• Achilles '12 : Samen voor een fijne en veilige sportomgeving

  In de missie van Achilles ’12 stellen we vast dat we een vereniging willen zijn, waar op basis van het hanteren van normen en waarden voetballers zich sportief en persoonlijk kunnen ontwikkelen, waarbij plezier, sportief gedrag, respect voor de ander en ontwikkeling voorop staan. Een veilig en plezierig voetbalklimaat voor iedereen is een belangrijke voorwaarde voor Achilles’12.

  Vanuit onze visie beogen we niet alleen een sportieve ontwikkeling bij onze jeugdleden, maar zien we als vereniging dat we ook het maatschappelijk vormend belang dienen. We willen een vereniging zijn die fatsoen, sfeer, sportiviteit en betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan. Alle spelers, ouders, trainers en vrijwilligers dienen dit uit te dragen en uit te stralen en willen we dat iedereen mee mag doen en welkom is. We handelen ook vanuit dit principe. Diversiteit, waarbij iedereen met passie voor voetbal zichzelf mag zijn, maakt de voetbal mooi en K.S.V Achilles ’12 tot de vereniging die ze is. Ieder lid, binnen alle verschillende rollen, moet zich prettig (veilig) kunnen voelen binnen de vereniging. In lijn met ons streven naar een veilige sportomgeving hebben we bij Achilles'12 een preventiebeleid opgesteld. We geloven dat het ieders verantwoordelijkheid is om bij te dragen aan een omgeving waarin sporters, vrijwilligers en medewerkers zonder zorgen kunnen genieten van hun verenigingsleven.

  Verklaring Omtrent Gedrag (VOG): Waarom en Hoe?
  Een van de pijlers van ons preventiebeleid is het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van al onze vrijwilligers en medewerkers. De VOG is een officieel document dat wordt afgegeven door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het toont aan dat iemand geen strafbare feiten heeft gepleegd die relevant zijn voor zijn of haar functie binnen de sportvereniging. In de bijgaande infographic wordt er toegelicht hoe alle vrijwilligers een VOG kunnen aanvragen. Mochten er vragen zijn of heb je hulp nodig, dan mag je je richten tot onze beheerder/ vrijwilligerscoördinator: beheer@achilles12.nl

  Dank alvast voor jullie begrip en medewerking.

  Namens het bestuur van Achilles ’12

 • Klik op de afbeelding hieronder