• Achilles’12 verliest ook de derde uitwedstrijd (3-0)

    Achilles’12 heeft ook de derde uitwedstrijd van het seizoen 2019/20 niet in winst weten om te zetten. In Denekamp won ‘angstgegner’ SDC met 3-0. Door de huidige resultaten is Achilles’12 terug te vinden op een teleurstellende 11e plek.
    Op een zonovergoten sportpark Molendijk trad Achilles’12 aan met keeperstrainer Jody van den Berg tussen te palen vanwege fysieke ongemakken bij doelman Warner. Voor de rest dezelfde elf namen als de weken ervoor. Achilles’12 speelde anders als normaal, met minder ruimte in de rug, om de snelheid van de tegenstander onschadelijk te maken. In het eerste deel van de eerste helft gebeurde er, buiten een kleine kans voor SDC, niets noemenswaardig. Achilles’12 deed veel te weinig met de ruimte die het bij vlagen had om te voetballen en SDC was niet bij machte om de hechte defensie van Achilles’12 kapot te spelen.
    De verslaggever van SDC beschrijft in zijn verslag het volgende: ‘ na een half uur zorgt de rechtsback van de gasten voor enige opwinding.’ Die opwinding ontstaat echter nadat de aanvaller van SDC iets totaal ongepasts riep naar ‘ de rechtsback van de gasten’ waar terecht op gereageerd werd. Verder gebeurde er niet zo heel veel in de eerste helft. Wel werd Wilens eenmaal gelanceerd door Hamdaoui waarbij Wilens vrije doortocht had richting de doelman. De grensrechter besloot hier maar niet voor te vlaggen maar tot verbazing van een ieder op het sportpark floot de scheidsrechter af voor buitenspel. In de slotseconden van de eerste helft nog een moment van opwinding waarbij SDC spits van der Velden zijn kopbal over het doel van Achilles’12 ziet vliegen.
    De tweede helft begon zonder wissels, waarbij Achilles’12 het nadeel had van een laagstaande zon. Ondanks dat lukte het de gasten nog wel aardig om aan het voetballen toe te komen maar werd er te vaak en te snel voor een moeilijke oplossing gekozen. De eerste echte grote kans deze middag komt op naam voor een speler van SDC nadat Grondman een voorzet niet goed weet weg te werken. Een aanvaller van SDC bedacht niet geen seconde en haalde vol uit de draai uit, maar zag hoe van den Berg met een fantastische redding de 1-0 voorkwam. Na een klein uur weet SDC toch op voorsprong te komen. Een indraaiende vrij trap wordt licht getoucheerd door het scheenbeen van Assink waardoor van den Berg, gehinderd door de zon de bal veel te laat ziet en hier niet meer op kan reageren. Achilles’12 probeerde de rug te rechten, ging op zoek naar een gelijkmaker maar had zoals wel vaker dit seizoen het geluk niet aan zijn zijde. Brandt Peters stak met een boogbal zijn maatje Scholten weg, die ontsnapte was aan de aandacht van zijn tegenstander. Met een redelijk vrije doortocht naar de goal stuiterde het leer in de loop tegen een hand van Scholten waarvoor de scheidsrechter floot. Trainer de Visscher wisselde hierna en haalde Huiskes en Peters naar de kant voor Heidemann en van Gessel. Laatstgenoemde had bij zowat zijn eerste balcontact de 1-1 op de schoen, maar zag oog in oog met doelman Bonnes de keeper als sterkste uit de strijd komen. Na ongeveer 70 minuten krijgt SDC een vrije trap op een meter of 25, met Mensink achter de bal. Hij stuurt de bal met de nodige precisie richting de bovenhoek, maar moet in deze situatie van den Berg als meerdere erkennen die met een stijlvolle redding de bal uit de bovenhoek haalt. De rebound wordt echter binnengetikt door van der Velden, die dit deed vanuit buitenspelpositie en hierdoor zijn goal afgekeurd zag worden. In de 75ste minuut weet Mensink te ontsnappen aan de aandacht en schiet hij vanuit een moeilijke hoek de 2-0 binnen. Luttele minuten later snoept diezelfde Mensink het leer van de voeten van Jody af wordt het 3-0.
    Na 6 wedstrijden staat Achilles’12 met 6 punten op een 11e plaats. Een plek waar Achilles’12, met dit team met deze kwaliteiten, zeker niet thuishoort. Maar het is nu even de harde realiteit. Volgende week heeft de ploeg van ’t Wilbert de eerste kans om de weg omhoog in te zetten. Dan staat de eerste derby van het seizoen op het programma als ATC’65 op bezoek komt. De wedstrijd wordt gewoon op zondag gespeeld en zal om 14.00 uur aanvangen! Tot dan.