansloos liet. Vanaf dat moment had FC Suryoyo een licht veldoverwicht en wist het vrij gemakkelijk op het middenveld een vrije man te vinden. Dit lichte overwicht had na een goed kwartier tot de 2-0 kunnen leiden, naar dat wederom Said werd gelanceerd. Zijn schot belandde, gelukkig voor Achilles’12, naast doelman Warner op de paal. Achilles’12 wist zich enkele keren wel onder de druk vandaan te voetballen maar was in de laatste fase te onnauwkeurig in de passing waardoor er geen echte kansen werden gecreëerd. FC Suryoyo daarentegen kreeg voor rust nog een vrije bal, die scherp werd ingedraaid. De geheel vrijstaande routinier Isa kopte het leer achter doelman Warner, maar tot zijn ongeloof werd de goal afgekeurd omdat een medespeler Achilles’12 middenvelder Peters ten val had gebracht.
    In de tweede helft, met Grondman in plaats van Schrik, ging Achilles’12 op jacht naar de gelijkmaker. Er zat meer pit in, meer tweede ballen werden gewonnen en steeds vaker werd er een vrije man tussen de linies gevonden. Wel moesten de gasten waken voor de snelle tegenstoot van het goed georganiseerde FC Suryoyo. Zo leidde één van de tegenstoten over de linkerflank een kans op, maar de spits kreeg een lastige voorzet tegen zijn knie waardoor het leer meters naast het doel van Warner vloog. Na een klein uur kan Achilles’12 de eerste echte kans noteren als Hamdaoui wordt vrijgespeeld in de zestien, maar zijn poging ruim over het doel ziet gaan van de FC Suryoyo doelman Felix van Berkel. Luttele minuten later een prima aanval over de as van het veld, waarbij Harberink probeert om Wilens weg te steken. De steekpass van Harberink is net iets aan de harde kant waardoor van Berkel de bal voor de voeten van Wilens kan weghalen. Trainer de Visscher wisselt hierna Mart Heidemann ten faveure van buitenspeler Huiskes om meer dreiging te creëren over de flanken. Nog voordat er een kans aan Achilles’12 zijde wordt geproduceerd countert FC Suryoyo zich naar een overtal situatie en wordt Said alleen voor doelman Warner gezet. In de dribbel weet Said net het leer iets te ver voor zich uit te tikken waardoor Warner met een goede ingreep een vroegtijdige beslissing weet te voorkomen. Huiskes krijgt vlak hierna een grote kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar zijn kopbal uit vrijstaande positie vliegt over het Suryoyo doel. Met nog vijftien minuten op de klok gaat Achilles’12 alles of niets spelen en wordt Assink gewisseld voor aanvaller Terink. Achilles’12 geeft ruimte achterin weg en gaat op zoek naar een gelijkmaker. Door de geboden ruimte krijgt een aanvaller van FC Suryoyo kans om van afstand een kanonskogel los te laten die uit de hoek wordt geranseld door diezelfde Warner. In de absolute slotfase krijgt Achilles’12 de kans als een hoge bal voor de voeten van Huiskes komt. Met een subtiele voetbeweging lijkt Huiskes de doelman te passeren maar tot zijn grote opluchting ziet hij de bal rakelings langs de, voor hem juiste kant, van de paal scheren. Niet veel later is het gedaan en kan FC Suryoyo. Een uitmuntende eerste periode voor de ploeg uit Enschede heeft geresulteerd in een periodewinst. Voor Achilles’12 rest niets meer dan de rug te rechten en zich klaar te maken voor de eerstvolgende wedstrijd. Deze vindt plaats op zondag 24 november, als BWO op bezoek komt op sportpark ’t Wilbert. Wederom een derby. We kunnen u steun goed gebruiken, dus tot dan!