• Achilles'12 wint stadsderby van ATC'65 (1-0).

  Achilles'12 heeft gisterenavond op het eigen sportpark stadsgenoot ATC'65 verslagen door een benutte penalty van Assink. Het duel was meer spannend dan dat het goed was, met de thuisploeg als uiteindelijke gelukkige winnaar. Door de overwinningen op Schalkhaar en ATC heeft Achilles'12 een redelijke sprong gemaakt op de ranglijst en heeft het de koplopers in het vizier. Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat NEO op het programma, waarbij de ploeg zich op kan maken voor een derde zware test in 8 dagen tijd.

  De wedstrijd tegen ATC'65 stond anderhalve week geleden gepland maar onder verdachte omstandigheden werd er besloten dat de wedstrijd moest worden afgelast en op een later tijdstip worden ingehaald. Voorafgaande dit seizoen, toen er aan spelers van de roodhemden werd getrokken, werd Achilles'12 betiteld als een oud elftal, dat op zijn retour was en tegen degradatie zou gaan strijden. Nu een dik half jaar naar deze gedane uitspraken kan de conclusie getrokken worden dat Achilles'12 inderdaad beschikt over een oud elftal, maar dat de ploeg van trainer Wennink keurig bovenin meedraait. Dit in tegenstelling tot de tegenstander van gisteren, ATC'65, wat tegen de verwachtingen in onderin bungelt.

  Nadat de lange latten waren ingeruild voor een paar voetbalschoenen werd er om 20.00 uur afgetrapt door ATC. De jonge ploeg van trainer Rene Remie beschikt over veel dynamische spelers met loopvermogen die ook nog beschikken over voetballende kwaliteiten, kortom een lastige tegenstander. In de openingsfase was het dan ook ATC wat de klok sloeg en de eerste grote kans van de wedstrijd mocht noteren. Een goede actie van de linksbenige rechtsbuiten van de gasten zorgde voor gevaar en met een panklare voorzet bood hij zijn compagnon voorin een niet te missen kop kans. Echter had deze linksbuiten zijn vizier niet helemaal op scherp en kopte hij het leer naast het doel van oud ATC'er Joris Raanhuis. Het spelbeeld in de eerste helft bleef veelvuldig hetzelfde, ATC had veel de bal maar creëerde niet veel. Achilles'12 daarentegen was slordig aan de bal, hield de ruimtes te groot waardoor het niet lekker in de wedstrijd kwam en ATC een optisch veldoverwicht had. Wel werd de ploeg van trainer Wennink een paar keer gevaarlijk na harde lage voorzetten van Huiskes die telkens tot corner werden verwerkt. In de slotfase van de eerste helft ontsnapt een diepgaande middenvelder van ATC aan de aandacht van de Achilles'12 organisatie en komt hij vrij in de zestien, maar in plaats van zelf af te drukken trekt hij de bal terug waarna aanvoerder te Marvelde kan onderscheppen en het gevaar geweken is. Ondanks dat het veldspel niet om naar huis te schrijven is, legt Achilles'12 vlak voor rust een prima aanval op de mat met hoofdrollen voor Keizers en Harberink. Na een drie dubbele één twee wordt laatstgenoemde alleen voor de doelman gezet door Keizers, maar oog in oog met de doelman mikt Harberink het leer op de buitenkant van de paal en gaat deze kans verloren.
  De prima fluitende scheidsrechter vindt het na 45 minuten welletjes en wordt er met de brilstand de kleedkamers opgezocht.

  Met Jikke Damink in de ploeg voor Mike Huiskes begint de thuisploeg aan de tweede helft, die qua spelbeeld wel wat weg heeft van de eerste helft. Wel verdwijnt het gezapige uit de eerste helft en komt er meer venijn in deze derby met de nodige gele kaarten en een opstootje. ATC'65 weigert de bal uit te trappen voor een eventuele blessurebehandeling voor Damink, waarna te Marvelde zijn gram haalt op de benen van een speler van ATC en beiden ploegen in een duw en trekfestijn belanden. De scheidsrechter doet dit akkefietje af met een gele kaart voor de Achilles'12 aanvoerder, tot onvrede aan ATC kant. Trainer Wennink voert na ongeveer een uur een dubbele wissel toe, waarbij Heidemann en Weierink in het veld komen voor Keizers en Visscher. Tot aan de 70ste minuut gebeurt er niets noemenswaardig, totdat linksback Martijn Schrik wat leven in de brouwerij brengt. Als een volleert skiër slalomt hij langs meerdere ATC-spelers, belandt in de zestien van de tegenstander en wordt daar onreglementair naar de grond gebracht waardoor de scheidsrechter niets anders kan dan Achilles'12 een penalty toe te kennen. Na een poging van doelman Ensink om het mentale spelletje in zijn voordeel te beslechten, word de doelman de verkeerde hoek ingestuurd door Assink en komt Achilles'12 op een 1-0 voorsprong. Vanaf dat moment houdt Achilles'12 de rijen gesloten, speelt Weieirnk hierin een belangrijke rol en lijkt ATC de tegenslag niet meer te boven te komen. In de slotfase komen Rosink en Wind nog in het veld voor Harberink en Hamdaoui om de wedstrijd uit te spelen, waar Wind vrijwel meteen zijn stempel drukt op deze wedstrijd. Hij ontfutselt de bal van de voeten van de centrale verdediger van ATC, die verder een fantastische wedstrijd speelde, die daarna aan de noodrem trekt en Wind naar de grond werkt. De scheidsrechter beoordeelt dit terecht als een doorgebroken speler met als gevolg dat Achilles'12 de laatste paar minuten met een man meer komt te staan. Toch is die man meer situatie van korte duur als Rosink met op het oog een zware blessure van het veld moet worden gedragen en ATC nog één keer aandringt. Een harde voorzet vanaf de rechterkant wordt op miraculeuze wijze weggewerkt door Ruben Raanhuis die hiermee zijn ploeg een enorme dienst bewijst. Na 95 minuten maakt de scheidsrechter een einde aan deze wedstrijd en kan Achilles'12 weer drie punten bijschrijven. Na de wedstrijd is het een drukke bedoeling in apres skihut 'De Kantine' en wordt de wedstrijd onder het genot van een biertje geëvalueerd.

  Aankomende zondag gaat Achilles'12 dus op bezoek bij NEO, een ploeg met veel voetballend vermogen en power. Het wordt een zware dobber, maar de ploeg van Wennink is in goeden doen. Zondag op sportpark 't Wooldrik, NEO - Achilles'12, aanvang 14.00 uur. Tot dan!