• Achilles'12 ZA2 heeft aan 1 helft genoeg

  Achilles’12 ZA2 heeft aan 1 helft genoeg

  Zaterdag 26 november stond de derby tegen Wilhelminaschool voor ZA2 op het programma. Een wedstrijd die perse gewonnen moest worden. Niet alleen omdat het een duel tegen een stadsgenoot betrof, maar ook omdat bij winst ZA2 een belangrijke slag geslagen kon worden richting de promotiepoule die na de winterstop van start gaat. Mooie bijkomstigheid zou zijn dat ZA2 bij winst het best presterende 2e zaterdag elftal van Hengelo zou zijn.

  Op een ongebruikelijk tijdstip, namelijk 11:00 uur ’s-ochtends, werd er verzameld op Sportpark het Wilbert. Voor veel spelers een onmenselijk vroeg tijdstip. Toch was iedereen op tijd. De zware avond na de wedstrijd van het Nederlands elftal had zichtbaar zijn tol geëist. Niet iedereen was okselfris uit de strijd gekomen. Tijdens de voorbespreking van de wedstrijd werd het strijdplan besproken. Ditmaal kreeg ZA2 geen aanvulling uit het eerste elftal. We mochten het op eigen kracht doen. Ook wel weer eens lekker omdat we geen eigen spelers gedwongen op de bank moesten houden. Alle spelers die op het wedstrijdformulier stonden zouden speeltijd krijgen.

  Iedereen reisde op eigen gelegenheid richting Sportpark De Vikkerhoek. Na wat kleedkamer perikelen en de warming-up geleid door assistent-trainer Jesse Mulder floot de scheidsrechter, die in deze wedstrijd zijn “scheidsrechterdiploma” kon halen, om 12:30 uur voor het begin. Op voorhand werd gevreesd voor een spijkerharde confrontatie waarbij Wilhelminaschool haar huid zo duur mogelijk zou verkopen. In de praktijk bleek hier niets van waar te zijn. Achilles werd nauwelijks een strobreed in de weg gelegd. De doelman van Wilhelminaschool deed meerdere malen zijn uiterste best om niet in de juiste hoek te duiken. Gevolg was dat na 40 minuten een 0-6 score op het scorebord stond. Doelpuntenmakers: Florian “Der Bomber” Beltman 2x (die hiermee zijn seizoentotaal op 11 zag komen) en Casper Ritmeester (die zichtbaar moeite had de alcoholische versnaperingen van de nacht ervoor binnen te houden), Meryn Swijghuizen, Steven Jerjes (met zijn specialiteit de vrijetrap van buiten de zestienmeter) en Madsu Madsu Reekers allen 1x. Met name dit laatste doelpunt was van ongekende schoonheid. Vanaf zo’n 20 meter werd de bal met een fabelachtige lob over de keeper van de tegenstander gelobd. Enige smet op de eerste helft was het tegendoelpunt dat vlak voor rust werd geïncasseerd. De ruststand kwam hiermee op 1-6.

  Wat er in de rust is gebeurd zal voor altijd onduidelijk blijven. De 2e helft had achteraf gezien schriftelijk kunnen worden afgedaan. Ook het inbrengen van verse krachten, Wouter Pepers en Milan Westerhof bracht geen positieve impuls. Achilles deed er alles aan om krachten te sparen voor het loodzware “team-uitje” dat die avond op het programma stond. Wilhelminaschool deed haar uiterste best, maar keer op keer was de briljant keepende Job Peters het struikelblok, die hiermee het predicaat “Man of the Match” ruimschoots heeft verdiend. Aan hem was te danken dat de 1-6 rusttand ook de eindstand werd. Al met al een terechte overwinning voor Achilles al zal het spel wat de tweede helft op de mat werd gelegd zeker nog de komende week worden besproken door trainers Mo en Jesse.

  Vermeldenswaard is nog de volledig onnodige gele kaart van Sebastiaan Boer die met een handbalachtige actie ten hoogte van de middenlijn probeerde in balbezit te komen. In middels heeft te tuchtcommissie van ZA2 uitspraak gedaan en in al haar wijsheid besloten dat hem dit op een boete komt te staan.
  Tweede opmerkelijke feit is dat Casper Ritmeester in de 88 minuut uit zijn lijden werd verlost en onder ovationeel applaus werd vervangen door Pjotr “Pipi” Oude Luttikhuis die hiermee na lang blessureleed nog een paar minuten mocht maken.

  Zoals gezegd zochten de mannen van Mo Tahhraoui met een 1-6 overwinning de douches op, waarna er voorbereidingen werden getroffen voor het geplande team-uitje. Vanaf 21:30 werd er men Yips in Hengelo door eigenaar Ling-Ling welkom geheten. Wat er die avond en aansluitende nacht precies is gebeurt is een goed bewaard geheim. Het enige wat uw verslaggever hierover te weten is gekomen is dat er aan bier en shotjes geen gebrek was en dat het uitermate gezellig moet zijn geweest.

  Volgende week zaterdag 3 december staat de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. Het duel tegen DZC’68 uit Doetinchem zal normaliter om 16:45 uur beginnen. In deze wedstrijd kan definitief beslag worden gelegd op een plek in de promotie poule. In verband met de wedstrijd van het Nederlands elftal zal er mogelijk op een andere dag of een ander tijdstip worden gespeeld. Houd hiervoor de social media in de gaten.