• Achilles´12 geeft zeker lijkende overwinning uit handen (2-2).

    Achilles´12 heeft afgelopen zaterdag nagelaten om goede zaken te doen in de 1e klasse E. Op het waterkoud sportpark ´t Wilbert gaf de ploeg van trainer Wennink een 2-0 voorsprong uit handen en mocht het in de slotfase de handen nog dichtknijpen dat SVI een overwinning mee zou nemen naar Zwolle. Voor rust wisten Kian Wind en Koen van Norel de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong te zetten, maar in het laatste deel van de tweede helft ging het alsnog mis en stond er na 96 minuten voetbal een 2-2 eindstand op het scorebord.

    Achilles´12 en SVI hebben elkaar vorig jaar in de beker getroffen in Zwolle en toen wist Achilles´12 met 1-3 te winnen in Zwolle. Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd in de competitie op het programma waarbij beide ploegen de punten goed kunnen gebruiken in de strijd onderin. Vanaf meet af aan ontstond er een schouwspel waar het publiek het niet warm van kreeg, beide ploegen grossierden in balverlies en er gebeurde ook weinig noemenswaardige dingen. Tom van den Ende nam de honneurs waren tussen de palen vandaag, dit omdat eerste doelman Raanhuis in Valencia zat en tweede doelman Bijen met een enkelblessure aan de kant stond. De ervaren doelman had met name in de eerste helft weinig tot niets te doen. Achilles´12 kreeg na een kleine twintig minuten een levensgrote kans op de openingstreffer, na balverlies op het middenveld bij SVI. Nick Harberink stak Damink weg die vrij baan had richting de doelman met naast hem Kian Wind. Damink koos er echter voor om voor eigen succes te gaan en zag zijn poging gepareerd worden door de doelman, waarbij de jonge vleugelspeler van Achilles´12 ook nog een knieblessure op liep en vervangen moest worden door van Norel. Een paar minuten na deze wissel komt Achilles´12 dan toch op voorsprong, als de keeper een voorzet van Dekkers los laat en de bal voor de voeten van Wind valt, die vanaf een meter of 5 kan binnenwerken. Nog voor rust weet de thuisploeg de score te verdubbelen, als na een goede actie van Rick Keizers de bal belandt bij Koen van Norel. De ingevallen buitenspeler ontdoet zich vrije eenvoudig van zijn directe tegenstander en het leer hard in de verre hoek te plaatsen achter de kansloze doelman. Na iets meer dan 45 minuten wordt er gefloten voor de rust en kunnen beiden teams de warme thee opzoeken.

    Met een ongewijzigde ploeg gaat Achilles´12 meteen na rust op jacht naar de beslissing. Kansen volgen er genoeg, maar zowel Visscher als Wind kunnen niet zuiver genoeg afdrukken om de doelman van de gasten te passeren. De grootste kans is voor Rick Keizers, nadat Harberink een bal onderschept en de spits vrijbaan biedt richting de doelman. Keizers tikt in zijn dribbel echter de bal iets te ver vooruit waardoor hij de keeper de kans geeft om sneller van zijn lijn af te komen. Keizers is nog wel eerder als de doelman bij de bal, maar wordt dusdanig gehinderd dat zijn poging over de deklat heen vliegt. Trainer Wennink wisselt hierna Keizers en Wilmink ten faveure van Wilens en Gigengack. Vlak na deze wissel komt SVI uit het niets terug in de wedstrijd, na balverlies achterin bij Achilles´12. Met een afgemeten voorzet vanaf de rechterkant wordt bij de tweede paal een volledig vrijstaande Zwollenaar gevonden die simpel de aansluitingstreffer kan maken. Vanaf dit moment ontstaat er een interessant schouwspel, waarbij Achilles´12 de score wil uitbreiden en SVI op jacht gaat naar de gelijkmaker. SVI krijgt één grote kans op de gelijkmaker, maar ziet de poging net naast het doel vliegen. De thuisploeg daarentegen krijgt via Robert Wilens een mogelijkheid, maar de routinier komt net een teenlengte tekort om de voorzet van de ingevallen Huiskes binnen te werken. Naast Huiskes valt ook nog ten Dam in, die Wind en Visscher vervangen. Martijn Schrik dendert een klein kwartier voor tijd over de flank, trekt naar binnen maar schiet vanuit een moeilijke hoek het leer in het zijnet. Enkele minuten voor tijd valt dan alsnog de gelijkmaker, als een indraaiende vrije trap door Schrik wordt getoucheerd en van den Ende hierdoor kansloos is. SVI ruikt bloed, gaat in de absolute slotfase nog op jacht naar de overwinning en komt ook nog bijna aan de driepunter. Een goed genomen corner kan worden ingekopt door een speler van de gasten, maar gelukkig voor Achilles´12 kopt deze speler vanaf een paar meter de bal over het doel. Martijn Schrik krijgt hierna nog een rode prent waardoor Achilles´12 moet zien te overleven in het allerlaatste deel van de wedstrijd. SVI probeert met verre ingooien en vrije trappen nog gevaar te stichten, maar weet verder niet meer echt gevaarlijk te worden.
    Met een 2-2 eindstand mogen beide ploegen weer een puntje bijschrijven. Volgend weekend speelt Achilles´12 de uitwedstrijd in Wezep tegen het sterke WHC. Tot dan!