• Achilles’12 pakt punt in doelpuntrijke derby(3-3).

    Afgelopen zondag stond de eerste derby van het seizoen op het programma. Achilles’12 ging op bezoek bij stadgenoot Sc Barbaros, waarbij er na 95 minuten een 3-3 eindstand op het scorebord stond.

    Op een regenachtige zondag betrad de uitploeg mooi op tijd het complex van de gastheren, pal naast het FBK stadion. Achilles’12 moest het deze middag stellen zonder Robert Wilens, die kampte met een lichte blessure waarbij Mart Heidemann vandaag vanaf het begin mocht starten in de punt van de aanval. Net zoals het seizoen voor het coronavirus het leven overnam, kwam Achilles’12 binnen de minuut op achterstand. Centrale verdediger Raanhuis leverde de bal in bij een aanvaller van SC Barbaros, die zijn poging van afstand gepareerd zag worden door doelman Raanhuis. De rebound belandde echter voor de voeten van de ervaren spits Avsar, voor wie het een koud kunstje was om zijn ploeg meteen op een 1-0 voorsprong te zetten. Achilles’12 was hierna nog niet bij de les en moest nog geen 7 minuten later de tweede tegengoal incasseren. Een ingooi aan de rechterkant, nota bene voor Achilles’12, was het startschot voor de volgende aanval. Een verloren duel aan de rechterkant zorgde ervoor dat Avsar werd gelanceerd aan de linkerkant waarna hij met een individuele actie zichzelf vrijspeelde. De aanvoerder van Barbaros behield het overzicht en trok de bal terug naar de vrijstaande goed spelende rechtsbuiten van de thuisploeg die vervolgens met links doelman Raanhuis kansloos liet. Hierna nam Achilles’12 langzaamaan het heft in handen, had het veel meer de bal maar wist het, buiten een handvol corners niet heel veel te creëren. Wel had Raanhuis de 2-1 op zijn hoofd na een corner van Harberink, maar de verdediger kopte over het doel. Na dit moment ontstond er wat consternatie, nadat een verdediger van Barbaros geblesseerd naar de grond ging en aanvoerder te Marvelde snel de toegekende vrije trap nam. De doelman van de thuisploeg lette niet op en zag tot zijn opluchting de bal tergend langzaam tegen de paal aan rollen. Achilles’12 raakte hierna nogmaals de paal nadat Stoelinga vrij voor de keeper werd gezet door Assink, maar zijn inzet mistte ook helaas de nodige precisie. De thuisploeg werd binnen het half uur nog een keer gevaarlijk uit een counter en wist ook deze mogelijkheid te verzilveren. Een goede actie aan de rechterkant werd vervolgd met een harde lage voorzet waarna de instormende middenvelder met een tip-in de 3-0 op het scorebord zette. De in het wit gestoken uitploeg gooide hierna de schroom van zich af wat resulteerde in twee snelle goals. Nick Harberink profiteerde van het mistasten door de doelman van Barbaros waarna de nummer 8 van Achilles’12 de bal in het lege doel kon lopen. Luttele minuten later lanceerde Raanhuis linksbuiten Hamdaoui die met een harde lage voorzet Keizers een niet te missen kans bood, die ook niet faalde en Achilles’12 zo helemaal terug in de wedstrijd schoot.

    In de rust wisselde trainer van Oenen eenmalig en haalde hij Assink er vanaf om wat te proberen. Zijn vervanger was Weierink, die terugkeerde van een blessure. Achilles’12 bleef de bovenliggende partij maar moest waken voor de counter en de snelle behendige aanvallers en middenvelders van de thuisploeg. Uit één van die counters kreeg Barbaros een vrije trap op een gevaarlijke plek, welke rakelings langs de bovenhoek werd getrapt. Het spelbeeld speelde zich veelal af op de helft van de thuisploeg, waarbij Heidemann een grote kans kreeg op de gelijkmaker. Een voorzet van de rechterkant werd door de vrijstaande spits niet helemaal goed onder controle gebracht waardoor hij uit balans raakte tijdens het afwerken. Nick Harberink en Mike Huiskes verlieten hierna met een blessure het veld en werden vervangen door Martijn Schrik en Max, afkomstig uit de 0-23 selectie van Achilles’12. De wedstrijd leek in een 3-2 nederlaag te eindigen, totdat Achilles’12 enkele minuten voor tijd nog een vrije trap kreeg aan de rechterkant van het veld. Het verkeerd positie kiezen van de doelman zorgde ervoor dat Stoelinga van afstand de keeper in de korte hoek kon passeren en Achilles’12 hierna nog enkele minuten had voor een remontada. Echter ging het na deze gelijkmaker nog bijna mis, wanneer oud- Achilles’12 speler Karadavut aan de linkerkant van het veld wordt vrijgespeeld. De behendige linksbuiten met een goede rechter bedacht zich geen seconde en plaatste de bal richting de verre bovenhoek, waarbij doelman Raanhuis vrij gedecideerd het leer naast keek. In de absolute slotfase ontsnapte Hamdaoui nog aan enkele tegenstanders om vervolgens van een meter of 20 af te werken. De bal werd onderweg nog getoucheerd door een verdediger terwijl de doelman al naar de hoek ging, maar helaas voor de ploeg va ’t Wilbert wist de keeper met zijn benen nog redding te brengen. Vlak na dit moment blies de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit deze middag en eindigde deze derby in een spectaculaire 3-3. Een wedstrijd met twee verschillende gezichten, waarbij Achilles’12 in het eerste deel in het mes liep van Barbaros en gauw tegen een onoverbrugbare achterstand aankeek. Aan de andere kant toonde de ploeg veerkracht en wist het nog 3 doelpunten te maken en sportpark Veldwijk te verlaten met één punt.

    Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, dan komt het Vogido van trainer Marcel Degenaar op sportpark ’t Wilbert.