• Achilles´12 pakt verdienstelijk punt in ijskoud Kampen (0-0).

    Achilles´12 heeft afgelopen zaterdag in de laatste competitiewedstrijd tegen KHC een verdienstelijk punt weten te behalen. Op een ijskoud sportpark in Kampen legden beide ploegen een matige pot voetbal op de mat en had Achilles´12 gezien de kansen misschien nog wel het meeste recht op de overwinning. Door dit gelijke spel gaat de ploeg van trainer Wennink de winterstop in als nummer 9, de plek die aan het einde van dit seizoen handhaving betekent.

    Het was niet goed wat beide ploegen lieten zien afgelopen zaterdag. Achilles´12 trad aan in dezelfde elf als waarmee de week ervoor werd gewonnen van DOS Kampen. De tegenstander staat nog onder leiding van Kenan Durmusoglu, die volgend jaar met de scepter mag zwaaien op ´t Wilbert. Achilles´12 begon matig aan het duel en had wat moeite met de speelwijze van de gastheren. KHC kreeg vrij snel in de openingsfase een kans welke ook wel afgerond door één van de twee spitsen, echter ging deze goal niet door aangezien grensrechter Frank Wennink resoluut zijn vlag de lucht in stak. Even later opnieuw een mogelijkheid voor de thuisploeg nadat een harde kopbal van de centrale verdediger van KHC in de handen van doelman Raanhuis belandde. Na dit moment gebeurde er niet veel en werd het publiek niet warm gemaakt met goed voetbal of enerverende acties en was het wachten op het rustsignaal. Vlak voor rust werd Wind weggestoken door Harberink maar was de keeper van de gastheren eerder bij de bal. Echter vanwege het gladde kunstgras gleed de doelman met de bal in zijn handen over de zestienmeterlijn waarna de scheidsrechter niet anders kon dan Achilles´12 nog een vrije trap te geven. Jeroen Visscher nestelde zich achter de bal en zag zijn poging uiteenspatten op de binnenkant van de paal, waarna er niemand van uitploeg alert was voor de rebound.

    In de tweede helft, met aan de kant van Achilles´12 wat kleine tactische aanpassingen, ontstaat er een iets boeiende tweede helft. Met name de ploeg uit Hengelo krijgt wat vrije schietkansen, waarbij de doelman handelend moet optreden op een goede poging van afstand van Visscher. Na een klein uur ontstaat er wat tumult en krijgt de net ingevallen aanvaller van KHC een rode kaart voorgeschoteld vanwege een slaande beweging in het gezicht van Koen van Norel. Trainer Wennink moet hierna noodgedwongen Harberink naar de kant halen vanwege een blessure en komt Robert Wilens binnen de lijnen. Net na deze wissel ontdoet Kian Wind zich na een solo van drie tegenstanders, alleen weet de jonge buitenspeler oog in oog met de doelman het leer niet binnen te schuiven. Achilles´12 krijgt logischerwijs de bal van de thuisploeg, die gokt op de enorme snelheid van de enige aanvaller die zich nog op het veld bevindt. Twee keer lijkt deze aanvaller te ontsnappen aan de aandacht, maar goed ingrijpen van Raanhuis en te Marvelde doen erger voorkomen. Wilmink en Peters mogen het laatste deel nog volmaken ten faveure van Gigengack en Huiskes, om alsnog de drie punten mee te stelen naar Hengelo. Dit lijkt bijna te lukken, na wederom een goede actie van Wind wordt de bal hard teruggetrokken op Visscher die diagonaal hard uithaalt en Achilles´12 op voorsprong lijkt te schieten. Maar met een uiterste krachtinspanning van de doelman van KHC weet hij voor zijn ploeg erger doen voorkomen. Na ruim 90 minuten voetballen verlost de scheidsrechter het publiek uit zijn lijden en kunnen de warme kleedkamers en kantine opgezocht worden. Voorafgaande dit duel had er getekend kunnen worden voor een 0-0 eindstand bij het sterke KHC, maar gezien de mogelijkheden en het uitstekende keeperswerk had er wellicht wel een gestolen overwinning ingezeten.

    Al met al mag de ploeg van ´t Wilbert redelijk tevreden zijn over dit eerste deel in de eerste klasse. Het heeft laten zien in grote delen van de wedstrijden tegen bijna alle tegenstanders wel mee te kunnen. Alleen bij Quick en WHC liep het tegen grote nederlagen aan, maar dat zijn ook wel de topploegen in deze klasse. Voor nu is het aan de ploeg om zich goed voor te bereiden op een spannende tweede seizoenshelft waarbij er nog voldoende om te spelen is. Onderin zijn de marges klein, aangezien Heerenveen en Hulzense Boys de laatste weken punten hebben weten te behalen. Na de winterstop mag Achilles´12 zich meteen klaarmaken voor de verste uitwedstrijd van dit seizoen, als er op zaterdag 21 januari om 17.00 uur afgetrapt zal worden in Heerenveen.

    Namens de selectie en staf wensen we alle volgers van Achilles´12 fijne feestdagen en een goed uiteinde en hopen we jullie volgend jaar allemaal weer zien op ´t Wilbert.