• Achilles’12 verlost van openingswedstrijd vloek

    Achilles’12 is er eindelijk in geslaagd om de eerste wedstrijd van een nieuw seizoen in een winstpartij om te zetten. Op het eigen sportpark ’t Wilbert was de ploeg van trainer Freek van Oenen met 2-0 te sterk voor SDC’12.

    Bijna een jaar nadat SV Grol met 3-0 werd verslagen in de derde speelronde van het seizoen 2020/21 werd er eindelijk weer om de knikkers gespeeld. Achilles’12 mocht gelijk aan de bak, want angstgegner SDC’12 kwam op bezoek. Het was warm deze zondagmiddag en dat was misschien wel één van de redenen dat het niveau van het spel niet erg hoog lag. Na een minuut stilte na het overlijden van erelid Gerard van Marle begon om 14.01 uur dan het nieuwe voetbalseizoen. De roodhemden probeerden met combinatievoetbal tot kansen te komen, maar de gasten uit Denekamp wisten de rijen goed gesloten te houden. Toch wist de thuisploeg na iets meer dan 10 minuten uit het niets op voorsprong te komen. Een terugspeelbal van een verdediger van SDC’12 werd onderschept door Harberink die oog in oog met de doelman geen fout maakte en de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Hierna golfde het spel op en neer, werd er veel balverlies geleden en moesten beide ploegen met hun krachten smijten om weer aan de bal te komen. Na een onderschepping van Achilles’12 stelde Wilens linksbuiten Hamdaoui in staat om alleen op de doelman af te gaan. Echter was de aanname van de linksbuiten niet helemaal goed waardoor hij vanuit een moeilijke hoek de keeper als winnaar uit de strijd zag komen. Voor rust gebeurde er verder bijna niets noemenswaardig totdat doelman Raanhuis een lange bal losliet en goaltjesdief Mensink de kans gaf om de gelijkmaker aan te laten tekenen. Raanhuis wilde zijn fout herstellen en gaf Mensink de gelegenheid om over de uitgestoken armen van de doelman heen te duiken op zoek naar een penalty. Menig scheidsrechter had de bal hiervoor op de stip gelegd, maar scheidsrechter Ordelmans besloot, tot ontsteltenis van de ploeg uit Denekamp dat dit geen penalty was. Vlak na dit moment combineerden Harberink en Wilens er lustig op los in en rond de 16 van SDC’12 en kwam laatst genoemde vrij voor de keeper. Wilens schoot het leer echter in het zijnet, maar werd ook al afgevlagd door de grensrechter. Gezien de reactie van het Achilles’12 publiek welke achter de grensrechter stond was dit mogelijk niet helemaal het geval.

    In de tweede helft was SDC’12 de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden. Het lukte de thuisploeg niet om het befaamde positiespel op de mat te leggen waarbij er vervolgens veel te vaak en te snel de bal werd verloren. Trainer van Oenen probeerde hier verandering in te brengen door Keizers te vervangen voor Heidemann. SDC’12 krijgt na een dik uur spelen de mogelijkheid om de 1-1 aan te tekenen na een foutieve pass achterin. Gelukkig voor de thuisploeg weet Raanhuis met een katachtige redding de gelijkmaker te voorkomen. In de slotfase wordt Harberink bedankt voor bewezen diensten en mag Schrik het laatste deel volmaken. Diezelfde Schrik wordt vlak na zijn invalbeurt gelanceerd waarbij er een drie tegen twee situatie wordt gecreëerd welke niet goed werd uitgespeeld door de thuisploeg. Hierna wordt SDC’12 wordt nog één keer echt gevaarlijk als een bal van de zijkant over de verdediging valt, voor de voeten van Mensink, maar wederom komt Raanhuis als winnaar uit de bus en weet hij deze kans ook onschadelijk te maken. Vlak voor tijd wisselt trainer van Oenen nogmaals en komt van Gessel in het veld ten faveure van Assink. Dit blijkt achteraf de opmaat tot de beslissing in deze wedstrijd wanneer van Gessel een diepe bal beter inschat dan de doelman van SDC’12 en hierbij wordt neergelegd binnen de befaamde lijnen door diezelfde doelman. Van Gessel moet hierna met een schouderblessure van het veld af waarna aanvoerder te Marvelde zich over dit buitenkansje ontfermd. De aanvoerder maakt geen fout van elf meter en schiet zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong. Luttele minuten later is het gedaan en mag Achilles’12 de eerste drie punten van dit seizoen bijschrijven.
    Volgende week de eerste uitwedstrijd en tevens derby van dit seizoen. Dan gaat de ploeg van ’t Wilbert op bezoek bij SC Barbaros. Aanvang 14.00 uur, tot dan!