• Achilles´12 verliest thuis terecht van SVZW (0-2).

    Achilles´12 heeft afgelopen zaterdag op het eigen sportpark een terechte nederlaag geleden. SVZW uit Wierden was met 0-2 te sterk op ´t Wilbert. In de openingsfase wisten de gasten al vrij vroeg te scoren, waarna ze na een uurtje de wedstrijd in het slot gooiden.

    In de openingsfase had de thuisploeg wat teveel ontzag voor de gasten uit Wierden wat resulteerde in het feit dat de thuisploeg bijna niet van eigen helft af kwam. Binnen vijf minuten kreeg een aanvaller van SVZW een grote kans, maar Joris Raanhuis trad handelend op in deze situatie. Binnen tien minuten kwam diezelfde Smit gevaarlijk in de zestien en wist hij nu wel hard af te ronden. Hierna gooide Achilles´12 de schroom van zich af en kreeg het twee grote kansen op de gelijkmaker. In beide gevallen belandde een afgemeten voorzet op het hoofd van Rick Keizers, maar in beide gevallen kopte de spits net over het doel van SVZW. Voor rust gebeurde er, buiten wat hardere overtredingen niet zo heel veel meer en zochten beide teams met een 0-1 ruststand de thee op.

    SVZW kreeg na rust twee mogelijkheden om de score uit te breiden, maar beide aanvallers faalden in deze opdracht. Kort na dit moment ontsnapte Achilles´12 aanvoerder te Marvelde wellicht aan een rode kaart, na het neerleggen van een doorgebroken speler. De scheidsrechter van deze middag oordeelde echter anders en gaf te Marvelde geel, waarbij de toegekende vrije trap een makkelijke prooi werd voor doelman Raanhuis. Wilmink en Wilens kwamen vlak na dit moment in de ploeg voor Harberink en Huiskes en was het de uitploeg die bijna meteen na deze wissels de 0-2 maakten. De rappe aanvaller Maskoul kwam oog in oog te staan met doelman Raanhuis, die maar weer eens als winnaar uit de strijd kwam. Toch moest de doelman even later capituleren op een inzet van dichtbij van Groothuis, die daarmee wel het duel in het slot gooide.

    Robert Wilens mistte een kwartier voor tijd nog een kans op de aansluitingstreffer, maar moest toezien hoe doelman Bakker de inzet onschadelijk maakte en een corner weggaf. Na iets meer dan 90 min raakte Martijn Schrik ogenschijnlijk zwaar geblesseerd waardoor de scheidsrechter ervoor koos om meteen een einde te maken aan het duel.

    Volgende week zaterdag speelt Achilles´12 het uit duel bij DZOH in Emmen, aanvang 14.30 uur.