• Achillles'12 kent off-day in Groenlo en verliest dik (5-1).

    Achilles'12 heeft zichzelf geen goede dienst bewezen afgelopen zondag door hard onderuit te gaan in Groenlo tegen SV Grol. De ploeg uit Hengelo verloor uiteindelijk met 5-1 nadat er een 1-1 ruststand op het scorebord stond. De 17-jarige basisdebutant Kian Wind was de maker van de enige Achilles'12 goal deze middag.

    Op het mooie sportpark Den Elshof was het goed toeven deze middag onder het najaarszonnetje. Tel daarbij op dat er een goede kunstgrasmat lag en alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot voetbal. Er moest door trainer van Oenen wel weer het één en ander gepuzzeld worden aan de basis aangezien er 4 geblesseerden en 2 geschorsten op de tribune zaten in Groenlo. Mede daardoor was er een basisplaats voor jeugdspeler Kian Wind en moest Martijn Schrik, zonder een groepstraining mee te hebben gedaan de afgelopen weken, opdraven in de basis. Achilles'12 gunde SV Grol de bal maar de gastheren creëerden buiten wat schoten van afstand niet heel veel. Achilles'12 wist daartegenover sporadisch de vrije man te vinden en wanneer die werd gevonden, werd er te snel voor gekozen voor een diepe bal met balverlies tot gevolg. Tot overmaat van ramp moest Stoelinga zich al vrij snel laten wisselen met een enkelblessure en kwam Robert Wilens na weken blessureleed weer binnen de lijnen. Grol bleef de bovenliggende partij en kreeg de grootste kans uit een corner, waarbij twee spelers elkaar in de weg liepen en de bal van heel dichtbij naast werd gekopt. Na ongeveer 40 minuten gespeeld te hebben kwam Achilles'12 onder de druk uit van Grol en belandde de bal bij Damink die een crosspass in gedachten had die niet goed werd ingeschat door de verdedigers van Grol. Kian Wind profiteerde van dit mistasten, slalomde om de keeper heen en wist simpel binnen te tikken. Achilles'12 leek met een 0-1 voorsprong de rust in te gaan maar toch kwam de ploeg uit Groenlo nog op gelijke hoogte, nadat een voorzet vanaf 11 meter door de spits richting het doel werd gekopt. Tergend langzaam vloog de bal richting het doel en leek het een simpele prooi te worden voor doelman Raanhuis, die tot ontsteltenis van iedereen, zijn handen ineens terugtrok waarna het leer het netje deed doen bollen. Raanhuis dacht gecoacht te worden dat de bal naast zou gaan waardoor hij besloot om zijn handen terug te trekken om de tijd vol te maken tot aan de rust. Met een 1-1 ruststand zochten beide teams de kleedkamers op om zich klaar te maken voor de tweede helft.

    Achilles'12 wilde in de tweede helft wat hoger druk zetten om onder andere sneller aan de bal te komen. Dit lukt redelijk maar moet het in de tegenstoot waken voor de snelle mensen voorop bij SV Grol. De snelle rechtsbuiten ontdoet zich na een kleine tien minuten spelen in de tweede helft van Ruben Raanhuis en heeft vrij baan richting doelman Joris Raanhuis die goed zijn doel verkleind. De rechtsbuiten is niet zelfzuchtig en trekt de bal terug op de spits die eenvoudig zou kunnen afwerken, ware het niet dat Assink in de baan van het schot stond en zo een 2-1 achterstand voorkwam. Vlak na dit moment kwam Achilles'12 dan toch op een 2-1 achterstand nadat het in eerste instantie de bal had onderschept en van achteruit trachtte een nieuwe aanval op te zetten. Doelman Raanhuis speelde broer Ruben in, die niet goed werd gecoacht en meer tijd had dan dat hij dacht met als gevolg dat de middenvelder hem de bal afsnoepte. Grol kan hierdoor een 3 vs 1 situatie creëren wat vervolgens uitgespeeld wordt met een droge schuiver door de benen van Raanhuis. Na dit moment wordt Achilles'12 overrompeld en weten de gastheren in een tijdsbestek van tien minuten drie keer te scoren. Al die keren hetzelfde recept waarbij een buitenspeler een voorzet aflevert op spits Berentsen voor wie het een koud kunstje was om het leer tegen de touwen te schieten.

    Na iets meer dan 90 minuten komt er een einde aan deze wedstrijd. Door twee nederlagen op rij heeft Achilles'12 een pas op de plaats moeten maken in de bovenste regionen van de 2e klasse J.
    Volgende week wordt er niet in competitieverband gevoetbald, maar staat er een bekerduel op het programma. Achilles'12 gaat dan op bezoek bij Sportclub Lochem. Die week erop staat er weer een thuiswedstrijd op het programma wanneer Bon Boys op bezoek komt op sportpark 't Wilbert. Tot die tijd kan de medische staf aan de slag om de (licht) geblesseerde spelers op te lappen om zich klaar te maken voor een mooie, maar zware reeks in de competitie.