• Achilles’12 wint laatste wedstrijd voor de winterstop (1-3).

  Achilles’12 heeft de laatste wedstrijd van het jaar 2019 weten om te zetten in een overwinning. Op een nat en winderig sportpark het Wooldrik wist de ploeg van trainer de Visscher, die zijn contract met een jaar verlengde, thuisploeg Vogido met 1-3 te verslaan. Door deze overwinning gaat Achilles’12 als nummer 6 de winterstop in.
  Zoals gezegd, de laatste wedstrijd van het jaar. Het jaar waarin de equipe van ’t Wilbert een teenlengte tekort kwam afgelopen seizoen in de strijd om de titel. De roodwitten mochten zich opmaken voor de nacompetitie, maar moesten helaas hun meerdere erkennen in de halve finale tegen de Zweef. Hoe anders was het na de zomerstop. Er kwam wat zand in de motor, ondanks het goede spel werden de kansen niet benut en kreeg de ploeg te makkelijk de goals tegen. Dit resulteerde in een hele magere klassering na de eerste periode. Gelukkig wist de ploeg van de Visscher in de 2e periode tot op heden de rug te rechten met 10 punten uit 4 wedstrijden.
  Drie van de tien punten werden afgelopen zondag behaald. De ambiance nodigde geen leuke pot voetbal uit, en dat kwam ook uit. Met name in de eerste helft zakte het spelbeeld naar een bedenkelijk niveau. Het verschrikkelijke kunstgrasveld was voor beide ploegen niet in het voordeel evenals de harde wind die dwars over het hoofdveld stond. De thuisploeg, die in de onderste regionen bivakkeert won vorige week van WSV en wilde graag deze lijn doorzetten. Vanaf de aftrap belandde de bal bij de centrale verdediger van de thuisploeg die met een crosspass gelijk zijn rechtsbuiten wegstuurde. Grondman wist met man en macht gevaar te voorkomen en gaf een corner weg die verder geen gevaar opleverde. Veel ging er mis deze middag in Enschede, vele passes kwamen niet aan en het tempo lag aan de lage kant. Ondanks het matige spel kreeg Achilles’12 vrij vlot een kans op de 0-1 . Mart Heidemann, wederom de spits deze middag, werd op zijn wenken bediend maar schoot het leer te gehaast in. Zijn poging belandde in de kruising, alleen helaas voor hem aan de verkeerde kant van het net. Luttele minuten later werd Huiskes, die speelde in plaats van de geblesseerde Harberink, gelanceerd maar zijn snoeiharde poging scheerde over de deklat. Het duurde ongeveer 35 minuten voordat het Achilles’12 publiek kon juichen. Een goede snelle aanval over de rechterkant van het veld zorgde voor vrijheid bij Huiskes, die met een harde lage voorzet Wilens trachtte te bereiken. Door een teen van een verdediger van Vogido veranderde het leer van richting en stuiterde het voor de voeten van de vrijstaande Heidemann. Heidemann volleerde de bal uit de stuit achter de verbouwereerde doelman waardoor Achilles’12 op 0-1 kwam. Nog geen vijf minuten later werd de voorsprong verdubbeld door Thijs van Gessel. De linksbuiten dreigde zich vast te lopen, maar wist de bal weer te veroveren. Vrij simpel omspeelde hij nog enkele tegenstanders waarna het leer voor zijn schietgrage linker lag en van Gessel vanaf randje zestien geen fout maakte. Achilles’12 vond het hierna welletjes en speelde tot aan de rust de bal rond.
  Na de thee een ander Vogido. De ploeg van trainer Marcel Degenaar perste er een offensief uit in de jacht op een aansluitingstreffer. Achilles’12 liet teveel toe, liep wat verder achteruit en riep de problemen over zichzelf af. Na ongeveer 50 minuten wordt een duel tussen Assink en de spits van Vogido betiteld als een overtreding van de eerstgenoemde, waardoor de thuisploeg een penalty krijgt. Aanvoerder Berkel van Vogido maakte geen fout en stuurde doelman Warner de verkeerde kant op, 1-2. Vogido rook bloed en ging op jacht naar een 2-2, maar werd verder niet gevaarlijk. Achilles’12 daarentegen kreeg enkele mogelijkheden om het duel op slot te gooien. Allereerst zag Huiskes zijn kopbal op de deklat belanden en enkele minuten later kopte Baglar een voorzet van Hamdaoui op de bovenkant van de lat. Hier tussendoor werd Huiskes nog in de ippon gelegd in de zestien, maar de arbiter van deze middag zag hier niks in. Na een korte corner belandde bal bij Peters, die gemakkelijk zijn directe tegenstander om speelde en binnen de befaamde lijnen ten val werd gebracht. Tot ieders verbazing legde de scheidsrechter het leer buiten de zestien neer. De toegekende vrije trap werd door Assink op de vuisten van de doelman getrapt. In het laatste deel van de wedstrijd zocht Vogido meer en meer de aanval en kreeg Achilles’12 zeeën van ruimte om het duel te beslissen. Een kleine 10 minuten voor tijd gebeurde dit ook. Na een aanval over de rechterkant kwam Jasper Scholten in balbezit. Met een versnelling liet hij de verdediger zijn hielen zien om vervolgens vanuit een lastige hoek de 1-3 binnen te schieten. Kort na dit doelpunt mogen Heidemann en Scholten het veld verlaten en komen Terink en Boersma het veld in. Voor Mart Boersma betekent dit zijn eerste minuten van het seizoen 19/20. Na 95 minuten vond de scheidsrechter het prima en zat de laatste wedstrijd van dit jaar erop.
  Een matig begin van de competitie lijkt nu langzaamaan hersteld te gaan worden. Met een zesde plek gaat Achilles’12 de winterstop in. Na de winterstop, op zondag 26 januari, staat er weer een Hengelose derby op het programma. Dan gaat Achilles’12 namelijk op bezoek bij SC Barbaros.
  Voor nu wensen wij alle Achilles’12 volgers en supporters fijne feestdagen en een goeduiteinde. We hopen jullie allemaal op 26 januari weer te mogen zien voor de Hengelose derby tegen SC Barbaros. Tot dan.