• Achilles’12 wint stadsderby in slotminuut (2-1)!

    Achilles’12 heeft ook de tweede derby van het seizoen weten te winnen. Nadat ATC enkele weken geleden met 4-2 werd verslagen, werd BWO afgelopen zondag met 2-1 verslagen. Lang leek het erop dat BWO het eerste punt in deze competitie zou pakken, totdat de scheidsrechter in minuut 92 de bal voor Achilles’12 op de stip legde. Danny Assink faalde niet en bezorgde zo zijn ploeg de broodnodige drie punten.
    In het laatste week van de maand november stond er weer een Hengelose derby op het programma. BWO legde de korte weg af vanaf sportpark de Noork naar ’t Wilbert om daar aan te treden tegen Achilles’12. Onder toeziend oog van redelijk wat publiek waren de intenties van beide teams snel duidelijk. BWO zakte massaal in, liet Achilles’12 de bal en probeerde in de counter gevaarlijk te worden. Achilles’12 probeerde door middel van snel positiespel en lopende mensen gevaarlijk te worden. In de beginfase was Achilles’12 de bovenliggende partij en kreeg het binnen tien minuten de eerste kans. Een afvallende bal belandde voor de voeten van Heidemann die vanaf een meter of 12 zijn poging uiteen zag spatten op de vuisten van de doelman. Enkele minuten later kon het Achilles’12 juichen en wederom was Heidemann één van de hoofdrolspelers. Met een subtiele voetbeweging kapte Heidemann zijn directe tegenstander uit waarna hij trachtte om de keeper te verschalken met een stiftje. Het stiftje leek te zacht en te laag maar doordat de keeper van de gasten heel snel naar de grond ging, koerste het leer op doel af. Jasper Scholten gaf nog het beslissende tikje en zette Achilles’12 op dat moment verdiend op voorsprong. Toch kon de thuisploeg niet lang genieten van deze voorsprong. Een onnodige overtreding leidde de vrije trap waaruit de 1-1 viel. Een scherp indraaiende vrije trap van Nijhof belandde in een scrimmage waarna ter Ellen het laatste zetje gaf en BWO zo op gelijke hoogte zette naast Achilles’12. Achilles’12 werd hierna wat slordiger waardoor BWO wat meer in het zadel werd geholpen. Uit één van deze slordige momenten kon BWO counteren waarop de bal aan de linkerkant belandde bij Nijhof. Nijhof koos de weg naar binnen en plaatste de bal met zijn sterke rechter richting de bovenhoek. Met een katachtige redding wist doelman Warner erger doen voorkomen. De roodhemden van ’t Wilbert kregen voor rust nog een beste kans om op voorsprong te komen. Wederom was Heidemann hierbij betrokken, wederom kapte hij zijn tegenstander uit, maar zijn te gehaaste poging belandde ook hier weer op de vuisten van de doelman van BWO. In de slotseconden van de eerste helft mocht Grondman nog aanleggen voor een vrije trap, die tot ongenoegen van leider Terhalle op het veld van de Hengelose Korfbal Vereniging eindigde. Hierna was het ook meteen rust.
    In de tweede helft gingen beide ploegen ongewijzigd op jacht naar een driepunter. Binnen enkele minuten na rust had Achilles’12 op voorsprong kunnen komen, maar Jasper Scholten zag zijn poging vanaf 16 meter over het doel heen vliegen. Het spelbeeld zakte toen naar een minder niveau, waarbij BWO iets meer van zich afbeet. Timo Voss, spits van de blauwhemden, werd vrijgespeeld in de zestien maar zag zijn poging rakelings langs de paal scheren. Diezelfde Voss mocht enkele minuten aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of 18, maar zag zijn poging in de betrouwbare handen van doelman Warner belanden. Trainer de Visscher wisselde vervolgens Heidemann en Hamdaoui, die plaats moesten maken voor Huiskes en van Gessel. Achilles’12 kwam weer wat beter in de wedstrijd, had veel de bal maar was slordig in de eindfase. Zodoende creëerde de ploeg van trainer de Visscher in het verdere verloop van de tweede helft weinig tot geen echte kansen. Wel mocht te Marvelde nog aanleggen voor wat vorig jaar zijn specialiteit was. Zijn vrije trap scheerde rakelings over het doel van BWO waardoor ook deze mogelijkheid verloren ging. Vlak hierna een moment waarbij te Marvelde ook betrokken was. Na een lange bal kwam de centrale verdediger binnen de befaamde lijnen in duel met BWO spits Voss, die gewillig naar de grond ging na iets te zijn aangeraakt. De scheidsrechter van dienst wuifde dit echter weg waardoor Achilles’12 weer aan een nieuwe aanval kon gaan bouwen. In de slotfase werd Scholten bedankt voor bewezen diensten en mocht Terink de wedstrijd volmaken. Het leek te eindigen in een gelijkspel, totdat in de blessuretijd Achilles’12 nog een ingooi krijgt aan de rechterkant van het veld. Een verre ingooi van Baglar bereikt Huiskes. Huiskes controleert het leer, wordt van achteren aangetikt en gaat in het strafschopgebied naar de grond. De scheidsrechter van dienst lijkt heel even te twijfelen maar fluit dan alsnog en wijst gedecideerd naar de stip. Ongeloof op de gezichten in het BWO kamp, hoop op de gezichten in het Achilles’12 kamp. Assink maakt van achteruit de wandeling naar voren waarbij Baglar zo vriendelijk is om de bal alvast op de stip te leggen. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter maakte de centrale verdediger geen fout en volgde er een enorme ontlading bij het rood witte deel op het sportpark. Wisselspelers sprinten het veld in en delen mee in de feestvreugde. BWO stuurde hierna alles en iedereen mee naar voren op jacht naar de 2-2. Een lange bal lijkt nog gevaarlijk te worden waarbij Voss op zoek gaan naar een penalty. De scheidsrechter wuift ook dit moment weg waarna hij besluit te fluiten voor het einde van de wedstrijd. Grote opluchting bij Achilles’12, dat in de dying seconds deze derby weet te winnen. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Dan neemt de ploeg van trainer de Visscher het op in en tegen Schalkhaar. Tot dan