• Achilles'12 speelt gelijk na coronastop (1-1).

  Nadat de competitie 2.5 maand heeft stilgelegen vanwege de situatie omtrent het coronavirus, is er weer om de knikkers gevoetbald in de 2e klasse J. Achilles'12 moest op bezoek bij Eilermark om het inhaalduel van eind november in te halen en bleef steken op een gelijkspel. Badr Hamdaoui nam voor rust de enige treffer van Achilles'12 voor zijn rekening.

  De voorbereiding op de herstart van de competitie was verre van ideaal. Zo nam trainer Omar Wennink de honneurs waar na het vertrek van Freek van Oenen in de winterstop. Met twee dikke nederlagen op zak in oefenwedstrijden tegen Voorwaarts Twello en Sparta Enschede reisde de ploeg vanaf 't Wilbert naar Glanerbrug.
  Eilermark had een sterke serie neergezet tijdens de eerste helft van deze competitie en vond zichzelf knap terug op de 3e plek achter koploper NEO en Bon Boys. Wel had de ploeg van trainer Sanders te maken met vele personele problemen en waren er zelfs wat jongens gestopt in de zoveelste coronastop.

  Rond de klok van 14.00 uur blies de jonge scheidsrechter vandaag voor het eerst op zijn fluit. De intenties van Eilermark waren snel duidelijk, Achilles'12 mocht het spel maken en de thuisploeg loerde op de kwaliteiten van de snelle behendige aanvallers. De ploeg van trainer Wennink hanteerde echter een te laag baltempo waardoor het voor de thuisploeg vrij eenvoudig was om de rijen achterin gesloten te houden. Toch krijgt Achilles'12 de eerste grote kans van de wedstrijd als de centrale verdediger de bal te kort terugspeelt op zijn doelman en Hamdaoui hierdoor een vrije doortocht krijgt. De rappe aanvaller twijfelde te lang waarna hij zijn meerdere in de keeper moest erkennen. In de tegenstoot kwam Eilermark bijna op voorsprong uit één van hun spaarzame aanvallen maar een prima redding van doelman Raanhuis deed erger doen voorkomen. Na een klein half uurtje wordt Rick Keizers licht aangetikt binnen de befaamde lijnen en gaat de spits gewillig naar de grond, voldoende voor de scheidsrechter om hier een penalty voor te geven. Badr Hamdaoui ontfermt zich over dit buitenkansje en schiet de bal onberispelijk binnen in het zijnet. Vanaf dit moment gooit Eilermark het over een andere boeg en worden de fysieke duels niet vermeden waarbij het spel vaker stilligt dan dat er wordt gevoetbald. De jonge scheidsrechter heeft het niet helemaal meer onder controle en maakt de ene na de andere warrige beslissing waar ook de tegengoal enkele minuten voor rust uit voorkomt. Aanvoerder te Marvelde wordt door de linksback van Eilermark van de sokken gelopen maar de dienstdoende arbiter ziet hier geen overtreding in, waarna het voor de aanvoerder van de thuisploeg een koud kunstje is om de gelijkmaker op het bord te zetten. Met een 1-1 ruststand zoeken beide teams de thee op en is het spel van beide ploegen nog niet om over naar huis te schrijven.

  In de tweede helft eenzelfde soort spelbeeld met niet veel noemenswaardige gebeurtenissen tot het moment dat een verdediger van Eilermark te laat is en met een tackle Martijn Schrik ondersteboven kegelt. De scheidsrechter twijfelt niet en haalt een rode kaart tevoorschijn en stuurt de verdediger van het veld. Trainer Wennink past na dit moment een trio aan wissels toe en brengt Assink, Damink en K. van Norel voor Visscher, Huiskes en Keizers. Achilles'12 is wel bovenliggend maar onzorgvuldig in de passing waardoor meerdere mogelijkheden tot grote kansen om zeep worden geholpen. In de tegenstoot moet er opgepast worden voor de snelle counter van de gastheren die één hele grote kans krijgen. Een teruggetrokken bal van de achterlijn lijkt te worden binnengeschoten door spits Strijker, maar met een fantastische redding weet Raanhuis zijn team voor een achterstand te behoeden. Ook Achilles'12 krijgt vervolgens nog een paar kansen om op voorsprong te komen. Badr Hamdaoui ziet zijn poging vanaf een meter of 11 gesmoord worden op een been van de tegenstander, Schrik is te gehaast in zijn afwerking en schiet ruim naast waarna de grootste kans op naam komt van verdediger Ruben Raanhuis. Na een lange aanval belandt de bal bij rechtsback Dekkers die met een afgemeten voorzet Raanhuis bereikt, waarbij de normaal zo kopsterke verdediger deze levensgrote kans om zeep helpt door de bal naast te koppen. Vlak na dit moment ontstaat er nog een hachelijk moment voor het doel van Achilles'12 als de rechtsbuiten wordt weggestoken door de spits. Een scherp vlagsignaal van grensrechter Wennink zorgt voor een fluitsignaal van de scheidsrechter terwijl de rechtsbuiten oog in oog met Raanhuis geen fout maakte. In de absolute slotfase wordt Achilles'12 nog één keer gevaarlijk als Damink wordt gelanceerd. In een één tegen één duel met de verdediger van Eilermark wordt de jongen buitenspeler naar de grond gewerkt en kan de scheidsrechter niet veel anders dan de bal op de stip leggen. Tot ieders verbazing aan Achilles'12 zijde kiest de scheidsrechter ervoor om door te laten voetballen. De reactie van de revaliderende Peters, toeschouwer en altijd meelevend, sprak boekdelen. De normaal rustige middenvelder klom half over de boarding om zijn ongenoegen te uiten over deze keuze van de scheidsrechter. Na 91 minuten vond de man in het zwart het welletjes en blies hij voor het laatst op zijn fluit.

  Een 1-1 gelijkspel bij de nummer 3 na een wat mindere voorbereiding kan gezien worden als een positief resultaat. Maar toch zal de teleurstelling na afloop groter zijn omdat er bijna een half uur tegen 10 man is gespeeld en Achilles'12 de wedstrijd niet naar zich toe heeft weten te trekken.
  Volgende week zondag staat er een stadsderby op het programma, dan komt ATC'65 op bezoek op sportpark 't Wilbert.