• Achilles´12 wint derde wedstrijd in acht dagen tijd (1-3).

    Achilles´12 heeft ook de derde wedstrijd in acht dagen tijd weten om te zetten in een overwinning. Op een snikheet kunstgrasveld in Denekamp was de ploeg van trainer Wennink met 1-3 te sterk. Nadat de ploeg uit Hengelo binnen 50 seconden op 1-0 achterstand kwam, maakte Hamdaoui er na 1.50 minuut alweer 1-1 van. Rick Keizers kopte na een uur een voorzet van diezelfde Hamdaoui tegen de touwen, waarna het slotakkoord voor de vleugelflitser zelf was.

    Onder tropische omstandigheden speelde Achilles´12 afgelopen zondag niet goed, maar was het wel voldoende om ook deze wedstrijd te winnen. Nadat Wijhe en Eilermark deze week al aan de zegekar werden gebonden, was het nu de beurt aan SDC´12. De normaal redelijk tot goed presterende Denekampers bungelen het hele jaar al in de onderste regionen van de 2e klasse en zijn met nog drie speelrondes te gaan nog niet veilig. Daarom was het voor de ploeg van trainer Agteres ook van belang om vandaag op het eigen sportpark de drie punten binnen te slepen tegen Achilles´12, wat nog steeds mee doet om de bovenste plekken. Het begin was voortvarend, nadat de uitploeg binnen een halve minuut al gevaarlijk werd en hierna een corner krijgt. De weggewerkte corner belandde voor de voeten van Visscher die teveel risico nam in zijn spel en hiermee een levensgevaarlijke counter inleidde voor de thuisploeg, die hier dankbaar gebruik van maakte. Routinier van der Velden was niet zelfzuchtig en bood een meegelopen middenvelder een niet te missen kans om SDC binnen de minuut op 1-0 te zetten. Nog geen minuut later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord na een goede snelle aanval van achteruit waarna Hamdaoui in balbezit kwam, zijn voorzet van richting veranderd zag worden die pardoes over de doelman binnen vloog. De ploeg uit Hengelo mocht veel de bal hebben en zette bij vlagen goed druk op de achterhoede van de gastheren. Uit één van deze momenten ontfutselde Keizers de bal van de voeten van oud- Achilles´12 speler Sijtsma die niets anders kon dan de rechtsbuiten naar de vlakte te werken. De scheidsrechter trok hiervoor een gele kaart waarna aanvoerder te Marvelde zijn kans schoon rook om deze vrije bal op goal te vuren. Met de nodige hulp van de keeper die het leer door zijn handen liet glippen belandde de bal op het dak van het doel. In het restant van de eerste helft wist Achilles´12 tot drie toe de opbouw van SDC´12 te onderscheppen maar werd er tot drie keer toe een verkeerde keuze gemaakt waardoor deze mogelijkheden/kansen op een goal verkeken waren. SDC´12 probeerde het wel, zag wat pogingen van ver af in de handen van doelman Raanhuis eindigen en kregen in de vorm van de nummer 20 wel een grote kans, die echter hoog over schoot. In het laatste deel van de eerste helft grossierden beide teams in balverlies waardoor het een omschakelspel werd zodat noemenswaardige kansen. Beide teams zochten dan ook met een 1-1 ruststand de thee op.

    In de rust blijft Mart Heidemann achter in de kleedkamer en komt Jikke Damink voor hem in de plaats. SDC´12 had aanvallend ook wat nieuwe impulsen gebracht en kwam iets beter uit de kleedkamer dan Achilles´12. Wat pogingen van afstand werden of geblokt, of vlogen over/naast of belanden in de handen van doelman Raanhuis. Toch is het de thuisploeg wat het dichtstbij de voorsprong komt, als een indraaiende corner van Wenneger op de paal belandt. Eigenlijk uit het niets komt Achilles´12 na een goed uur op een 1-2 voorsprong als Hamdaoui zijn tegenstander weer te snel af is en de bal op een presenteerblaadje legt voor Keizers die vanaf 5 meter eenvoudig kan binnenkoppen. Na deze 1-2 worden Harberink en Assink vervangen voor Stoelinga en Dekkers en brengt SDC´12 het sprintkanon Mensink binnen de lijnen. De thuisploeg gaat wat directer spelen, zoekt de lange spitsen in de hoop om op deze manier gevaar te stichten maar de organisatie van Achilles´12 staat vandaag als een huis. Doordat SDC op zoek gaat naar de 1-2 en dat aanvallend doet, ontstaat er voor Achilles´12 veel ruimte om te counteren en om gevaar te stichten. Een goede kopbal wordt door de keeper gepareerd waarna de rebound voor de voeten van Weierink belandt die zijn volley ook gesmoord ziet worden voor de doellijn. Kian Wind mag het laatste kwartier nog meedoen en vervangt de maker van de 1-2, Rick Keizers. Wind laat zich meteen gelden als hij met nog een kleine tien minuten op de klok Hamdaoui weet te bereiken voor wie het oog in oog met de doelman een koud kunstje is om de wedstrijd te beslissen. Meteen na deze 1-3 wordt de nummer 11 van Achilles´12 gewisseld ten faveure van Thijs van Gessel die nog een enorme kans krijgt op de 1-4. De linkspoot ziet zijn poging, na een goede actie van Visscher, helaas net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Na 94 minuten vond de goed fluitende scheidsrechter het voor vandaag welletjes en mag Achilles´12 weer drie punten bij schrijven.

    Door de overwinning van NEO op Bon Boys is Achilles´12 nu de nieuwe nummer 2 in deze 2e klasse J. Aankomende zondag staat er een topper op het programma op sportpark ´t Wilbert als NEO op bezoek komt. Aanvang 14.00 uur, tot dan!