• Achilles’12 wederom onderuit in openingswedstrijd

    Het is en blijft een terugkerend fenomeen. Een nederlaag in de openingswedstrijd voor Achilles’12 in het nieuwe seizoen. Afgelopen zondag mocht de ploeg van de Visscher eindelijk weer opdraven in competitieverband na de coronapandemie. Ondanks een redelijke openingsfase werd de in het wit gestoken Achilles’12 brigade met een 5-3 teruggestuurd naar ’t Wilbert.
    Op het verschrikkelijke kunstgrasveld van Bon Boys begon Achilles’12 niet eens zo slecht aan de wedstrijd tegen het gerenoveerde Bon Boys. De tactiek van Bon Boys was niet des Bon Boys en al helemaal niet thuis op het eigen veld. De ploeg van trainer ter Avest koos voor een iets behoudende tactiek en liet de bal aan Achilles’12 die daar niet echt gebruik van maakte. Toch was de eerste kans voor de ploeg van ’t Wilbert als Brandt Peters met een afgemeten voorzet het hoofd van Nick Harberink vind, die zijn kopbal uitéén zag spatten op de deklat. Luttele minuten later moest diezelfde Harberink met een voetblessure van het veld en werd hij vervangen door good old Robert Wilens. De eerste actie van Wilens had meteen een assist kunnen en misschien wel moeten opleveren. Na een corner van de thuisploeg kwam Achilles’12 er razendsnel uit en bediende Wilens de op snelheid meegelopen Hamdaoui. Hamdaoui denderde richting de goal van Bon Boys, maar punterde de bal in het zijnet waarbij de volledig vrijstaande Visscher en Heidemann over het hoofd werden gezien. Mart Heidemann, die vandaag de rol van spits op zich nam, zag vlak na deze kans zijn volley rakelings langs de verkeerde kant van de paal scheren. Bon Boys kwam daarna iets beter in het spel wat gelijk resulteerde in een voorsprong. Een voorzet van de mee opgekomen rechtsback belandde bij de volledig vrijstaande buitenspeler Richters die met een moeilijke volley doelman Warner kansloos liet. Achilles’12 kon, moest en ging in de achtervolging waarbij Mike Huiskes vlak na de 1-0 alweer de gelijkmaker aantekende. Door middel van goed positiespel, met een hoofdrol voor de teruggekeerde Jeroen Visscher, werd Huiskes alleen voor de keeper gezet door Wilens. Oog in oog met doelman Busschers maakte Huiskes geen fout en bracht Achilles’12 naast Bon Boys. Toch ging Achilles’12 met een achterstand de rust in, toen Youri Gersmann de 2-1 maakte. Aan dit doelpunt zat een duidelijk luchtje van buitenspel, welke geconstateerd werd door grensrechter Ritmeester. Ware het niet dat scheidsrechter dhr. Van der Velden voor eigen rechten ging spelen en Ritmeester liet staan en Gersmann vrij spel gunde die hier dankbaar gebruik van maakte.
    Na rust eenzelfde spelbeeld waarbij Bon Boys de bal gunde aan Achilles’12 en zelf loerde op foutjes om deze af te straffen. Een goede tien minuten na rust maakte Achilles’12 een foutje en werd keihard afgestraft door de thuisploeg. Achilles’12 nam iets teveel risico in de opbouw waarbij Assink de bal onderschept zag worden door Richters, waarbij doelman Warner nog op een meter of 30/35 van de goal stond. Richters bedacht zich geen moment en schoot het leer vanaf grote afstand richting de lege goal, maar zag zijn poging op de lat belanden. Echter was Gersmann er als een duveltje uit een doosje bij om de rebound binnen te tikken en zo de marge op twee te brengen. Met nog twintig minuten op de klok bracht Mike Huiskes de spanning terug in de wedstrijd door een dubbele één twee van Visscher en Wilens af te ronden. De ingevallen Rick Keizers had vlak na de 3-2 de 3-3 op zijn hoofd na een afgemeten voorzet van Thijs van Gessel. Echter raakte de aanvaller de bal teveel op de zijkant van zijn hoofd en schoot het leer voor het doel langs. In de tegenstoot glipte Gersmann er weer langs en wordt hij in de ogen van de scheidsrechter ten val gebracht. Ontsteltenis op de gezichten bij Achilles’12, blijdschap bij Bon Boys die in de persoon van Milan Bultman het cadeautje ziet uitpakken. Rick Keizers brengt in de slotfase de spanning nog terug door een teruggetrokken bal van Heidemann tegen de touwen te schieten. In de absolute slotfase gooit Achilles’12 het open en gaat het op zoek naar de gelijkmaker. Achilles’12 mag nog een corner nemen maar ziet de bal weggewerkt worden waarbij Brandt Peters de volledig vrijstaande Gersmann over het hoofd ziet en hem de bal in de voeten speelt. Gersmann krijgt vrije doortocht om zijn derde van deze middag te maken en faalt hierin niet. Dat Bon Boys daarna nog enkele mogelijkheden krijgt om meer zout in de Achilles’12 wonden te strooien was enkel voor de statistieken.
    Na 95 minuten was het klaar en liep Achilles’12 tegen een 5-3 nederlaag aan. Niet het begin waar op gehoopt was maar de ploeg gaat zondag op zoek naar revanche om deze kater weg te spoelen. Dat kan op het eigen sportpark ’t Wilbert als Lemelerveld op bezoek komt. De wedstrijd begint om 14.00 uur, tot dan!