Zondag 19 mei

Luctor et Emergo – Achilles ’12
(competitie)

Sportpark: De Horst, Almelo
Aanvang: 14.00 uur

Achilles’12 JO9-1 wederom kampioen!

Na het behaalde kampioenschap in de eerste klasse afgelopen najaar, werd het voorjaar gestart in de hoogste klasse voor de jeugd onder de 9, de hoofdklasse.

Ter voorbereiding werden er een aantal oefenwedstrijden en zaaltoernooien in de winterstop gespeeld, met vrijwel alleen overwinningen en grote bekers als resultaat. Het gevolg, de lat werd direct hoog gelegd voor de trainer en jongens, een notering bij de 1e vijf teams in de competitie was vooraf het gestelde doel.
De openingswedstrijd van de voorjaarscompetitie thuis tegen DES werd een klinkende overwinning, de eerste 3 punten een feit. Het eerste puntverlies kwam al tot stand in de 2e wedstrijd, uit bij Excelsior. Zeer tegen de kansen verhouding in bleef het helaas bij 3-3 gelijkspel. Op speeldag 3 stond de verre uitwedstrijd bij HHC Hardenberg op het programma, met een terechte overwinning werd huiswaarts gekeerd. Een week later uit naar Tubbergen, tegen TVC’28, de huidige kampioen van de hoofdklasse. Na een innerverende wedstrijd vol strijd, passie en inzet werd ook TVC aan de zege kar gebonden! Het leverde de eerste plek op in de tussenstand. Een top-3 notering in de eindstand werd daarom het aangepaste einddoel voor het team!
Na een reguliere uitzege op Rood Zwart, stond het thuisduel tegen ATC’65 op de agenda. Deze duels tegen ATC staan altijd bol van de spanning, het niveau verschil tussen beide teams is dan ook te verwaarlozen. De uitslag zou bepalend kunnen zijn voor het kampioenschap, beide teams stonden gezamenlijk bovenaan, met enkel een gelijkspel en voor de rest overwinningen. Onze jongens gaven zich maximaal, met als gevolg een maximaal resultaat! Een knappe 4-2 overwinning. Gezien de teleurgestelde reacties bij de withemden, was duidelijk wie vanaf nu de gedoodverfde favoriet voor de titel was: Achilles’12 JO9-1!
Een week later thuis tegen PH, een fysieke wedstrijd met veel mannelijke duels. De 1e helft was voor ons, de 2e helft waren de gasten sterker. Met een 4-4 eindstand, geen winnaar en geen verliezer deze dag. Het gevolg voor de ranglijst, nog één punt voorsprong op ATC, met nog 4 wedstrijden voor de boeg.
In een doordeweeks avondwedstrijd werd Losser, met zeer goed voetbal aan de kant gezet, de uitslag 11-2, sprak boekdelen! Uit bij SDC’12 werd vervolgens een kleine overwinning behaald, maar voldoende voor de 3 punten en nog steeds de koppositie op de ranglijst met nog 2 wedstrijden voor de boeg.
De voorlaatste competitiewedstrijd, tevens onze laatste thuiswedstrijd, werd een ware voetbalshow voor het trouwe publiek dat wekelijks langs de kant stond. De tegenstander, Juventa’12, werd compleet van de mat getikt. Uiteindelijk stond er een 13-3 overwinning op het bord. Onze jongens, in deze vorm, waren klaar voor de laatste, beslissende wedstrijd van het seizoen, uit naar Quick’20.
Zaterdag 26 mei, kans om geschiedenis te schrijven voor onze jongens. Het was vroeg opstaan, omdat de wedstrijd in Oldenzaal om 08:30 uur zou beginnen. Met veel meegereisde supporters was het de doel duidelijk, alleen de schaal telde! Na een gedoceerde start van de wedstrijd, waarin een kleine voorsprong werd genomen, ontbrande de wedstrijd in het 2e kwart. Opnieuw werd met goed voetbal de ene na de andere aanval opgezet en afgerond. De jongens bleven tot het eind signaal jagen op de bal, Quick had totaal geen kans en werd moedeloos, het resultaat een 2-14 overwinning!
KAMPIOEN VAN DE HOOFDKLASSE! Wederom ongeslagen kampioen, met slechts 2 gelijke spelen en voor de rest overwinningen. Met de meeste gescoorde goals (81) en minste tegendoelpunten (29), het beste team van deze competitie, de terechte KAMPIOEN! De jongens hebben zich met veel inzet en plezier sterk door ontwikkeld dit seizoen. Om ze verder te prikkelen en uit te dagen, zodat ze wederom stappen kunnen maken in hun voetbalontwikkeling, zullen ze komende jaargang de stap maken naar de JO11! Jongens SUCCES!
De wekelijkse resultaten van dit team kun je lezen op de facebookpagina van Achilles JO9-1

NLG WerkvermogenRiwal HengeloEgberink dakbedekkingenBDOPowerspexSigmaxTolettobunte kleur en interieurArt2CoolLegtenberg ElektrotechniekEetcafe De Blauwe EngelVincent zonweringMK Technology GroupPreviderGI Business promotorsBloom PersoneelsdienstenOZF | AchmeaVan Loon beletteringVisionflexHypotheekcompany HengeloNetwerk NederlandBCT Architecten, ingenieurs en adviseursValadisHuiskes Kokkeler AutoleaseEurosport BorneKey West Bedding BVBuro Fons NijlandLoohuis HeftruckserviceCanisaKlein Poelhuis InstallatietechniekKnoef, specialist voor bouw en industriePopScoolSickman personenvervoerFysio Centrum KammingaDroste BouwgroepVST verspaningAannemersbedrijf Steggink BVDr. Weigert