• Achilles'12 wint thuis van sterk Schalkhaar (2-1).

    Op het eigen sportpark 't Wilbert heeft Achilles'12 goede zaken gedaan afgelopen weekend door te winnen van Schalkhaar. Na 95 enerverende minuten was de ploeg van trainer Omar Wennink de gelukkige winnaar, waarbij de uitploeg met name in de eerste helft de wedstrijd al deels in het slot had kunnen gooien. In de tweede helft werd de rug gerecht en werd een 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 overwinning.

    Nadat eind november voor het laatst in competitieverband gevoetbald werd op het eigen sportpark, trad Achilles'12 vandaag aan tegen het sterke Schalkhaar. De ploeg uit het gelijknamige dorp stond voorafgaande deze speelronde op een verdienstelijke 2e plek en had bij een overwinning vandaag zelfs de koppositie voor het oprapen gehad. Wilde Achilles'12 nog enigszins aanspraak maken op een plek bij de bovenste ploegen, dan zou en moest er gewonnen worden zondag. Met een bijna voltallige selectie, op de geblesseerde Wilens, van Gessel en Peters na begon Achilles'12 redelijk aan de wedstrijd. De ploeg mocht de bal hebben waarbij het moest waken voor de snelle tegenstoot van de gasten. Uit één van deze tegenstoten in de openingsfase had zomaar de 0-1 kunnen vallen wanneer de linksbuiten vrije doortocht krijgt op doelman Raanhuis. Met ietwat geluk wordt de doelman omspeelt en lijkt het voor de buitenspeler een koud kunstje te worden om de 0-1 aan te tekenen, ware het niet dat Martijn Schrik met een tackle de bal via de onderkant van de lat weer het veld intikte. Hierna golfde het spel op en neer en had Achilles'12 meer balbezit maar was de ploeg van trainer Wennink niet zorgvuldig in de eindfase van een aanval. Eigenlijk uit het niets komen de gasten uit Schalkhaar na een goede twintig minuten op een 0-1 voorsprong als er een afwachtende houding wordt aangenomen tijdens het druk zetten voorin. Een diepe bal belandt over de verdediging vervolgens en zorgt ervoor dat de rappe buitenspeler oog in oog komt met doelman Raanhuis, die vervolgens kansloos is op de inzet van dichtbij. Vanaf dat moment besluit Schalkhaar de laatste linie van Achilles'12 in de opbouw al vast te zetten en wordt er over het hele veld een één op één situatie gecreëerd. Doordat er te weinig lef en risico wordt genomen in de opbouw, raakt de ploeg te vaak te snel de bal kwijt en moet het in deze fase van de wedstrijd veelvuldig achter de bal aan. In de absolute slotfase van de eerste helft kunnen de bezoekers nog op een 0-2 voorsprong komen na een klein foutje van Assink. Dit biedt de nummer 10 van Schalkhaar vrije doortocht richting Raanhuis, maar ditmaal komt de doelman wel als winnaar uit de strijd en wordt de thee opgezocht met een 0-1 ruststand.

    In de rust wordt er gekozen voor een ander strijdplan waarmee Achilles'12 sneller aan de bal dient te komen op de helft van de tegenstander. Er komt meer energie in de ploeg, er wordt meer risico genomen en er wordt sneller druk gezet op de achterhoede van Schalkhaar. Zonder echt nog grote kansen te krijgen trekt Achilles'12 meer en meer de wedstrijd naar zich toe. Na 65 minuten besluit trainer Wennink te wisselen en worden te Marvelde en Stoelinga in het veld gebracht ten faveure van Ruben Raanhuis en Weierink. Enkele minuten na deze wissel komt Achilles'12 op de terechte 1-1 als Jeroen Visscher goed druk zet op de centrale verdediger en hem de bal ontfutseld. Visscher is oog in oog met de doelman niet zelfzuchtig en bied Heidemann een niet te missen kans die het cadeautje dan ook eenvoudig uitpakt. Beide ploegen nemen vanaf dat moment geen genoegen met een gelijkspel en gaan vol op zoek naar de overwinning. Schalkhaar is er een paar keer dichtbij, waarbij met name de Cristiano Ronaldo achtige vrije trappen van de nummer 7 veel gevaar stichten. Aan de andere kant heeft Achilles'12 de beschikking over Luuc Stoelinga, die met zijn fluwelen traptechniek de deklat teistert uit een prachtige vrije bal. Trainer Wennink besluit met nog een goed kwartier te gaan om zijn laatste troeven te gebruiken in de vorm van Jikke Damink en Rick Keizers, die in het veld komen voor de leeg gestreden Huiskes en Visscher. Met name Keizers maakt een gretige indruk en drijft de verdedigers van de gasten tot waanzin door op elke bal te jagen en het fysieke duel niet te schuwen. Voordat het laatste deel van de wedstrijd aanbreekt worden beide ploegen nog een keer gevaarlijk, maar Heidemann heeft het vizier niet op scherp na een teruggetrokken bal van Damink. In de tegenstoot wacht doelman Raanhuis iets te lang met het wegwerken van de bal en schiet deze tegen de spits aan, maar tot zijn eigen opluchting kan de keeper de bal nog ver voor de doelman oppakken. In de absolute slotfase gaat Keizers nog maar weer eens een keer achter een diepe bal aan, duikt tussen twee verdedigers door en heeft hierdoor vrij baan. Allebei de verdedigers proberen met een sliding Keizers van scoren af te houden waarbij ze hem in de mangel nemen en de scheidsrechter niet anders kan dat de thuisploeg een strafschop toe te kennen. Assink ontfermt zich over die buitenkansje en faalt niet van 11 meter en schiet hiermee Achilles'12 vlak voor tijd naar een 2-1 voorsprong. Schalkhaar perst er hierna nog een slotoffensief uit en krijgt nog één vrije bal, welke vakkundig door Raanhuis uit de lucht wordt geplukt. Hierna is het afgelopen en is de blijdschap groot in het Achilles'12 kamp na deze goede overwinning, waar gezien de kansenverhouding een gelijkspel terecht was geweest.

    Aanstaande donderdag staat er weer een competitiewedstrijd op het programma. De inhaalwedstrijd tegen stadsgenoot ATC'65 wordt dan gespeeld op sportpark 't Wilbert, aanvang 20.00 uur! Tot dan!