• Achilles´12 promoveert naar 1e klasse door Union met 1-3 te verslaan!

  Zondag 19 juni 2022 is een historische dag geworden voor Achilles´12. De ploeg van ´t Wilbert speelde zijn laatste officiële wedstrijd als zondagclub en wist hierin te promoveren naar de 1e klasse. Onder toeziend oog van veel publiek, waarbij het grote deel uit Hengelo kwam, werd Union op het complex van Warsnveldse Boys met 1-3 verslagen. Was het spel goed? Nee niet echt. Was de overwinning terecht? Daar valt enigszins over te twisten ook omdat Union 3 keer het houtwerk wist te raken. Gaat het in een finale om mooi voetbal? Nee alleen het resultaat is heilig en daarin slaagde Achilles´12 glansrijk.

  Na een matige eerste helft waarbij de ploeg van Wennink moeite had met de formatie van Union, zochten beide teams met een 0-0 ruststand de thee op. Achilles´12 kon met deze ruststand wel leven omdat de ploeg uit Malden gevaarlijker was dan de Hengelose formatie. In de 2e helft sloeg mister nacompetitie Jorik Weierink twee keer toe, door eerst een fantastische voorzet van Schrik tegen de touwen te volleren. En even later kopte de middenvelder na een prima individuele actie en dito voorzet van Hamdaoui de bal tegen de touwen. Union kwam een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd, raakte vervolgens nog 2 keer de lat maar in de slotseconden van het duel counterde Achilles´12 zich naar de veilige haven. Een voorzet van Hamdaoui werd door een verdediger van Union achter zijn eigen doelman gewerkt waarna de scheidsrechter meteen affloot. De ontlading in het Achilles´12 kamp was immens, hier en daar werd er zelfs nog een traantje weggepinkt, maar de rest van de dag en avond bestond louter uit feestvierende en lachende mensen. Speciale dank gaat uit naar John Krabbenbos, voor het regelen van de bussen maar ook voor de festiviteiten na de tijd in de kantine. De terugweg was al één groot feest in de afgehuurde stadsbus en toen deze de parkeerplaats opdraaide van ´t Wilbert werd de selectie met fakkels en gejuich onthaald. Het zou nog lang, erg lang en voor sommigen zelfs te lang, erg onrustig worden in de kantine en in Bruins.

  Deze selectie in samenwerking met de staf heeft het maar mooi geflikt om na 2 corona jaren al het werk van de afgelopen jaren te bekronen met een promotie naar de 1e klasse. Jeffrey de Visscher, grondlegger van dit succes heeft hier ook zeker een steentje aan bijgedragen in de afgelopen jaren toen Achilles´12 met sprankelend en aanvallend voetbal tegenstander dol speelden. Maar ook grote dank gaat uit naar het publiek, wat keer op keer de moeite nam om de ploeg te ondersteunen op zowel ´t Wilbert als in uitwedstrijden. Het ging steeds meer leven binnen de club met als apotheose een rood/wit gekleurd sportpark in Warnsveld.

  Hoofdtrainer Omar Wennink werd in de winterstop, na het vertrek van Freek van Oenen, voor de leeuwen gegooid. De jonge en enigszins onervaren trainer op selectieniveau durfde de uitdaging aan, smeed een team en ging uit van de krachten van de ploeg. Er werd aanvallend gespeeld, er werden veel goals gemaakt en er werden veel overwinning behaald. Voor de trainer, die nog een jaar onder contract staat, is de winst in de nacompetitie de kers op de taart geweest.

  Assistent trainer Bas Wieffer, een tacticus. Altijd de rust zelve, ziet het spelletje als geen ander en weet dit in de rust zo over te brengen dat iedereen weet wat er gedaan moet worden. Samen met Wennink een gouden duo welke elkaar prima aanvoelt en aanvult waar nodig is.

  Henri Tijhuis, een echte Achilles-man voor wie de cirkel nu rond is. In zijn eerste jaar in de jaren 80 als leider gedegradeerd naar de 2e klasse en nu in zijn laatste seizoen als leider bij de selectie gepromoveerd naar de 1e klasse.

  Norbert Terhalle, tijdens de wedstrijd rustig wandelend over het sportpark met een rookpluim boven zijn hoofd. Observeren, rustig aanwezig en af en toe de jongens op scherp zetten met een ouderwets Twentse tongval. Stopt er ook mee na dit seizoen en ook voor hem had zijn carrière als leider bij Achilles´12 niet beter kunnen eindigen.

  Jan Willem Ritmeester, afgelopen jaren door weer en wind met de vlag in zijn hand langs de zijlijn. Heeft thuis tegen FC Suryoye zijn laatste wedstrijd gevlagd voor de hoofdmacht van de selectie, zijn vlag zal worden doorgegeven aan Frank Wennink.

  Kevin Houwen, fysio van beroep. Rustig aanwezig, veel kennis van zaken en beschikkend over een uitmuntende techniek. Zondag was ook zijn dag, met een grote glimlach op het gezicht en een desperadootje in de hand.

  Anton Pepers, een legende. Stopt er mee na 25 jaar fysio te zijn geweest bij Achilles´12. Vanwege nieuwe werkzaamheden is dit niet meer te combineren met het uitoefenen van het fysio zijn op zijn sportpark ´t Wilbert. Nam op indrukwekkende wijze afscheid in de groepsapp. Kon er niet bij zijn afgelopen zondag in verband met vakantie, maar was op zijn vakantieadres alleen maar bezig met 1 ding. Het binnenhalen van die plek in de 1e klasse. Zijn bevlogenheid en enorme hoeveelheid kennis van zaken zal gemist worden.

  Thomas Harms. Wat kan er nog over deze man geschreven worden? De selectie was tot en met juni in afwachting op de equipmentmanager volgend jaar betrokken zou blijven. Totdat het hoge woord eruit kwam, een bericht de wereld in werd geholpen via social media en alle kanalen ontploften. Thomas Harms verlengd bij Achilles´12. Een Achilles´12 zonder Harms, is als een Amsterdam zonder de Wallen. Het kan gewoonweg niet en gelukkig gebeurd dit ook niet. Als er één iemand binnen deze club een promotie verdiend is hij het wel. Week in week uit hangen alle shirtjes netjes in de kleedkamer, werd het team tot op het bot gemotiveerd dankzij zijn speeches.

  Joris Raanhuis, zijn eerste seizoen als eerste doelman in de senioren. Nog niet eens zo heel lang actief tussen de palen. Heeft laten zien een betrouwbare keeper te zijn die onder keeperstrainer Jody vd Berg alleen nog maar beter kan en gaat worden.

  Pim Krabbe, reservedoelman van 17 jaar. Stond er altijd en sloot aan wanneer het moest. Speelde dit seizoen geen minuten in Achilles´12 1 maar zal dit ongetwijfeld in de toekomst gaan doen.

  Rick Dekkers, een routinier op de flank. Staat altijd zijn mannetje, mouwen opgestroopt en zijn tegenstander kapot lopen. Viel zondag in en had een groot aandeel in de overwinning. Gaat gelukkig nog een jaartje door.

  Jesper te Marvelde, aanvoerder sinds jaar en dag van deze ploeg. Behoort tot de top 3 van beste centrale verdedigers in de 2e klasse. Beschikt over een fenomenale trap en raakt zelden tot nooit in paniek.

  Ruben Raanhuis, wat een ontwikkeling heeft deze robuuste centrale verdediger doorgemaakt. Kan ook uit de voeten als rechtsback en als spits, getuige zijn goal uit bij Wijhe. Verliest zelden tot nooit een kopduel en levert ook steeds meer ballen bij de juiste kleur in.

  Danny Assink, dit seizoen wat vaker op de bank dan hem lief is. Kon hier moeilijk mee omgaan, maar speelde uiteindelijk wel in de halve finale en finale. Wist zich nog geregeld op het scorebord te schieten.

  Martijn Schrik, revelatie van dit seizoen. Voerde het gehele seizoen zijn taak uit, legde de ene na de andere rechtsbuiten aan banden. Scoorde thuis tegen Barbaros de belangrijke 3-2 en legde zondag de bal panklaar op Weierink in de finale. Wat een seizoen heeft deze linksback doorgemaakt.

  Thijs van Gessel, gouden gozer met een wereld linkerbeen. Veel in de lappenmand gezeten dit seizoen, met onschuldige blessures die ook alleen hem maar zouden kunnen overkomen. Vertrekt na dit seizoen naar de zaterdagtak van stadgenoot ATC´65, maar we mogen nog 2 dagen van hem genieten in Düsseldorf.

  Nick Harberink. Ooit een doelpuntenmachine, nu spelend als controleur. Niet helemaal zijn positie en sinds de terugkeer van Weierink meer op 8 te vinden. Kon vanwege familieperikelen niet aanwezig zijn bij de finale, wat hem absoluut gegund was zo in de nadagen van zijn carrière.

  Jorik Weierink, mr. Nacompetitie. Sloot na enkele jaren in een vriendenteam aan het begin van dit seizoen weer aan. Box to box speler die altijd op de juiste plek staat. Scoorde de belangrijke openingstreffer in de halve finale en was de grote man in de finale.

  Luuc Stoelinga, kan fantastisch voetballen. Begon erg goed aan het seizoen, beschikt over een mooie techniek met fantastische trap. Kreeg een klein dipje, maar stond er maar mooi in de finale. Heeft nog een mooie toekomst voor de boeg.

  Max Rosink, eerste seizoen bij de selectie. Maakte regelmatig minuten, totdat hij behoorlijk geblesseerd raakte thuis tegen ATC´65. Altijd positief en kan ook gewoon goed voetballen. Kan samen met Stoelinga de toekomst op het middenveld worden van Achilles´12.

  Brandt Peters, volgend seizoen moet zijn seizoen worden. Na 2 corona jaren scheurde hij in augustus dit jaar op de training zijn kruisband. Heeft er alles aangedaan om topfit te worden en is nu ook fit verklaard door de fysio´s.

  Jeroen Visscher, genot om naar te kijken. Voor de winterstop nog wat kwakkelend, maar na de winterstop de man in vorm. Kan op zijn leeftijd nog zo gigantisch snel kappen en draaien en is ook niet vies geworden van wat verdedigende arbeid. De promotie is een kroon op zijn seizoen.

  Robert Wilens, de tovenaar van ´t Wilbert. Raakte geblesseerd tijdens een afwerkoefening en er is nog niet helemaal van hersteld. Doet er alles aan om volgend seizoen fit te zijn. Een fitte Wilens in vorm, daar komen de mensen voor naar het sportpark.

  Mike Huiskes, op jacht naar zijn 4e ster. Raakte al vroeg in het seizoen geblesseerd en is nog niet helemaal fit. Een klassieke rechtsbuiten met een goede voorzet, die volgend jaar nog 3 goals nodig heeft om 100 goals te hebben gemaakt in het amateurvoetbal.

  Jikke Damink, jong en grillig. Veel minuten gemaakt dit seizoen, enkele keren gescoord en een belangrijke assist afgeleverd op Kian Wind in de halve finale. Kan met zijn snelheid een attractie worden op de voetbalvelden.

  Rick Keizers, rooie raket op de flank. Scoorde in de (na)competitie meer als 10 keer. Met zijn werklust en drive geen pretje om tegen te spelen. Is buiten zijn robuuste bouw ook behoorlijk rap en hierdoor nauwelijks af te stoppen.

  Mart Heidemann, een echte Achilles´12 jongen. Wil altijd heel graag en soms te. Was de grote man in de derby thuis tegen BWO. Staat er altijd, was niet fit tegen Bon Boys en Union, maar met de nodige doorzettingsvermogen toch van waarde geweest in die wedstrijden.

  Kian Wind, der Bomber. 17 jaar maar een lichaam van een volwassen man. Heeft een beetje wat Suarez ook heeft, de bal vanuit de kluts altijd meekrijgen. Is ondanks zijn jonge leeftijd niet bang, scoorde een wereldgoal tegen BWO en maakte de belangrijke 0-2 tegen Bon Boys in de halve finale. Kan een hele grote worden.

  Badr Hamdaoui, vleugelflitser. Vertrekt na dit seizoen naar DETO. Een handenbindertje, veel backs uit de 2e klasse zondag zullen nog wel eens wakker schrikken. Scoorde 15 keer in de competitie en was belangrijk in de nacompetitie. Een gemis voor Achilles´12, maar zijn transfer heeft hij dik verdiend en zelf afgedwongen.

  Dit was het dan voor dit seizoen! Het is uiteindelijk een seizoen geworden voor in de geschiedenisboeken, waarbij Achilles´12 volgend jaar weer de hoogst spelende club in Hengelo is. Doordat er besloten is om over te stappen, zal de ploeg na de zomerstop actief zijn in de zaterdag 1e klasse. Het zal een pittig karwei gaan worden, maar met de juiste instelling en teamgeest is deze ploeg tot veel in staat.
  Aankomende weekend zal het seizoen worden afgesloten in Düsseldorf en op ´t Wilbert. Daarna gaat de focus op de vakantie en zal iedereen de batterij op gaan laden om eind juli/begin augustus weer fit op het veld te staan.

  Voor nu wens ik alle supporters en mensen die Achilles´12 een warm hart toedragen, een fijne vakantie toe! En hopelijk zijn jullie volgend seizoen in grote getalen weer aanwezig.