• Achilles’12 kent stroeve seizoenstart en verliest ook in Apeldoorn

    Achilles’12 heeft ook de tweede uitwedstrijd van dit seizoen niet weten te winnen. In Apeldoorn ging het tegen de verhoudingen in met 4-2 onderuit bij WSV.
    Zondagmiddag rond de klok van twaalven draaide de bus de parkeerplaats af op sportpark ’t Wilbert voor de rit naar Apeldoorn. De lijn van de laatste drie edities in Apeldoorn, telkens een overwinning, zou graag worden doorgetrokken dit seizoen. WSV kende een redelijke start door knap met 1-3 te winnen bij Barbaros. Vervolgens werd er met 0-1 van Suryoyo verloren en ging de derde wedstrijd niet door in verband met het honderdjarig bestaan van de club uit Apeldoorn.
    Om 14.00 uur blies de scheidsrechter voor het eerst op zijn fluit en was Achilles’12 vanaf meet af aan de bovenliggende partij. Het overwicht resulteerde al vroeg in een doelpunt nadat na een goede aanval de bal belandde voor de voeten van Jasper Scholten. Scholten, vorig jaar topscorer in de 2e klasse J, schoot beheerst raak vanaf de rand van de zestien en mocht zo zijn eerste goal in Achilles’12 shirt noteren. Binnen de minuut na de 0-1 kreeg Achilles’12 de kans om de score te verdubbelen. Na de aftrap werd er dusdanig lang getreuzeld door een verdediger van WSV dat hij het leer tegen Wilens aanschoot waardoor Huiskes vrij baan had richting de doelman. Zijn inzet werd echter gepareerd door de voeten van de doelman. Achilles’12 bleef voetballend de baas, won zo goed als elke tweede bal, waardoor WSV niet onder de druk vandaan kwam. De ploeg van ’t Wilbert kreeg een handvol kansen om binnen twintig minuten het duel al in het slot te gooien maar verzuimde dit. WSV gokte op de snelheid voorop en werd eenmalig gevaarlijk in het eerste deel van de wedstrijd. Jesper werd er door de rappe spits van WSV uitgelopen, die vanaf de achterlijn de bal terugtrok op een meegelopen speler die helaas voor hem en WSV het leer mistte. Achilles’12 controleerde en ging op zoek naar de, op dat moment dik verdiende 0-2. Na iets meer dan een half uur trad de eeuwenoude voetbalwet ‘ Als jezelf niet scoort, doet de tegenstander het wel’ op. Mert Baglar onderschepte in eerste instantie een aanval van WSV, denderde met de bal over de linkerflank naar voren maar zag zijn steekpass op zijn maatje Hamdaoui ook onderschept worden. Op dat moment staat er een achttal spelers van Achilles’12 voor de bal en komt WSV er snel uit. Na een simpele één twee komt Ife Oduguwa alleen voor Warner en maakt hij geen fout. Achilles’12 recht de rug en komt binnen enkele minuten weer op voorsprong. Een goede voorzet van Huiskes belandt bij Scholten die zijn kopbal gered ziet worden door de doelman, maar de terugkerende bal is voor Wilens een prooi. Achilles’12 heeft het heft weer in handen en krijgt mogelijkheden om de score uit te breiden. Ondanks dat de ploeg van de Visscher dit nalaat lijken beide ploegen met 1-2 te gaan rusten. Echter is het WSV dat vlak voor rust nog een keer toeslaat door middel van een zeer makkelijk gegeven penalty die koelbloedig benut wordt.
    Zonder wissels gaat Achilles’12 op jacht naar de tweede overwinning van dit seizoen. Ondanks dat WSV de wind en de zon vol tegen heeft, neemt de thuisploeg het heft langzaamaan in handen. WSV is feller en scherper uit de kleedkamer gekomen, creëert wat mogelijkheden en ziet een goal afgekeurd worden door buitenspel. Doelman Warner haalt de bal uit het net, neemt de toegekende vrije trap snel die belandt bij Peters. Peters wordt onmiddellijk op de huid gezeten door één of twee WSV’ers die, met een overtreding of niet, Brandt van de bal krijgen en zo een overtalsituatie weten te creëren. Deze overtalsituatie wordt goed uitgespeeld waardoor de middenvelder van WSV oog in oog met Warner geen fout maakt en zijn ploeg voor het eerst deze middag op een voorsprong schiet. Na iets meer dan een uur ontstaat er een klein opstootje na een overtreding van Martijn Schrik op de linksbuiten WSV, welke beoordeeld wordt met een rode kaart door de scheidsrechter. Achilles’12 moet dus met een man minder een achterstand zien goed te maken. Ondanks dat de ploeg een man minder heeft kan het voetballend nog steeds onder de zogenaamde druk van de tegenstander uitspelen maar weet het geen echte kansen te krijgen. Achilles’12 voert een drietal wissels toe en brengt Heidemann, Keizers en Grondman voor Hamdaoui, Peters en Assink. Achilles’12 gaat alles of niets spelen, geeft ruimte achterin weg waardoor WSV enkele kansen krijgt om de wedstrijd in het slot te gooien. Aangezien WSV dit nalaat houdt Achilles’12 nog hoop op minimaal een puntje en krijgt het nog een halve kans als Scholten de zestien van de tegenstander induikt. Zijn aanname belandt op een arm van een verdediger, wat voor de matig fluitende scheidsrechter niet voldoende is voor een penalty. In de tegenstoot vlak voor tijd gooit WSV de wedstrijd in het slot en maakt het de 4-2. Het was een wedstrijd met twee gezichten. In hele grote delen van de eerste helft een erg goed Achilles’12 wat zichzelf weer niet wist te belonen. In de tweede helft een matig Achilles’12, wat niet meer aan voetballen toekomt en ook de vele duels verliest. Conclusie na 4 wedstrijden is dat de ploeg van ’t Wilbert op een schamele 3 punten staat. De rug moet gerecht worden na deze nederlaag want aankomende zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander op sportpark ’t Wilbert om 14.00: GVV Eilermark. Tot dan.